به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه و سیاره مریخ یکشنبه -شانزدهم اردیبهشت-به یکدیگر نزدیک میشوند و از فاصله ۱۰.۳ دقیقه قوسی یکدیگر عبور میکنند، ماه ۲۷ روزه در بعضی نقاط جهان از مقابل سیاره مریخ عبور میکند و یک غیبت ماه ایجاد میشود؛ رصد این پدیده از اصفهان دشوار خواهد بود زیرا ماه و سیاره مریخ بیش از ۱۴ درجه بالاتر از افق ظاهر نمیشوند، آنها سپیدهدم قابل رصد هستند، به طوری که ساعت ۰۳:۱۹ – یک ساعت و ۵۱ دقیقه قبل از خورشید- طلوع میکنند، سپس به ارتفاع ۱۴ درجه بالاتر از افق شرقی میرسند و ساعت ۰۴:۳۲ از دسترس خارج میشوند.
ماه در قدر منفی ۱۰.۵ و سیاره مریخ در قدر ۱.۱ هر دو در صورت فلکی حوت قرار دارند، این دو جرم آسمانی به قدری به یکدیگر نزدیک هستند که در میدان دید تلسکوپ قرار میگیرند، اما میتوان آنها را با چشم یا دوربین دوچشمی نیز رصد کرد.
غیبت قمری مریخ
ماه یکشنبه -شانزدهم اردیبهشت- از مقابل سیاره مریخ میگذرد و یک غیبت ماه ایجاد میکند که از بعضی کشورها و سرزمینها قابل مشاهده است، اما از اصفهان قابل رویت نیست؛ این غیبت فقط در بخشی از جهان قابل مشاهده خواهد بود، زیرا ماه آنقدر به زمین نزدیک است که موقعیت آن در آسمان تا دو درجه در سراسر جهان متفاوت است.
اختفای ماه فقط از بخش کوچکی از سطح زمین قابل مشاهده است؛ از آنجا که ماه بسیار نزدیکتر از دیگر اجرام آسمانی به زمین است، موقعیت دقیق آن در آسمان با توجه به موقعیت دقیق شما در زمین، به دلیل اختلاف منظر بزرگ آن متفاوت است.
مقارنه ماه و سیاره مریخ
ماه و سیاره مریخ یکشنبه -شانزدهم اردیبهشت- در یک راستا قرار میگیرند و ماه ۲۷ روزه از ۱۱ دقیقهای شمال مریخ عبور میکند، رصد این پدیده از اصفهان دشوار خواهد بود زیرا ماه و سیاره مریخ بیش از ۱۴ درجه بالاتر از افق ظاهر نمیشوند، آنها سپیدهدم قابل رصد هستند، به طوری که ساعت ۰۳:۱۹ – یک ساعت و ۵۱ دقیقه قبل از خورشید- طلوع میکنند، سپس به ارتفاع ۱۴ درجه بالاتر از افق شرقی میرسند و ساعت ۰۴:۳۲ از دسترس خارج میشوند.
ماه در قدر منفی ۱۰.۵ و سیاره مریخ در قدر ۱.۱ هر دو در صورت فلکی حوت قرار دارند، این دو جرم آسمانی به قدری به یکدیگر نزدیک هستند که در میدان دید تلسکوپ قرار میگیرند، اما میتوان آنها را با چشم یا دوربین دوچشمی نیز رصد کرد.
بارش شهابی ղ-Aquariid
۲۰۲۴ بارش شهابی ղ-Aquariid ۲۰۲۴ از سیویکم فروردین تا هشتم خرداد فعال است و زمان اوج آن یکشنبه -شانزدهم اردیبهشت- خواهد بود؛ در طول این مدت، هر زمان که نقطه تابش شهاب باران در صورت فلکی دلو بالای افق باشد، احتمال مشاهده شهابها وجود خواهد داشت، هرچه نقطه تابشی در آسمان بالاتر باشد، تعداد شهابهای قابل مشاهده افزایش پیدا میکند.
بارش شهابی ղ-Aquariid ۲۰۲۴ از ساعت ۰۱:۴۱ تا حوالی ساعت ۰۴:۴۳ قابل رصد خواهد بود؛ در این زمان، چرخش زمین، اصفهان را در سمت بهینه در جهت شهابهای ورودی میچرخاند و تعداد شهابهایی که به صورت عمودی به سمت پایین میبارد را به حداکثر میرساند، در زمانهای دیگر، شهابهای کمتری بر فراز آسمان اصفهان میسوزند و تمایل دارند با زاویه مایل وارد جو شوند.
نرخ ساعتی سرسویی (ZHR) بارش شهابی ղ-Aquariid ۲۰۲۴ تقریباً ۴۰ است، البته این نرخ ساعتی با فرض یک آسمان کاملاً تاریک محاسبه میشود و در عمل تعداد شهابهایی که مشاهده میکنید کمتر خواهد بود؛ تخمین زده شده است که افراد میتوانند از اصفهان در زمان اوج بارش شهابی تا ۲۳ شهاب در ساعت را رصد کنند؛ بارش شهابی تقریباً نزدیک به پدیده ماه نو خواهد بود، بنابراین نور مهتاب کمترین تداخل را ایجاد میکند.
نظر شما