به گزارش خبرگزاری ایمنا، در قرن بیستویکم و با ظهور نظم نوین جهانی، سیاستهای دوگانه حکام غرب و آزادی بیان دروغینی که همیشه داعیهدار آن بودهاند، به وضوح در نگاه جهانیان تصویر میشود. چندین ماه از یورش و نسلکشی صهیونیستها میگذرد و در هفتمین ماه از آغاز طوفانالاقصی در سرزمینهای اشغالی، جوانان قاره سبز و آمریکا نیز در حمایت از فلسطینیان بهپاخاستهاند.
سالها پیش مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در نامهای خطاب به جوانان غربی نوشتند: «تعامل شرافتمندانه با جهان اسلام را پیریزی کنید؛ اگر مسائل دردناک برای چارهاندیشی و محملی برای همفکری فراهم نکند، خسارت دوچندان خواهد شد»؛ همچنین ایشان در سوالی انتقادآمیز پرسیدند: «چرا وجدان عمومی در غرب باید همیشه با تأخیری چند ده ساله و گاهی چند صد ساله بیدار و آگاه شود؟»
اکنون هشت سال از پیام رهبری به جوانان غربی میگذرد و رسانههای آمریکایی گزارش میکنند بیش از ۳۰ دانشگاه این کشور به صحنه اعتراضات علیه رژیم صهیونیستی و جنایات آن در غزه تبدیل شده است؛ اگرچه این اعتراضات فقط به دانشجویان ختم نشده و حمایت اساتید را نیز در بر داشته که منجر به دستگیری، عزل و محدود شدن آنها شده است.
گرینبلات، سیاستمدار و مشاور اوباما بهتازگی طی اظهارات عجیبی مدعی شده که دانشجویان معترض آمریکایی نیروهای نیابتی ایران هستند؛ آنچه که پیش از این رهبر انقلاب (مدظلهالعالی) در دیدار با جمعی از دانشآموزان و دانشجویان در آبان سال گذشته به آن اشاره کردند و فرمودند «لابد این اجتماعات کار بسیج لندن و بسیج پاریس است!».
اعتراضات ضدصهیونیستی از تگزاس تا کالیفرنیا
حسین زندهبودی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تربیت مدرس در این باره به خبرنگار ایمنا میگوید: روند تاریخ در این ۵۰ سال اخیر بسیار تغییر کرده است، بهطوری که بسیار قبلتر رسانههای محدودی مثل نیویورکتایمز و بیبیسی وجود داشتند، اما اکنون با گسترش فضای مجازی، رژیم صهیونیستی دیگر قادر به بایکوت خبری جنایات خود نیست؛ وگرنه چه کسی گمان میکرد که مردم غزه بتوانند در این مدت طولانی مقابل جنایات صهیونیستها دوام بیاورند و مقاومت کنند؟
وی ادامه میدهد: در همان اوایل جنگ فلسطین شاهد بودیم که ۳۳ تشکل دانشجویی دانشگاه هاروارد آمریکا با امضای بیانیهای در همبستگی با مردم غزه، رژیم «اسرائیل» را بابت تجاوزات و تعرضات ۷۵ ساله به مردم فلسطین، مسئول حملات حماس دانستند، همچنین رئیس این دانشگاه «خانم کلودین گی» را نیز به علت اتهامات یهودستیزی و نژادپرستانه برکنار کردند.
زندهبودی تصریح میکند: اکنون میبینیم اعتراضات ضدصهیونیستی در آمریکا از تگزاس تا کالیفرنیا شکل گرفته است و دانشجویان بهپاخاستهاند؛ این ابراز درد و واکنش جهانی علیه ظلم اسرائیل، به علت همان ذات و فطرت انسانی است که مخالف خشونتها، غصبگریها و کشتارها است؛ این حرکت را میتوان نقطه عطف جنبش دانشجویی در غرب دانست.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به رفتارهای متناقض برخی سلبریتیهای ایرانی و خارجی در برابر اتفاقات مشابه در ایران و آمریکا توضیح میدهد: سال ۱۴۰۱ و طی اغتشاشاتی که در ایران شکل گرفت، برخی با هشتگ «جای دانشجو زندان نیست» و «دانشگاه پادگان نیست»، هیاهو درست کردند، اما طی این چند ماه نسبت به جنایاتی که در حق مردم فلسطین صورت گرفت، هیچ سخنی نگفتند و هیچ توییت اعتراضی نزدند.
