به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجانغربی، آرش شهابی امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در کارگروه هماهنگی همکاریهای مردمی قرارگاه عملیاتی سلام اظهار کرد: حاکمیت، مردم و بخش خصوصی در کنار هم چرخههای مهم و همافزا برای تقویت مدیریت بحران جامعهمحور در رویارویی با سوانحی مانند سیل، زلزله، آتش سوزی و سوانح صنعتی هستند و میتوان با برجستهسازی مسئولیت اجتماعی نقشی اساسی در این راستا ایفا کرد.
وی افزود: شناسایی ظرفیتهای موجود برای واکنش سریع از جمله شناسایی و تهیه بانک اطلاعاتی، سازماندهی نیرو، تجهیزات و ماشینآلات، تجهیز و ارتقاء امکانات و تجهیزات، آموزش متناسب با نیازمندیهای سطح شهرستان، تمرین برگزاری مانورهای واکنشهای سریع در تعامل با بخش دولتی میتواند در کاهش ریسکها موثر، واقع شود.
رئیس شورای اسلامی شهر مهاباد گفت: برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی توسط هلال احمر، آتشنشانی، اورژانس و فوریتهای پزشکی، حتی از طریق شبکه شاد برای دانش آموزان و رسانه ملی، همچنین ظرفیتسازی و به کارگیری بخش خصوصی در میزام افزایش تابآوری جامعه در مواجه با بحرانها موثر واقع شود.
شهابی تصریح کرد: تمامی این اقدامات برای پیشگیری، آمادگی، مقابله با بحران است اما مهمتر از آن بازسازی و بازتوانی و آسیبشناسی بعد از بحران است که لازم بود بعد از بحرانهایی که در مهاباد تجربه شد از جمله سیل، کرونا و آتش سوزی مورد بررسی و آسیبشناسی قرار گیرد و نیازمندیها برطرف شوند و این امر نیاز به تامین اعتبار و منابع مالی به شهرداری، دهیاریها و بخشها و ادارات ذیربط دارد.
وی ادامه داد: از دیگر موارد مورد لزوم می توان به توسعه زیرساختهای شهری، ارتقاء ایمنی مدارس و بیمارستانها، تشدید رعایت ضوابط و مقررات ملی ساختمان و شهرسازی، تقویت آمادگی موثر و سیستم هشدار و واکنش سریع اشاره کرد.
شهابی عنوان کرد: همچنین ایجاد پایگاههای پشتیبانی در مناطق پرجمعیت و خطرپذیر و توانمندسازی شهروندان، وضعیت اسکان اضطراری در شرایط حین و پس از بحران، ایمنسازی مراکز درمانی و ظرفیت درمانی و دارویی، تهیه طرح جامع ایمنی، تجهیز امکانات آتشنشانی و فوریتهای پزشکی و بهداشت و درمان و لایروبی رودخانه از جمله مواردیاست که در این راستا میتوان مطرح کرد.
در ادامه این جلسه کوروش کریمی به عنوان دبیر قرارگاه سلام معرفی و مقرر شد که تیم واکنش سریع در تمامی شرکت و سازمانها تشکیل شود.
نظر شما