به گزارش خبرگزاری ایمنا، خبرگزاری ایبیسی نیوز نوشته که دولت بایدن تشخیص داده است که سه گردان نظامی ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی مرتکب «نقض فاحش حقوق بشر» علیه غیرنظامیان فلسطینی در کرانه باختری شدهاند، اما به علت اقداماتی که اسرائیل میگوید برای رسیدگی به این مشکل انجام داده است، همچنان واجد شرایط دریافت کمک نظامی آمریکا خواهند بود.
براساس گزارش ایبیسی نیوز، ارزیابی دولت بایدن که هنوز علنی نشده است و در صورت برنداشتن گامهای مشخص توسط رژیم صهیونیستی میتواند تغییر کند که در نامهای بدون تاریخ توسط آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه به مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان تشریح شده است.
بلینکن ابراز کرده است: «این تصمیم ایالات متحده هیچگونه تأخیری در ارائه کمک از سوی ایالات متحده ایجاد نمیکند و اسرائیل قادر خواهد بود تمام مبلغ اختصاص داده شده در لایحه تصویبشده کنگره را دریافت کند.»
این خبرگزاری درباره اتهامات مربوط به این گردانها نوشته است که هر یک از این اقدامات پیش از شروع جنگ هفتم اکتبر رخ داد. هیچیک از این پروندهها شامل عملیات علیه حماس در غزه یا علیه ایران یا «گروههای نیابتی» آن نمیشود؛ به عبارتی دیگر، اقدامات این گردانها علیه غیرنظامیان فلسطینی بوده است.
با این حال، تصمیم بلینکن احتمالاً منتقدان دولت بایدن را آزار خواهد داد که میگویند رژیم اسرائیل باید بابت جنگ غزه که جمعیت غیرنظامی را به سمت قحطی سوق داده است، پاسخگو باشد و دولت بایدن اقدامات کافی برای جلوگیری از آن را انجام نداده است.
عیسی امرو، فعال برجسته حقوق بشر فلسطینی که در شهر الخلیل کرانه باختری زندگی میکند، به ایبیسی نیوز گفت که از تصمیم ایالات متحده ناامید است، اما تعجب نکرده است. به گفته او «آمریکا اقدامات مشخصی برای کاهش و به حداقل رساندن خشونت و ایجاد صلح بین فلسطینیها و اسرائیلیها انجام نمیدهد.»
مقامات دولت بایدن در پاسخ میگویند که روند بررسی نقض حقوق بشر منصفانه بوده است و با رژیم اسرائیل رفتار ترجیحی نمیشود، آنها همچنین خاطرنشان میکنند که همکاری نظامی ایالات متحده با کشورها از طریق فرایندی به نام «بهسازی» است که کشورهای خارجی را تشویق میکند تا فعالان منفی را از ارتش خود حذف کنند.
بلینکن روز دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی به خبرنگاران گفته بود: «هر موقعیتی متفاوت است و ما باید تمام تلاش خود را برای جمعآوری حقایق و پیگیری حقایق انجام دهیم و این همان کاری است که ما انجام میدهیم.»
تحت یک قانون فدرال موسوم به قانون لیهی، ارتش ایالات متحده موظف است از تسلیحات، آموزش و سایر کمکهای نظامی به هر واحد نظامی خارجی که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر میشود، خودداری کند. با این حال، طبق نامه بلینکن، این قانون برای کشورهایی که اصلاحاتی را «برای محاکمه اعضای مسئول واحد» انجام دادهاند استثنا قائل شده است.
به گفته یک فرد آشنا با این روند، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی همچنین توافقنامه خاصی دارند که ایالات متحده را ملزم میکند قبل از اتخاذ هرگونه تصمیمی مرتبط با قانون کمکهای خارجی، با اسرائیلیها مشورت کند.
وی افزود: این رایزنیها با رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد و اگر مشخص شود که یک واحد نظامی «اقدامات اصلاحی یا پاسخگویی رضایتبخش» را انجام نداده است، کمکهای ایالات متحده محدود خواهد شد.
بهطور کلی، پنج واحد (سه واحد نظامی و دو واحد غیرنظامی) به دلیل نقض حقوق بشر تحت بررسی بودند که بر اساس نامه بلینکن، چهار مورد از آنها مراحل اصلاحی مناسب را طی کردهاند.
به گفته ایبیسی نیوز، رژیم صهیونیستی همچنین تأیید کرده است که یکی دیگر از گردانهای ارتش رژیم اسرائیل «اقدامی مغایر» با قوانین اسرائیل داشته است.
بلینکن خاطرنشان کرد که در نتیجه، این واحد در سال ۲۰۲۲ از کرانه باختری به بلندیهای جولان منتقل شد.
این توصیف به گردان نتساه / نتزاه یهودا اشاره میکند که برای مردان یهودی افراطی ارتدکس تأسیس شده است. بلینکن در نامهی خود نوشته است: «اسرائیل اطلاعات جدیدی در رابطه با وضعیت یگان ارائه کرده است و ما در حال شناسایی مسیری برای اصلاح مؤثر این واحد خواهیم بود.»
او به جانسون، که یکی از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی برای ارائه لایحه کمک خارجی در کنگره است، اطمینان داد: «اما این [بررسی] هیچ تأثیری بر حمایت ما از توانایی اسرائیل برای دفاع از خود در برابر حماس، ایران، حزبالله یا سایر تهدیدها نخواهد داشت.»
بلینکن خاطرنشان کرد که علیرغم شواهد بسیار از نقض فاحش حقوق بشر و قوانین بشردوستانه در جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، هیچ واحد دیگری مغایر با قانون لیهی یافت نشد.
وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته، پس از گزارشهای آکسیوس و پروپوبلیکا مبنی بر اینکه ایالات متحده قصد دارد گردانهای اسرائیلی را «تحریم» کند، با مقامات ارشد رژیم اسرائیل صحبت کرد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت که در چنین اقدامی با دولت بایدن مبارزه خواهد کرد و آن را «ضعف اخلاقی» خواند.
نظر شما