به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی ادارهکل ثبت احوال استان، علی رحمتی اظهار کرد: نامها واژههایی هستند که برای شناسایی، تشخیص و تمییزدادن افراد از یکدیگر به کار میروند و انتخاب نام یکی از دغدغههای اصلی والدین است که همواره قبل یا بعد از تولد طفل مورد توجه آنان قرار میگیرد.
وی افزود:در واقع نام و نامگزینی پدیدهای فرهنگی است، به عبارت دیگر علاوهبر رویههای اداری تابع اقتضائات عموماً پیچیده فرهنگی است تا جاییکه در دهه اخیر با پدیده افزایش فراوانی نامهای نوپدید مواجه بودیم.
مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان گفت: به استناد ماده ۲۰ قانون ثبت احوال، انتخاب نام با اعلام کننده است، برای نامگذاری یک نام ساده یا مرکب که عرفاً یک نام محسوب میشود، انتخاب خواهد شد، با توجه به اینکه ارائه خدمات در سازمان ثبت احوال به سمت ارائه خدمات تمام الکترونیک پیش میرود، مشاوره تخصصی نام نیز در قالب سامانه جامع هوشمند با عنوان «سامانه تعاملی نام» به صورت ویژه در سامانه متمرکز ارائه خدمات ثبت احوال (سهیم) انجام میشود.
وی یادآور شد: این سامانه مرجع خدمات مشاوره برای نامگذاری کودکان در زمینههای مختلف و همچنین ارائه خدمات ویژه برای انتخاب نامهای اصیل، زیبا با توجه به اقتضائات ملی، قومی و محلی است و باعث خواهد شد ترویج نامهای جدید جذاب، زیبا و نوآورانه متناسب با فرهنگ اسلامی-ایرانی صورت گیرد.
رحمتی تصریح کرد: والدین میتوانند در بستر اینترنت و با گوشی تلفن همراه با مراجعه به نشانی sahim.sabteahval.ir و بخش سامانه تعاملی نام از خدمات آن بهرهمند شوند.
نظر شما