به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، یکصد و پنجاهمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز امروز _یکشنبه، دوم اردیبهشت_ با دو نطق و یک تذکر کتبی و طرح سوال یکی از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز از شهردار برگزار شد و افسانه خواست خدایی عضو شورای اسلامی شهر شیراز در در تذکر کتبی خود به شهردار شیراز با موضوع باغات بانوان اظهار کرد: در تاریخ یکم آذر سال ۱۴۰۰ طرح احداث و راهاندازی باغات بانوان در سطح مناطق یازدهگانه شهرداری شیراز مصوب شد و در همین سال نیز شهرداری شیراز به جدیت بر پیگیری این موضوع در کمیسیون فرهنگی تاکید داشتند.
وی افزود: بیش از دو سال و نیم از این مصوبه میگذرد و ضرورت این موضوع برای اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و خواسته کمیسیون فرهنگی و قرار گرفتن ردیفهای بودجه این مصوبه که در هر سال به مصوبه بودجه تعیین شده اختصاص یابد، مطرح است.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: طی جلسات مکرر برگزار شده با شهردار شیراز و شهرداران مناطق یازدهگانه شهر شیراز، اما علیرغم مصوبه و پیگیریها و جدیتی که شورای اسلامی شهر شیراز بر اجرا و تحقق این موضوع صورت گرفت، در حال حاضر دو باغ بانوان بهرهبرداری شده در سطح شهر شیراز در اختیار بانوان قرار نیست و این فضاها نیز حتی به شکل عمومی هم در استفاده شهروندان قرار نمیگیرد.
خواست خدایی تصریح کرد: احداث چنین فضاهایی یکی از نیازهای بانوان شهر شیراز است، اما به جز دو مجموعه باغ بانوان که در سطح دو منطقه ۱۱ و ۶ مورد بهرهبرداری قرار گرفت، پیشرفت سایر مجموعهها در حال حاضر در طرح اولیه قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه باغات بانوان پس از بهرهبرداری، به صورت صحیح مورد استفاده قرار نمیگیرد، خاطرنشان کرد: از شهردار شیراز در خواست دارم تا اجرای این مصوبه را در اولویت خود قرار دهند، این در حالی است که شورا و شهرداری موضوع احداث باغات بانوان را که به مردم وعده دادند به درستی محقق نشد و در اجرای این مصوبه نواقصی وجود دارد.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز تاکید کرد: شهرداری شیراز ظرف مدت یک هفته نسبت به اقدامات صورت گرفته پیرامون طرح احداث باغات بانوان در سطح مناطق یازدهگانه شیراز و دلایل عدم اجرای این طرح پاسخگو باشد.
ظرفیتهای بزرگ مردمی فعال شوند
در ادامه همچنین علیرضا اسکندری عضو و رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر شیراز در نطق پیش از دستور به رویکرد کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری در تحقق شعار و ضرورت پرهیز از حاشیه در پارلمان محلی و ایجاد فضای همدلی برای خدمت رسانی به مردم و عمل گرایی پرداخت و اظهار کرد: مقام معظم رهبری ۱۸ سال است که بر حوزه اقتصاد تاکید دارند و ایشان در پیام نوروزی خود به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ شمسی، برای شانزدهمین سال متوالی شعار سال را با محوریت مسئله اقتصاد مطرح کردند و برای هشتمین بار به طور مستقیم رونق تولید را به عنوان رکن مهم پیشرفت اقتصادی عنوان و از همه مهمتر بر نقش مردم در جهش اقتصاد اشاره کردند.
وی افزود: اما آنچه شعار امسال را در مقایسه با سالهای پیشین متمایز میکند، بخش دوم شعار سال یعنی تاکید بر مشارکت و حضور مردم در افزایش تولید و پیشرفت اقتصاد کشور است.
رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر شیراز تاکید کرد: به گفته مقام معظم رهبری جهش در تولید بدون حضور مردم در اقتصاد و عرصه تولید امکانپذیر نیست و باید موانع حضور مردم در بخش تولید برطرف شود و ظرفیتهای بزرگ مردمی فعال شوند.
