به گزارش خبرگزاری ایمنا، نخستین جلسه هماندیشی هیئت امنای بازار اصفهان با شهردار و فرماندار اصفهان امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در تالار شورای اسلامی شهر اصفهان برگزار شد.
شورای بازار به رفع مشکلات بازاریان کمک خواهد کرد
مصطفی نباتی نژاد رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان در این جلسه اظهار کرد: رؤیای ما آن است که بازار مانند یک مجتمع تجاری خصوصی عمل کند و کلیه امور جاری بازار از جمله دخل و خرج، نظافت و امنیت توسط خود بازاریان انجام شود اما تا آن زمان شهرداری اصفهان به آنها کمک خواهد کرد.
وی تاکید کرد: اگر بازار شورا داشته باشد، میتواند موضوعات خود را پیش ببرد و مشکلات خود را رفع کند؛ علاوه بر آن دستگاههای اجرایی نیز برای پیگیری برنامههای بازار میتوانند به شورا مراجعه کنند.
بودجه مرمت بازار در سال جاری ۵ برابر سنوات گذشته شد
محمدعلی ایزدخواستی مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان در این جلسه اظهار کرد: در ۳۰ سال گذشته موضوع رسیدگی و حضور در بازار به صورت بسیار جدی مطرح بوده است؛ اما امسال این موضوع به صورت ویژهتری در دستور کار قرار گرفت به طوری که با همکاری میراث فرهنگی ۱۰ جبهه فعال شد و امسال بودجه مرمت بازار به بیش از ۵ برابر بودجه سنواتی گذشته رسید.
وی با اشاره به بازارهای پراکندهای که در سطح شهر وجود دارد، از آغاز فعالیت در خصوص مرمت بازار از ابتدای تابستان سال جاری خبر داد و گفت: اجرای پروژههای حفاظتی و تصویر برداری مهندسی در دستور کار است تا هرآنچه در بازار اصفهان وجود دارد، ثبت شود.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان با اشاره به زحمات کارکنان سازمان نوسازی و بهسازی ابراز کرد: تلاش همکاران ما در شبها و روی بامها بوده و در چشم نیست.
فرهنگسرای بازار راهاندازی میشود
میثم بکتاشیان مدیر احیای بافتهای تاریخی و بازآفرینی بافتهای فرسوده شهرداری اصفهان در ادامه اظهار کرد: پیرامون نکات فرهنگی بازار مشورتهای زیادی انجام شده است و در مباحث فرهنگی همکاری لازم را انجام خواهیم داد؛.
مدیر احیای بافتهای تاریخی و بازآفرینی بافتهای فرسوده شهرداری اصفهان یادآور شد: به زودی طبق پیگیری ها در خصوص تأمین مکان فرهنگسرای بازار اطلاعرسانی خواهیم کرد.
هر بازاری یک آتش نشان / بازار یکی از نقاط قرمز آتش نشانی اصفهان است
محمدمهدی مقدسزاده سرپرست سازمان آتشنشانی شهرداری اصفهان نیز یکی از خطرناکترین نقاط قرمز آتش نشانی را بازار اصفهان دانست و اظهار کرد: بازار اصفهان به خاطر وسعت، قدمت و ثبت جهانی برای ما دغدغه است.
وی افزود: انبارها و موادی که در بازار اصفهان وجود دارد، موجب این دغدغه مندی شده تا برنامههای ویژه ایمنی را برای آن در نظر بگیریم اما باید فراموش نکنیم که روزها به دلیل شلوغی بازار امکان تردد ماشینهای آتش نشانی در بازار وجود ندارد به ویژه اینکه شاهد سد معبر هم باشیم.
سرپرست سازمان آتشنشانی شهرداری اصفهان عنوان کرد: لازم است در بازار سیستمهای اعلام حریق نصب شود تا اطفای حریق در ثانیههای ابتدایی حریق انجام شود.
وی با تاکید بر قدمت بازار و لزوم نوسازی آن، گفت: هر بازاری میتواند یک آتش نشان باشد بنابراین لازم است بازاریان آموزشهای لازم را برای مقابله با هر نوع حریق ببینند.
مرگ خاموش در انتظار اقتصاد اصفهان است
عباسعلی عباسی، رئیس هیئت امنای بازار اصفهان نیز با بیان اینکه دغدغه ما نهتنها بازار اصفهان، بلکه شهر اصفهان است، اظهار کرد: در حال حاضر شاهد هستیم که مرگ خاموش اقتصاد در اصفهان رخ میدهد؛ اصفهان در مقابل قم مانند خمینی شهر در برابر اصفهان شده است.
