به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، میلیونها نفر در سراسر آسیای جنوبی و جنوب شرقی با گرمای شدید هوا مواجه هستند و هوای گرم غیرعادی مدارس را مجبور به تعطیلی کرده است و سلامت عمومی شهروندان را تهدید میکند.
هزاران مدرسه در سراسر فیلیپین، از جمله در منطقه پایتخت، مانیل، کلاسهای حضوری را به حالت تعلیق درآوردهاند. به گفته سازمان ملل که خواستار حمایت بیشتر برای کمک به این کشور برای آماده شدن برای رویدادهای آب و هوایی مشابه در آینده شده است، نیمی از ۸۲ استان این کشور دچار خشکسالی است و نزدیک به ۳۱ استان دیگر با دورههای خشک یا شرایط خشک مواجه هستند. سازمان ملل گفت که برداشت آتی این کشور نیز احتمالاً کمتر از حد متوسط خواهد بود. آوریل و می بهطور معمول گرمترین ماهها در فیلیپین و سایر کشورهای جنوب شرقی آسیا هستند، اما دمای امسال با رویداد النینو بدتر شده است و شرایط گرمتر و خشکتری را برای منطقه به ارمغان آورده است.
مقامات تایلندی اعلام کردند که در سال جاری تاکنون ۳۰ نفر بر اثر گرمازدگی جان خود را از دست دادند و به مردم هشدار دادهاند که از فعالیت در فضای باز خودداری کنند. رسانههای محلی گزارش دادند که تقاضا برای برق نیز افزایش یافته است زیرا مردم به استفاده از تهویهها روی آوردند.
در پایتخت بانکوک، دمای هوا در روز چهارشنبه به ۴۰.۱ درجه سانتیگراد رسید، در حالی که مقامات احتمال «شاخص گرمای ۵۲ درجهای» را نیز گزارش کردند. روز جمعه، آژانس هواشناسی فیلیپین هشدار داد که مانیل و ۳۱ منطقه دیگر با دمای خطرناکی مواجه خواهند شد. انتظار میرود شاخص گرما در شهر کوئزون، پرجمعیتترین شهر این کشور، به ۴۲ درجه سانتیگراد برسد.
دمای غیرمعمول بالا باعث اختلال در آموزش و کشاورزی در سراسر منطقه آسیا شده است. بنگلادش نیز در این هفته پس از افزایش دمای بین ۴۰ تا ۴۲ درجه سانتیگرادی در برخی مناطق، مجبور شد تمام مدارس را تعطیل کند.
به گفته مؤسسه حمایت از کودکان Save the Children، حدود ۳۳ میلیون کودک در بنگلادش تحت تأثیر موج گرما قرار گرفتند. گرمای هوا به حدی است که هزاران نفر در بنگلادش در مساجد و مزارع روستایی تجمع کردهاند و برای رهایی از گرما دعا میکنند.
کمیسیون انتخابات در هند که اکنون درگیر انتخابات است با مقامات آژانس هواشناسی برای بحث در مورد چگونگی کاهش تأثیر گرما بر رأیدهندگان ملاقات کرد. نیتین گادکاری، وزیر راه این کشور، روز چهارشنبه حین تبلیغات انتخاباتی برای نخستوزیر نارندرا مودی، هنگام سخنرانی بیهوش شد و بعداً در شبکههای اجتماعی گفت که به دلیل گرما در جریان تجمع احساس ناراحتی کرده است.
سازمان جهانی هواشناسی در گزارشی در این هفته هشدار داد که آسیا در سال ۲۰۲۳ از نظر آب و هوا و مخاطرات مرتبط با آب، آسیبدیدهترین منطقه جهان از بلایای طبیعی شده است. سیل و طوفان بیشترین تلفات و خسارات اقتصادی گزارش شده را به همراه داشته است، در حالی که تأثیر امواج گرما شدیدتر شده است. سال گذشته موج گرمای شدید در هند در ماههای آوریل و ژوئن باعث مرگ حدود ۱۱۰ نفر بر اثر گرمازدگی شد.
تغییرات آب و هوای ناشی از فعالیتهای انسانی باعث افزایش بروز آب و هوای شدید در سراسر جهان و وقوع بلایای مکرر و مرگبارتر از موج گرما گرفته تا سیل و آتشسوزیهای جنگلی شده است. حداقل ۱۰ مورد از جدیترین رویدادهای دهه گذشته بر اثر مداخلات انسانی رخ داده است.