به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، جمشید امیدی صبح امروز _سهشنبه چهارم اردیبهشت_ به مناسبت هفته کار و کارگر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: روند اشتغالزایی در استان مرکزی از سال ۱۴۰۰ صعودی بوده است، بهنحوی که تا سال گذشته ۱۵ هزار و ۷۲۰ شاغل بهشمار شاغلان استان اضافه شده است.
وی افزود: سال جاری میزان تعهد ایجاد اشتغال در استان مرکزی ۱۱ هزار و ۶۲۴ فرصت شغلی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی خاطرنشان کرد: این استان در جذب تسهیلات و اشتغالزایی رتبه اول و دوم را کسب کرده است و امید میرود این روند همچنان ادامه داشته باشد.
امیدی ادامه داد: هفته کار و کارگر امسال با شعار «مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی» از پنجم اردیبهشت آغاز میشود و تا یازدهم اردیبهشت ادامه دارد.
وی با بیان اینکه دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب و تجدید میثاق با آرمانهای امام راحل از مهمترین برنامههای این هفته است، تاکید کرد: امشب ۴۲ نفر از کارگران استان مرکزی برای دیدار با رهبری به تهران اعزام میشوند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی از برگزاری بیش از ۴۰۰ برنامه در این هفته خبر داد و تصریح کرد: گلباران قبور مطهر شهدا، دیدار با خانوادههای شهدای کارگری، حضور در نماز جمعه، برگزاری همایش پیادهروی جامعه کار و تولید، برگزاری میز خدمت، همایش ایمنی و بهداشت، نشست تشکلهای کارگری و کارفرمایی، بازدید از بیمارستان تأمین اجتماعی، بازدید دانشآموزان از واحدهای تولیدی و برگزاری دوره آموزشی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از برنامههای هفته کار و کارگر است.
امیدی اضافه کرد: بازدید از مراکز آموزش فنی و حرفهای تولیدی، برگزاری مسابقات ورزشی، بازدید دانشآموزان از شرکتها و واحدهای تولیدی، نواخته شدن ورزش صبحگاهی برای کارخانهها، قدردانی از کارگران و گروههای نمونه واحدهای تولیدی از دیگر برنامههای این هفته است.
وی تاکید کرد: از دهم مهر تا یکم آذر سال گذشته، فراخوان برگزاری جشنواره امتنان استان مرکزی برگزار شد و تا اول آذر ادامه پیدا کرد که به ثبتنام ۴۴۰ کارگر، ۵۹ گروه کار و ۱۲۱ واحد در این سامانه منجر و ۱۰۸ بازدید میدانی توسط کمیته ارزیابی انجام شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: در این هفته بر اساس ارزیابی صورت گرفته از هشت واحد نمونه از جمله سه کارگر و دو کارگروه نمونه به تعداد هشت نفر، قدردانی میشود.
امیدی با بیان اینکه در سالهای گذشته کارگر نخبه ملی نداشتیم اما سال جاری یک کارگر نخبه ملی و واحد نمونه ملی از استان مرکزی انتخاب شده است، گفت: مهمترین شاخص مورد ارزیابی در جشنواره امتنان، اختراع و نوآوری، ارزآوری، بهرهوری، میزان اشتغال، مسائل زیستمحیطی و انتقال فناوری و بومیسازی است.
وی اضافه کرد: نرخ بیکاری استان مرکزی از ۷.۸ درصد در سال ۱۴۰۰ به هفت درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده و نرخ مشارکت اقتصادی استان هم در سال ۱۴۰۰، ۳۶.۶ درصد بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: این نرخ بر اساس میانگینگیری صورت گرفته در سال گذشته به ۳۶.۳ درصد رسیده است.
امیدی یکی از دلایل پایین بودن نرخ مشارکت را خروج زودتر از موعد کارگران از محیط کار به دلیل سخت و زیانآور بودن شغل آنها دانست و ادامه داد: ضریب پوشش بیمه تأمین اجتماعی استان ۶.۵۶ درصد نسبت به سال ۹۹ رشد داشته است.
وی اظهار کرد: شمار بیمهشدگان اجباری در پایان بهمن سال گذشته نسبت به پایان بهمن سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۷.۱۷ درصد افزایش داشته است و در این مدت ۱۰ هزار نفر بازنشسته شدهاند.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در پایان بهمن سال گذشته تعداد کارگاههای فعال استان نسبت به پایان بهمن ۱۴۰۱ به میزان ۶.۲۵ درصد معادل ۱۴۸۲ کارگاه افزایش داشته است.
امیدی با بیان اینکه ۴۵۶۵ نفر در سال ۹۹ بیمه بیکاری دریافت میکردهاند، گفت: این میزان در پایان سال گذشته به ۲۹۴۲ نفر رسیده است.
وی افزود: آخرین فرصت ثبت اشتغال ایجاد شده سال گذشته دستگاههای اجرایی استان مرکزی در سامانه رصد همزمان با کشور، سیویکم فروردین سال جاری بود و از شنبه، یکم اردیبهشت، این سامانه برای ثبت اشتغالهای سال جاری باز شده است.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با بیان اینکه استان مرکزی در بهار ۱۴۰۲ رتبه نخست پایش محیط کسبوکار را کسب کرده است، گفت: استانهای زنجان و آذربایجان غربی در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتهاند.
نظر شما