به گزارش خبرنگاری ایمنا، علیاکبر محرابیان در مراسم افتتاح چند منظوره «اومااویا» در کشور سریلانکا، اظهار کرد: بر اساس اعلام کمیسیون بینالمللی آبیاری و زهکشی ایران پنجمین کشور جهان از لحاظ وسعت شبکههای آبیاری و زهکشی است.
وی ادامه داد: در عرصه تولید تجهیزات و قطعات مورد نیاز تصفیهخانههای آب و فاضلاب موفق شدیم بیش از ۹۵ درصد نیاز خود را در داخل کشور تأمین کنیم.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: به برکت این دستاوردها بیش از ۲۰۰ سد بزرگ و ۶۰۰ سد کوچک با حجم مخزن حدود ۶۰ میلیارد مترمکعب و حدود ۲.۵ میلیون هکتار شبکه آبیاری و زهکشی مدرن و صدهای تصفیهخانه آب و فاضلاب در ایران ساخته شده است.
محرابیان خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت کشور در صدور خدمات فنی و مهندسی در بخش آب و برق و فاضلاب توانستهایم پروژه بزرگ را در کشور جهان به اتمام برسانیم و یا در حال اجرا داشته باشیم.
وی گفت: به عنوان مثال در کشور تاجیکستان از پروژههای به بهرهبرداری رسیده میتوان به سد و نیروگاه سنگ توده و از پروژههای در حال ساخت میتوان به سد راغون به عنوان بزرگترین طرح عمرانی در جهان و به تعبیری مرتفعترین سد جهان به ارتفاع ۳۳۵ متر و حجم ذخیره ۱۴ میلیارد متر مکعب توسط مشاوران و پیمانکاران بینالمللی از جمله شرکتهای ایرانی اشاره کرد.
وزیر نیرو گفت: امروز نیز سد و نیروگاه بزرگ اومااویا در کشور زیبا و سرسبز سریلانکا به بهرهبرداری میرسد که در ادامه به ابعاد آن خواهیم پرداخت. پروژه اومااویا ۱۷۰۰ فرصت شغلی برای مردم سریلانکا ایجاد میکند و ساخت دو سد در این پروژه انجام خواهد شد.
محرابیان ادامه داد: در بخش برق بر اساس آمارهای آژانس بینالمللی انرژی در حوزه تولید برق حرارتی ایران جز ۱۰ کشور اول جهان است؛ همچنین در بخش نیروگاههای برقآبی به همت متخصصان ایرانی جز کشورهای برتر جهان هستیم.
وی با اشاره به رؤسای جمهور و وزیرانی که در مراسم حضور دارند، گفت: امروز ما در این مکان و محفل دوستانه گردهم آمدهایم تا یکی از دستاوردهای اقتصادی و فنی مشترک بین دو کشور را بهصورت رسمی به بهرهبرداری برسانیم.
وزیر نیرو ادامه داد: تاکید میکنیم که در نتیجه رویکرد مثبت دولتها و کشورها در عرصه بینالملل میتوان خیر و صلاح مشترک را آرمان قرار داد و عرصههای فنی و اقتصادی را انگیزهای برای توسعه صلح و دوستی بین کشورها و ملتها در نظر گرفت و از این طریق آسایش و رفاه را به آحاد مردم تقدیم کرد.
محرابیان خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت فنی و مهندسی در صدور خدمات فنی و مهندسی در بخش آب و برق و فاضلاب توانستهایم پروژه بزرگ را در کشور جهان به اتمام برسانیم و یا در حال اجرا داشته باشیم.
وی گفت: به عنوان مثال در کشور تاجیکستان از پروژههای به بهرهبرداری رسیده میتوان به سد و نیروگاه سنگ توده و از پروژههای در حال ساخت میتوان به سد راغون به عنوان بزرگترین طرح عمرانی در جهان و به تعبیری مرتفعترین سد جهان به ارتفاع ۳۳۵ متر و حجم ذخیره ۱۴ میلیارد متر مکعب توسط مشاوران و پیمانکاران بینالمللی از جمله شرکتهای ایرانی اشاره کرد.
وزیر نیرو گفت: و امروز نیز سد و نیروگاه بزرگ اومااویا در کشور زیبا و سرسبز سریلانکا به بهرهبرداری میرسد که در ادامه به ابعاد آن خواهیم پرداخت.
محرابیان ادامه داد: در بخش برق بر اساس آمارهای آژانس بینالمللی انرژی در حوزه تولید برق حرارتی ایران جز ۱۰ کشور اول جهان است.
وی افزود: در بخش نیروگاههای برقآبی به همت متخصصان ایرانی جز کشورهای برتر جهان هستیم.
وزیر نیرو با اشاره به رؤسای جمهور و وزیرانی که در مراسم حضور دارند و سایرین گفت: امروز ما در این مکان و محفل دوستانه گردهم آمدهایم تا یکی از دستاوردهای اقتصادی و فنی مشترک بین دو کشور را به صورت رسمی به بهرهبرداری برسانیم.
محرابیان بیان کرد: تاکید میکنیم که در نتیجه رویکرد مثبت دولتها و کشورها در عرصه بینالملل میتوان خیر و صلاح مشترک را آرمان قرار داد و عرصههای فنی و اقتصادی را انگیزهای برای توسعه صلح و دوستی بین کشورها و ملتها در نظر گرفت و از این طریق آسایش و رفاه را به آحاد مردم تقدیم کرد.
نظر شما