وی یادآور میشود: دو سال گذشته آنجلیا جولی در حمایت از زنان ایران با راهاندازی کمپین و صدور بیانیه از اغتشاشات حمایت کرد، اما اکنون هیچ حمایتی از اعتراضات دانشجویان آمریکایی توسط این افراد نمیبینیم.
همبستگی جهانی دانشگاهیان در حمایت از فلسطین
محمدرضا جلالی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علومپزشکی اصفهان و دبیر شورای تبیین مواضع بسیج استان به خبرنگار ایمنا میگوید: امروز پول مردم آمریکا در راه جنایت علیه مردم غزه خرج میشود و خداوند از دل همان کشورهایی که در مسیر ظلم قرار دارند، قیامهایی را شکل میدهد که علیه این جنایات برخیزند؛ به قول حاج قاسم سلیمانی «هر کسی که تیری به این نظام بزند، ضربهاش را میخورد.»؛ اکنون آمریکا و کشورهای متخاصمی که سال ۱۴۰۱ علیه مردم ما داخل دانشگاهها برنامهریزی و فتنه کردند تا دانشجویان و مردم را بشورانند، دقیقاً همین اتفاقات را در دانشگاههای خود تجربه میکنند.
وی درباره حمایت از جریانات ضدصهیونیستی و دانشجویی در غرب ادامه میدهد: مسئله فلسطین در قالب یک گفتمان فراگیر در حال گسترش است؛ مباحثی بین دانشجویان شکل میگیرد و اساتید و افراد صاحبنظر رفتهرفته و به طرق مختلف اظهار نظرهایی میکنند، برخی گفتهاند دانشجویان اخراجی معترض دانشگاههای آمریکایی را در دانشگاههای ایران میپذیریم؛ از طرفی حمایتهای رسانهای از جمله ایمیل زدن به اساتید دانشگاههای خارج جهت همبستگی بیشتر، موثر خواهند بود.
سرکوب اعتراضات دانشجویی از هراس گسترش آن در جوامع غربی
شایان ترکمانی، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران به خبرنگار ایمنا میگوید: دو نگرش درباره اعتراضات دانشجویان در غرب وجود دارد؛ یکی نگاه صرفاً انساندوستانه و ضدنژادپرستی این خیزش است و نگاه دیگر که نگرش منطقیتری است و میتوان از آن بهعنوان بیداری جوانان غرب یاد کرد، حرکت مردم دنیا به سمت نور هدایتی است که نشئت گرفته از انقلاب اسلامی سال ۵۷ است و اکنون در حال آزادسازی افکار جهانیان از سلطه پروپاگاندای رسانهای غرب است و نوید پیروزی نهایی مستضعفان جهان را میدهد.
وی درباره تأثیر دانشگاه در تحولات اخیر ادامه میدهد: همیشه شاهد بودیم که هر حرکت و جریانی در جامعه آغاز شده، مبدا آن دانشگاه بوده است و این قشر نخبگانی هستند که قدرت راهبری جامعه را دارند و سرکوب تند و خشن اعتراضات دانشجویی در آمریکا و اروپا نیز به همین علت است؛ حاکمان غربی از این میترسند که این بیداری و خیزش دانشجویان موجب شود که دیگر گروههای جامعه نیز بیدار شوند.
