به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در روزهای گرم تابستان، هیچ فعالیتی به اندازه قدم زدن در یک باغ گیاهشناسی زیبا آرامبخش نیست اما این فضای شهری تنها نقش تفریحی ندارد بلکه میتواند به کاهش گرمای ناشی از تغییرات اقلیمی در محیط شهری اطراف خود کمک کند.
بررسی جامع تحقیقات انجام شده توسط مرکز جهانی تحقیق هوای پاک در خصوص تأثیر فضای سبز در کاهش گرما نشان داده باغهای گیاهشناسی بیشترین اثر را در کاهش گرمای شدید دارد. این تحقیق نشان داده فضاهای سبز مانند باغ پزشکی چلسی، باغ گیاهشناسی کیوی لندن یا باغهای خلیج سنگاپور، بهطور متوسط ۵ درجه سانتیگراد دمای هوا در فضای شهری اطراف را کاهش دادهاند.
پارکها و حوضچههای شهری نیز تأثیر مشابهی داشتند و حتی دیوارهای سبز، درختان در خیابانها و زمینهای بازی هم دمای هوا را به میزان قابلتوجهی کاهش میدهند. پروشانت کومار، مدیر مرکز جهانی تحقیق هوای پاک و محقق اصلی این مطالعه، در این رابطه گفت هدف اصلی تحقیق این بود که در واقع به طور علمی نشان دهد در شهرها چه فضاهای سبز و آبی وجود دارد، اطلاعات در دسترس چیست و در چه مناطقی تحقیقات کافی انجام نشده است. همچنین این پژوهش نشان میدهد در صورت برنامهریزی شهری، از چه شواهدی میتوان برای طراحی بهتر فضاهای سبز استفاده کرد.
عوامل محلی در این رابطه نقش مهمی ایفا کردند اما به طور کلی ثابت شده پارکهای بزرگتر اثر خنککننده بیشتری دارند. علاوه بر این، مشخص شد که با اتصال فضاهای سبز و ایجاد دالان سبز تأثیر مثبت بیشتری در شهر به دست میآید.
طبقه گفته کومار، این یافتهها به طراحان شهری در سراسر دنیا کمک میکند تا با چالش گرمای جهانی مقابله کنند. محققان بر این باور هستند که با عملی کردن تنها بخشی از یافتههای تحقیقات مرتبط با تأثیر فضای سبز بر زیستپذیری، شهرها محیط بهتری برای سکونت میشوند و شهروندان نیز شاهد فضای شاد و سالمتری خواهند بود.
این مطالعه به طور دقیق نشان داده است که راهحل جامعی برای تمام محیطهای شهری وجود ندارد، بلکه باید به دنبال بهترین روش متناسب با محیط بود.
نظر شما