وی ادامه داد: ابتدا آب اصفهان را بردند و حالا پول اصفهان را میبرند؛ شهری که در پرداخت مالیات دومین است، اما بهلحاظ برخورداری از امکانات در رده هفتم یا هشتم قرار گرفته است و این حق اصفهان به عنوان شهر دارالمومنین نیست.
رئیس هیئت امنای بازار اصفهان اضافه کرد: حق اصفهان نیست که در تهران نسبت به آن کمتوجهی شود؛ چه اتفاقی قرار است در اصفهان بیفتد؟ از مسئولان شهری تقاضا داریم به این امر ورود پیدا کنند و اجازه ندهند پول از اصفهان برده شود، مرگ خاموش در انتظار اقتصاد اصفهان است.
وی با بیان اینکه بازار یک رکن اقتصادی است و هنرمندان صنایع دستی و فرهنگی و اجتماعی و مذهبی در آن فعال هستند، به ۲۰ مورد از مشکلات بازار که در صحن شورا مطرح شد اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات بازار اصفهان اتباع هستند؛ اگر قرار است اتباع در کشور ما کار کنند باید ساماندهی شوند؛ این طور نباشد که وقتی نیروی کار کم است از اتباع استفاده کنیم تا جایی که بازار ما را اشغال کنند.
عباسی ادامه داد: امروز بازار اصفهان به گونهای در آمده که وقتی وارد آن میشویم احساس میکنیم که به بازار کشور همسایه ورود کردهایم؛ پروانه کسب از آن بازاریان است اما اتباع در آن فعالیت میکنند و لذا از مدیریت شهری تقاضا داریم سفره اتباع را در بازار جمع کنند.
۲۰ درخواست هیئت امنای بازار اصفهان از دستگاههای اجرایی / ممنوعیت ورود موتورسیکلتها به بازار اصفهان از ۱۷ اردیبهشت
اعضای حاضر از نیروهای نظامی و امنیتی گرفته تا مسئولان شهری و بازاریان در این جلسه بر همکاری برای رفع مشکلات بازار اصفهان و بازاریان تاکید و اعلام آمادگی کردند.
در این جلسه همچنین مقرر شد از هفدهم اردیبهشت برای جلوگیری از ورود موتورسیکلتها به بازار اصفهان ممنوعیت به عمل آید؛ در این خصوص قرار است از امروز بنرها و تبلیغاتی برای آمادگی شهروندان و موتورسیکلتسواران در مبادی ورودی بازار نصب و اطلاعرسانیهای لازم انجام شود.
به گزارش ایمنا، هیئت امنای بازار اصفهان به دستگاههای اجرایی و شهرداری اصفهان ۲۰ درخواست ارائه دادند.
تأمین مکانی برای دفتر هیئت امنای بازار، تسریع در آغاز طرح ممنوعیت ورود موتور سیکلت به بازار، تأمین پارکینگ در همه نواحی بازار و استفاده از ظرفیت پارکینگهای خصوصی و زمینهای بلا استفاده به گونهای که در اطراف بازار در ابتدای طرح هزینهای برای پارکینگ اخذ نگردد، اطلاع رسانی وسیع و توزیع بروشور و بنر و ارسال پیامک و برگزاری رویدادهای فرهنگ شهروندی جهت اطلاع بازاریان، آغاز گام اول طرح مبارزه با سد معبر شامل اطلاع رسانی وسیع و خط کشی محدودهای که کسبه مجاز به اشغال معابر عمومی هستند، تشکیل کارگروه تسهیل امور بازار با حضور نمایندگانی از میراث فرهنگی و شهرداری و ادارات خدماتی نظیر اداره گاز و گاهاً اداره آب، رفع قوانین متناقض صدور مجوز بین میراث و شهرداری که باعث سردرگمی کسبه شده است، جمع آوری کاسبان غیر ایرانی و بدون پروانه که مغازهها را با قیمتهای بالا کرایه کرده اند و موجب افزایش اجاره بها در بازار و همچنین ورود جنس قاچاق به بازار شدهاند، جمع آوری تابلوها و تبلیغات ناهمگون و نازیبا از سطح بازار و ساماندهی سیما و منظر بازار و سیمهای برق غیر استاندارد که خطر ایجاد حریق را افزایش داده است، جمع آوری نخالههای ساختمانی که طی چندین سال روی پشت بام بازار انباشته شده و موجب آسیب به سقفها شده است، بازدید دورهای ناودانها که در هنگام بارندگی سقف بازار دچار آسیب نشود، از جمله مواردی بود که بازاریان بر آن تاکید کردند.
نظر شما