اسکندری اضافه کرد: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری با توجه به این موضوع، شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم قرار داده شده است و امیدواریم با برنامهریزی مناسب برنامهریزان کشور و همکاری صاحبنظران و مشارکت عملی فعالان اقتصادی، زمینه تحقق این شعار به بهترین وجه فراهم شود.
وی افزود: استفاده از زیرساختهای موجود، ابتکارات مردمی، قدرت مدیریت فعالان اقتصادی، نیروی جوان تحصیلکرده از جمله مواردی بودند که رهبر انقلاب در دیدار نوروزی خود با مردم مطرح کردند و آنها را از عوامل شکوفایی اقتصادی دانستند، اما آنچه در این میان مهم است، موانعی است که بر سر راه حضور و مشارکت مردم در تولید و اقتصاد وجود دارد، در همین راستا شورای اسلامی شهر شیراز نیز به عنوان نهاد ناظر بر عملکرد شهرداری و ریل گذار توسعه شهر، نقش اساسی در این زمینه بر عهده دارد تا بتوانیم در سال جاری در راستای تحقق شعار سال گام برداریم.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه به بخش اقتصادی اشاره و اظهار کرد: بودجه شهرداری شیراز طی سه سال گذشته یعنی طی سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ رشد بیش از ۵۰۰ درصدی داشت و علی رغم معضلات اقتصادی و رکود، شاهد رشد بودجه برای پاسخگویی به نیازهای توسعهای شهر و تحقق بخش درآمدی هستیم که نشان از عملکرد مدیریت شهری یعنی همان مجموعه شورا و شهرداری در سایه همدلی و وفاق است.
اسکندری تاکید کرد: نکته مهم و حائز اهمیت این است که در کنار تحقق بودجه سالانه از طریق روشهای مرسوم شهرداریها، تحقق تکلیف سرمایه گذاری برای اولین بار با مبلغ ۱۵ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ در کلان شهر شیراز و تعریف پنج پروژه مهم هدف سرمایهگذاری پارک آبی، آکواریوم، باغ پرندگان، تله کابین و شهربازی از محل این تکلیف سرمایهگذاری برای اولین بار در شهرداری شیراز رقم خورده است.
وی اضافه کرد: اهمیت اثرگذاری این پروژهها در کنار تأمین زیر ساختهای تفریحی و گردشگری شهر، پاسخگویی نیازهای قشر نوجوان و جوان و افزایش نشاط اجتماعی است که در همین راستا در سومین بازدید شبانه مدیریت شهری و فعال نگه داشتن شیفت شب پروژهها، از دو پروژه سرمایهگذاری پارک آبی و آکواریوم با حضور یاوران شورا، اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی بازدید به عمل آمد.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: تحقق سهم اوراق مشارکت و ایجاد صندوق املاک و مستغلات و پیش بینی خرید زمین در بودجه برخی از سرمایهگذاری کمیسیون اقتصاد، برای داشتن شهری پویا و زنده است، اما عملکرد تیم اقتصادی شهرداری شیراز در دو سال گذشته در تحقق بودجه و اقتصاد و سرمایهگذاری و عمران و خدمات شهر به گواه پروژههای در حال اجرا و اظهار نظر مسئولان مطلوب است هرچند که با ظرفیتهای موجود در شهرداری این مهم باید بهبود یابد.
اسکندری ادامه داد: به عنوان عضوی از شورای اسلامی شهر شیراز آن چیزی که انتظار دارم فارغ از جنجالهای بیهوده با توجه به نقش سیاستگذاری و نظارت بر عملکرد شهرداری، کوتاهی و اشکالات را گوشزد کرده تا از ظرفیت عملگرا بودن مدیریت شهری و ظرفیت بیبدیل خانواده بزرگ ۱۳ هزار نفری شهرداری شاهد برطرف کردن کاستیها و منشأ خیر برای مردم شهر باشیم.
