به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، رضا برهانی پیش از ظهر امروز _ سه شنبه یازدهم اردیبهشت_ در نشست با خبرنگاران استان یزد، با اشاره به اینکه میانگین بارش سال در استان یزد ۸۶ میلی متر است و یزد کم بارش ترین استان در کشور است.
وی ادامه داد: پاییز سال ۱۴۰۲ یکی از کم بارشترین فصلهای پاییز در استان یزد بود و حدود ۱۰ میلی متر میانگین بارشی ثبت شد و شاهد گسترش خشک سالی شدید در ۱۰۰ درصد مساحت استان اتفاق افتاد.
مدیرکل اداره هواشناسی استان یزد با اشاره به اینکه امسال پیشبینی میشود تا دو درجه افزایش میانگین دما خواهیم داشت ادامه داد: خوشبختانه از فصل زمستان سامانه های بارشی وارد استان شد که تا حد زیادی از گرمای زود هنگام هوا در یزد کاست.
برهانی افزود: در پایان فصل زمستان شرایط بارشی سال آبی استان به شرایط نرمال خود رسید و شرایط هوایی در اسفند ماه امسال کم سابقه بود و از نظر افزایش میزان بارشها، نزدیک به ۴۰ میلی متر بارندگی در سطح استان یزد ثبت شد و اولین اسفندی بود که میانگین دما از نرمال خود در یزد سردتر شد و دو سامانه بارشی موثری در اسفند میانگین بارش را به ۲۴ میلی متر رساند.
وی با اشاره به اینکه در فرودین ماه شاهد ادامه بارشها بودیم و میانگین بارشها به ۲۲ میلی متر رسید ادامه داد: این سامانه در هفته اول اردیبهشت قوی بود و میزان بارش در یزد میانگین بارش را در استان به ۲۶ میلی متر رساند.
مدیرکل اداره هواشناسی استان یزد افزود: میانگین بارش استان در نیمه اردبیهشت ماه به ۱۰۷ میلی متر رسیده است که نسبت به دوره نرمال و مدت سال گذشته شرایط خوبی شده است.
برهانی بیان کرد: هرچند بارشهای فرا نرمال را شاهد هستیم و اثرات خشکسالی های فصل پاییز تا حد قابل توجهی کاسته شده است گفت: باید توجه کرد که خشکسالی برای امر کشاورزی و منابع آبی به این سرعت با این بارشها قابل جبران نیست و اثرات آن همچنان بر کشاورزی تاثیرگذار خواهد بود و پابرجاست.
وی ادلمه داد: در حال حاضر ۱۰۰ ایستگاه فعال هواشناسی در استان داریم تا پوشش کاملی از تمام پدیدههای استان داشته باشیم، هرچند با توجه به تغییر اقلیم و اتفاقات گوناگون سامانهای بعضاً از دید هواشناسی خارج است، اما با ارتقا کمیت و کیفیت نقاط ضعف احتمالی را پوشش خواهیم داد.
مدیرکل اداره هواشناسی استان یزد گفت: هواشناسی نمیتواند پیش بینی صد درصدی داشته باشد، پیشبینیها همراه با خطا است و خطا و خطر را برای مخاطبان پیشبینی میکند تلاش این است که برداشت درست و دقیق صورت بگیرد.
برهانی ادامه داد: در تمام ساعات شبانه روزداده های هواشناسی ارائه میشود، همچنین گرد و خاک، احتمال سرمازدگی کشاورزی، سیل در بارشهای فصل گذر پاییز و بهار از موارد خطرسازی هستند که برای مردم پیشبینی آنها صورت میگیرد.
وی از آماده باش نیروهای هواشناسی در شرایط اضطرار خبر داد و گفت: در طول سامانههای بارشی با هشدار زرد و نارنجی نیروهای هواشناسی بسیج هستند و لحظه به لحظه گزارشات را برداشت و ثبت میکنند و با ارسال اطلاعات و دادهها به تمام مراکز از دامنه خسارات به مردم میکاهند.
نظر شما