به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بسیاری از کشورهای جهان نگران امنیت تیکتاک (TikTok) و پیوندهای این پلتفرم با چین هستند، بنابراین ممنوعیتهایی را علیه این برنامه اجتماعی به مرحله اجرا گذاشتهاند. در این میان ایالات متحده یک گام دیگر به سمت تبدیل شدن به اولین کشور ممکن برداشته است که برنامه رسانههای اجتماعی تیکتاک را به دلیل نگرانیهای حفظ حریم خصوصی ممنوع میکند. این کشور در بیستوسوم آوریل قانونی را تصویب کرد که مالک چینی اپلیکیشن، شرکت فناوری ByteDance، را مجبور میکند ظرف ۹ ماه این پلتفرم را بفروشد یا با ممنوعیت مواجه شود.
شرکت یادشده اصرار دارد که بهطور مستقل اداره میشود و دادهها را با دولت چین به اشتراک نمیگذارد و تیکتاک اتهامات مربوط به جمعآوری دادههای کاربران بیشتر از سایر شرکتهای رسانههای اجتماعی را رد و این ممنوعیتها را «اطلاعات نادرست اساسی» معرفی کرده است که مدرکی برای آن در دسترس نیست.
با این حال بسیاری از کشورها در مورد پلتفرم تیکتاک و روابط آن با چین محتاط هستند و چندین کشور در سراسر جهان استفاده از آن را در دستگاههای دولتی ممنوع کردهاند، زیرا میترسند هنگام دانلود برنامه، اطلاعات حساس آنها در معرض دید قرار گیرد.
ممنوعیت تیکتاک در کشورهای جهان
استرالیا دلیل نگرانیهای امنیتی در چهارم آوریل استفاده از تیکتاک را در همه دستگاههای دولتی فدرال به ممنوع کرد، زیرا خطرات امنیتی و حریم خصوصی را به همراه دارد.
استونی در پایان مارس اعلام کرد که استفاده از تیکتاک در گوشیهای هوشمند صادر شده توسط دولت برای مقامات دولتی منع خواهد شد، اما پیگیری آن در گوشیهای شخصی در اختیار دولت نیست.
انگلستان شانزدهم مارس ممنوعیت فوری این اپلیکیشن را در دستگاههای رسمی دولتی اعلام و این اقدام را بهداشت سایبری معرفی کرد که بر اساس گزارش مرکز امنیت سایبری ملی بریتانیا مبنی بر وجود خطری در مورد نحوه دسترسی و استفاده از دادههای حساس دولتی توسط پلتفرمهای خاص انجام گرفته است.
اتحادیه اروپا استفاده از تیکتاک را در دستگاههای کارکنان پارلمان، کمیسیون و شورای خود به دلیل نگرانیهای مربوط به امنیت سایبری ممنوع کردهاند. این ممنوعیت از بیستم مارس اعمال شد و از اعضا و کارکنان پارلمان خواست این برنامه را از دستگاههای شخصی خود نیز حذف کنند.
فرانسه بیستوچهارم مارس نصب و استفاده از برنامههای تفریحی مانند تیکتاک، نتفلیکس و اینستاگرام را روی تلفنهای کاری ۲.۵ میلیون کارمند دولتی ممنوع کرد، زیرا این برنامهها ممکن است خطری برای حفاظت از دادههای این ادارات و مقامات دولتی آنها باشد. این ممنوعیت در مورد تلفنهای شخصی کارمندان دولتی اعمال نمیشود.
هلند از استفاده از همه برنامههای کشورهای دارای برنامه سایبری تهاجمی در تلفنهای توزیعشده توسط دولت جلوگیری کرده است، زیرا خطر جاسوسی شدیدی دارند.
نروژ بیستوسوم مارس هشدار داد که تیکتاک نباید روی تلفنهای صادر شده برای کارمندان دولت نصب شود، اما کارمندان دولت همچنان میتوانند در صورت لزوم و به دلایل حرفهای تنها در دستگاههایی که به شبکه دولتی متصل نیستند از آن استفاده کنند.
بلژیک دهم مارس اعلام کرد که به دلیل نگرانی در مورد امنیت سایبری، حریم خصوصی و اطلاعات نادرست، تیکتاک را به مدت حداقل شش ماه از دستگاههای متعلق به دولت فدرال بلژیک ممنوع کرده است.
دانمارک ششم مارس اعلام کرد که بهعنوان یک اقدام امنیت سایبری استفاده از تیکتاک را در واحدهای رسمی ممنوع میکند، زیرا مرکز امنیت سایبری کشور خطر جاسوسی را ارزیابی کرده است.
کانادا پس از اقدام ایالات متحده در زمینه تصویب ممنوعیت استفاده از تیکتاک، در بیستوهشتم فوریه اعلام کرد که استفاده از این برنامه را در همه دستگاههای دولتی ممنوع میکند، زیرا خطری غیرقابل قبول برای حریم خصوصی و امنیت دارد. امکان دانلود این اپلیکیشن نیز در آینده توسط کارمندان مسدود خواهد شد.
نیوزلند در هفدهم مارس اعلام کرد که استفاده از تیکتاک در تلفنهای قانونگذاران دولتی ممنوع خواهد بود، البته این ممنوعیت همه کارکنان دولتی را تحت تأثیر قرار نمیدهد و تنها برای حدود ۵۰۰ نفر در مجتمع پارلمانی اعمال میشود.
هند در سال ۲۰۲۰ به دلیل حفظ حریم خصوصی و نگرانیهای امنیتی، تیکتاک و دهها برنامه چینی دیگر از جمله برنامه پیامرسان ویچت را ممنوع کرد.
تایوان دسامبر ۲۰۲۲ پس از هشدار FBI مبنی بر اینکه تیکتاک خطر امنیت ملی را به همراه دارد، این برنامه و معادلهای چینی آن را بهطور کامل در همه دستگاههای دولتی از جمله تلفنهای همراه، تبلتها و رایانههای رومیزی ممنوع کرد.
پاکستان از اکتبر ۲۰۲۰ تاکنون حداقل چهار بار تیکتاک را به دلیل نگرانی از تبلیغ محتوای غیراخلاقی بهطور موقت ممنوع کرده است.
افغانستان در سال ۲۰۲۲ تیکتاک و بازی PUBG را به دلیل محافظت از جوانان در برابر گمراه شدن ممنوع کرد.
نظر شما