وی با اشاره به اینکه نقش شوراییان همواره ناظر بر عملکرد شهرداری است، اظهار امیدواری کرد: در این مسیر به دور از حاشیه و حتی حاشیهسازی، نماینده مردم شهر شیراز در پارلمان محلی بوده و پیگیر مطالبات مردمی باشیم و این مهم از طریق نظارت و بازرسی و بررسی اجرای مصوبات دنبال میشود تا شیراز به طراز واقعی خود در قامت کلانشهری در خور شأن مردم دوستداشتی شیراز، میهمانها، زائران و گردشگران برسد.
مراسم بزرگداشت سعدی سال به سال تنزل پیدا کرده است
در ادامه یکصد و پنجاهمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز محمدرضا هاجری عضو شورای اسلامی شهر شیراز در نطق پیش از دستور خود اظهار کرد: عملیات سربلند وعده صادق نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در تنبیه رژیم صهیونیستی و اشغالگر قدس، نشان داد دوران اشغالگری، زورگویی و تجاوزگری به سر آمده است و افکار عمومی جهان با فلسطین است، اگرچه حامیان رژیمکودک و زن کش صهیونیستی همچون آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا و امثالهم، این رژیم در حال احتضار را در نفس کشیدن، زنده نگه داشته، اما خودشان میدانند که مرده متحرک شده، نفسهای آخر را میکشد و روزی قطع خواهد شد. همچنین وتوی عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل توسط آمریکا نشان داد طرح رسوای دو دولتی ادعایی، سرابی بیش نبوده است.
وی افزود: مراسم بزرگداشت سعدی در اول اردیبهشت، سال به سال تنزل پیدا کرده است و آنگونه که شایسته نگین فرهنگ، زبان و ادب فارسی است، برگزار نمیشود.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز خاطر نشان کرد: علیرغم اینکه مقام معظم رهبری در سفر به شیراز فرمودند که سعدی و حافظ، دو گوهر درخشان بر پیشانی زبان فارسی و ادبیات فارسی هستند. این چیزی نیست که کسی بخواهد آن را معرفی کند. روزگاری رؤسای جمهور، وزیران فرهنگ و ارشاد و میراث فرهنگی در مراسم سالروز سعدی شرکت میکردند.
هاجری از عدم حضور وزیران و پخش زنده این مراسم در صداوسیمای مرکز فارس انتقاد کرد.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: نزدیک به دو دهه در خیابان قصرالدشت، نزدیک عفیف آباد، محل ساخت برجهای دوقلو تجاری، سد معبر ایجاد شده است و پیادهراهها اشغال، معابر عمومی و کوچهها به محل ساخت الحاق شدهاند، تقاضا دارم دستگاههای مربوطه در این پروژه ورود کنند.
هاجری ادامه داد: شورا و شهرداری شیراز با کمک بلاعوض ۱۰۰ میلیون تومانی و وام مناسب، مشکل تاکسیهای فرسوده را در شیراز برطرف کرد و به منظور پاک و سلامت نگه داشتن فضای شهری، واگذاری دوچرخههای برقی به مردم را با تسهیلات ویژه از جمله وامهای بیبهره عملیاتی کنند.
وی با بیان اینکه بانک شهر میتواند در این کار، پیشقدم شود، افزود: شورا و شهرداری سود بانکی را به عهده بگیرد تا شاهد رونق و گسترش دوچرخههای برقی باشیم. از سوی دیگر شرکت دوچرخههای بی دود، میتواند دوچرخههای خود را به مردم واگذار نماید تا مردم صاحب شده، استفاده از دوچرخههای برقی، عمومی و خصوصیتر دنبال شود.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز اظهار کرد: بدون شک شورا و شهرداری جلودار جهش عمران و آبادی شهر بوده و خواهد بودبود، اما میل به پروژههای بزرگ شهری عاملی شده است تا بعضی پروژههای عمرانی محلات مستضعف شهر گم شده و مهجور بمانند.
هاجری تاکید کرد: نباید اجازه داد پروژههای راهگشای خُرد به پای پروژههای کلان قربانی شوند، چرا که امیدآفرینی در شهر اقتضا میکند پروژههای خُرد محلات کمتر برخوردار را در اولویت قرار دهیم.
نظر شما