احمد شانیان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در همدان اظهار کرد: سالهای اخیر با کشف بزرگترین معدن لیتیوم در همدان، ایران توانسته است رتبه هفتم کشور از لحاظ ذخایر این عنصر غنی در جهان را به دست آورد.
وی افزود: اسفند ۱۴۰۱ کشف معدن لیتیوم در همدان به میزان چندین میلیون تن کانسنگ معدنی با مساحتی حدود ۱۱ کیلومتر مربع در دشت قهاوند در ۵۰ کیلومتری شرق مرکز استان همدان به یک خبر مهم در جهان تبدیل شد.
بهرهبرداری از لیتیوم در همدان سرعت پیدا کند
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان ادامه داد: مردم همدان تأکید دارند کار بهرهبرداری از لیتیوم در همدان سرعت پیدا کند و مسیر پیشرفتهای لازم سریع طی شود.
شانیان اضافه کرد: استخراج از معدن لیتیوم همدان در بخش خصوصی از سال ۹۹ آغاز و در اسفند ۱۴۰۱ منجر به کشف لیتیوم شده بود و نیز این کشف موجب شد جمهوری اسلامی ایران بین کشورهای دارنده ذخایر لیتیوم قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر کشورهایی مانند شیلی، استرالیا و چین دارای بزرگترین ذخایر لیتیوم در جهان هستند و این ماده معدنی غنی در جهان رشد قیمت قابل توجهی را در سالهای اخیر داشته است که احتمال داده میشود تا سال ۲۰۳۰ بازار لیتیوم به ۱۹۲ میلیارد دلار برسد.
شانیان تصریح کرد: آمریکا در حال حاضر ۱۸۰ میلیارد دلار مگاپروژه در زمینه لیتیوم دارد و بزرگترین بازار جهانی را در این حوزه به خود اختصاص داده است.
وی افزود: سالهای اخیر هم ایران به واسطه دشت قهاوند به جمع کشورهای حائز رتبه در کشف ذخایر غنی لیتیوم پیوست و این امر موجب خوشحالی هممیهنان شد، اما از طرفی دشمنان کشور از این اتفاق دچار واهمه شدند، چرا که خطر جدی را برای خود احساس کردند، بهطوری که وقتی ماده معدنی لیتیوم کشف شد و بازتابهایی را به همراه داشت، رسانه اسرائیلی معاریو نیز گزارش داد «کشف معادن بزرگ لیتیوم به تغییر توازن قدرت در منطقه منجر خواهد شد.»
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان ادامه داد: این رسانه بر این باور است که ایران با در اختیار داشتن ۱۰ درصد از ذخایر لیتیوم جهان، سود بسیار زیادی کسب میکند و به گفته کارشناس اهل رژیم صهیونیستی «این ذخایر میتواند اقتصاد ایران را نجات دهد و تحریمهای غرب علیه آن را بیاثر کند.»
شانیان اضافه کرد: میتوان گفت تغییرات منطقهای به نفع رژیم صهیونیستی نبوده است و این کشفیات نیز نگرانیهای آنها را دوچندان میکند، چرا که قدرت نظامی ایران در حال گسترش است و در اختیار داشتن منابع انرژی، قدرت آن را دوچندان میکند.
وی خاطرنشان کرد: به عبارت دیگر اگر برنامههای هستهای و موشکی ایران باعث نگرانی رژیم صهیونیستی و غرب شده است، اعلام خبر کشف میدان چند میلیون تنی لیتیوم که دومین میدان بزرگ لیتیوم جهان بهشمار میرود، موجب خواهد شد ایران در آینده به بازیگر اصلی صنایع رایج و مهم جهان تبدیل شود و این به مذاق آمریکا و صهیونیستها خوش نیامده است.
شانیان تصریح کرد: کشف ماده معدنی لیتیوم جایگاه ایران را در جهان ارتقا خواهد داد و روابط آن را با روسیه و چین و سازمان بریکس تقویت خواهد کرد، بریکس از هماکنون بهعنوان جایگزینی برای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و ساختار مالی جهانی قدیمی آمریکا و پایان دادن به هژمونی دلار ارزیابی میشود.
وی افزود: آنچه موجب افزایش اهمیت راهبردی کشف لیتیوم میشود، احیای روابط ایران با کشورهای حاشیه منطقه خلیجفارس و برخی دیگر از کشورهای عربی است، از روابط نظامی دریایی ایران در اقیانوس هند گرفته تا برقراری روابط راهبردی با چین همچنین روابط راهبردی ایران و روسیه که با توجه به رویارویی روسیه و پیمان ناتو، این روابط در سطح بیشتری در حال تقویت است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان ادامه داد: لیتیوم به واسطه اینکه فلز بسیار سبک با مقاومت گرمایی بالا است، در صنعت فضایی هایتک، هواپیمایی و کاشی و سرامیک مورد استفاده قرار میگیرد، فلز لیتیوم در حوزه آلایندگی نیز بسیار حائز اهمیت است و در مباحث مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است، همچنین لیتیوم اثرات سوء زیستمحیطی اندکی دارد.
شانیان اضافه کرد: لیتیوم میتواند صنعت ایران و استان همدان را به نحو چشمگیری ارتقا دهد و روابط با کشورهای صنعتی نظیر چین را هم در حوزههای مختلف بیشتر کند.
نظر شما