ترکمانی اظهار میکند: جنبش دانشجویان آمریکا یک حرکت ایدئولوژیک و آرمانگرایانه و در راستای برقراری عدالت در دنیا است که رگههای این آرمانخواهی در شعارهایشان دیده میشود.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران در راستای حمایت از دانشجویان غربی اضافه میکند: از تمام ملل و گروههایی که مقابل ظلم و استکبار بایستند، حمایت میکنیم و تمام دانشجویانی که علیه ظلم قیام کردند را کنار و همرزم خود میبینیم؛ تمام دانشجویان مسلمان نیز از این جریان، حمایت معنوی میکنند و باید بتوانیم حمایتهای دیپلماتیک و همکاریهای مشترکی نیز داشته باشیم؛ چون هدف و آرمان ما یکی است و باید با روشنگری پیام این اعتراضات را به همه جهان مخابره کرد.
راهپیمایی اربعین و بیداری ملتهای جهان
مرضیه کردی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه قم به خبرنگار ایمنا میگوید: در سالهای اخیر شاهد یک حرکت جمعی گسترده در خلاف جریان استکبار جهانی و بیداری مردم جوامع مختلف هستیم که یکی از جلوههای اصلی این ادعا راهپیمایی اربعین است.
وی ادامه میدهد: روزبهروز مکتب و قیام حسینی (ع) نه فقط در بین شیعیان بلکه در بین همه ملتها درحال تکثیر است و مبارزه با ظلم و استکبار جهانی به یک حرکت عمومی تبدیل شده است.
کردی بیان میکند: همین مراسم پرشور اربعین بود که حقیقت را به جهانیان رساند و اکنون دانشجویان غرب نیز برای مظلومیت مردم غزه قیام کردهاند.
غرب، دروغها و وعدههای پوشالی
مهدی شیری، کارشناس ارشد مطالعات فرهنگی و مدیر روابطعمومی دانشگاه جامع انقلاب اسلامی با اشاره به نامه رهبر معظم انقلاب در گفتوگو با خبرنگار ایمنا میگوید: قریب به ۱۰ سال از نامه رهبر معظم انقلاب خطاب به جوانان اروپا و آمریکا می گذرد، نامهای که ایشان در آن اشاره به قلبهای زنده و هوشیار کردند و سیاستمداران غربی را مورد خطاب قرار نمیدهند، چرا که میفرمایند آنها مسیر سیاست را از مسیر صداقت و درستی جدا کردهاند، ایشان در ادامه به چهره اسلام و تصویری که برای آن ترسیم کردهاند و تلاشی که غرب برای اینکه اسلام را دشمنی ترسناک جلوه دهد، مطالبی را بیان کردند.
وی اضافه میکند: ایشان در ادامه میفرمایند از شما جوانان می خواهم اجازه ندهید با چهرهپردازیهای موهن و سخیف، بین شما و واقعیت، سد عاطفی و احساسی ایجاد کنند و امکان داوری بیطرفانه را از شما سلب کنند.
مدیر روابطعمومی دانشگاه جامع انقلاب اسلامی ادامه میدهد: حالا با گذشت ۱۰ سال از این نامه و توصیههای معظمله میبینیم که جوانان دانشجو و قشر فرهیخته و علمی در اروپا و آمریکا دیگر نمیتوانند در برابر جنایات وحشیانه و اقدامات ضد بشری و جنونآمیز رژیم غاصب و جعلی صهیونیستی بیتفاوت و ساکت بنشینند و امروز دفاع جانانه دانشجویان و اساتید دانشگاه هاروارد و کلمبیا از مردم مظلوم و بیدفاع غزه نشانهای از تاثیر و نفوذ کلام مقام معظم رهبری نه در منطقه بلکه در سراسر جهان است و امید است تمام دانشگاهیان در غرب و سراسر جهان از خواب غفلت برخیزند و به این موج همگانی بپیوندند.
شیری در انتها تاکید میکند: کسانی که همیشه در تریبون ها و تبلیغات انتخاباتی خود دم از رعایت حقوق بشر می زدند امروز با ورود ماموران پلیس به دانشگاهها و دستگیری و بازداشت دانشجویان و اساتید، خود بهطرز فجیع و در اوج بیاحترامی مهر تاییدی بر دروغها و وعدههای پوشالی خود زدند.
نظر شما