به گزارش خبرگزاری ایمنا، هفته گذشته و پس از پاسخ هوشمندانه ایران به رژیم صهیونیستی قیمت نفت خام با کاهش مواجه شد، بهطوری که هر بشکه نفت برنت با کاهش ۱.۳ درصدی به ۸۹ دلار و ۳۰ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت نیز به همین میزان کاهش قیمت داشت و به ۸۴ دلار و ۵۵ دلار در هر بشکه رسید.
کارشناسان معتقدند که با توجه به حمله هوشمندانه ایران به رژیم صهیونیستی، نگرانی نسبت به تشدید درگیریها بین دو طرف کاهش یافته و همین موضوع منجر به کاهش قیمت نفت شده است، چراکه با توجه به جایگاه ژئوپلتیک ایران در منطقه، در صورت تشدید درگیریها، عرضه نوفت در بازارهای جهانی با اختلال مواجه میشود.
افزایش قیمت نفت در شرایط فعلی سناریویی دور از انتظار است، چراکه سطح درگیریها میان ایران و رژیم صهیونیستی به سطحی که بتواند عرضه نفت را تحت تأثیر قرار دهد، نرسیده است.
اکنون تولید روزانه نفت ایران بیش از سه میلیون بشکه است که در صورت اختلال عرضه، بخشی از بازار را تحت تأثیر قرار خواهد داد. کارشناسان معتقدند قیمت نفت میتواند به کانال ۷۰ دلار عقبنشینی کند و در صورت تشدید درگیریها قیمت بالای ۱۰۰ دلاری نفت دور از انتظار نیست.
حسن مرادی، کارشناس انرژی به خبرنگار ایمنا اظهار کرد: اتفاقاتی که در روزهای اخیر افتاده عادی و بدون تنش نبوده است. وضعیت ویژهای در دنیا بهویژه بر غرب آسیا حاکم شده که نتیجه آن بههم خوردن بسیاری از معادلات در منطقه است؛ منطقهای که دارای بزرگترین ذخایر نفت خام جهان و محور تجارت نفت است.
وی افزود: دو عامل در این موضوع تأثیرگذار خواهد بود، کشورهای دارای منابع نفتی همچون ایران، قطر، امارات، کویت و حتی روسیه بخشی از بخشی از سناریویی هستند که در حال تکمیل است و تجارت حاملهای انرژی بهویژه نفت خام بهشدت به خطر افتاده است.
کارشناس انرژی گفت: در طول شش تا هفت ماه جنگ غزه نگرانی از بابالمندب و دریای سرخ بود که کشتیها در این محل امنیت نداشتند و طبیعی بود که محور مقاومت اجازه عبور کشتیها بهویژه کشتیهای اسرائیلی از این منطقه را نمیداد و دریای سرخ برای این کشتیها ناامن بود. در ادامه با توجه به حمایت کشورهایی همچون انگلیس و آمریکا، فرانسه و آلمان و پشتیبانی و جهتگیری آنها از رژیم اشغالگر برخی از آنها بهویژه انگلیس و آمریکا به عنوان اهداف مشروع برای محور مقاومت تلقی شدند و نهتنها در دریای سرخ و بابالمندب کشتیهای آنها مورد تهدید قرار گرفت بلکه در مسیر قدیمی دور زدن قاره آفریقا و دماغه امید نیک ناامنی به وجود آمد.
مرادی اضافه کرد: جنگ و مسیر تجاری انرژی در ماههای اخیر مورد مخاطره قرار گرفت و منجر به افزایش قیمت نفت شد، بهویژه پس از حمله موفقیتآمیز نیروهای جمهوری اسلامی ایران به سرزمینهای اشغالی، افزایش قیمت نفت به اوج خود رسید.
وی تصریح کرد: در مورد آینده قیمت نفت باید دید اگر وضعیت تنشزا به ثبات نزدیک شود، قیمت فروکش کرده و پایدار میشود، اما در صورت تداوم وضعیت مخاصمه با بالا رفتن قیمت نفت مواجه خواهیم.
به گفته کارشناس انرژی پیش از حمله ایران، نگرانی جدی در دنیا از اینکه ایران به نقاط جمعیتی و ساختمانهای سیاسی یا کنسولی سرزمینهای اشغالی حمله کند و آنها مجبور به تلافی باشند به وجود آمده بود.
مرادی معتقد است پاسخ هوشمندانه ایران که به اهداف جمعیتی، اقتصادی و سیاسی حمله نکرد، منجر به ایجاد آرامش در بازارها شد.
وی تصریح کرد: نگرانی شدیدی در فاصله حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران تا حمله به سرزمینهای اشغالی توسط سپاه پاسداران، ایجاد شده بود و پس از حمله، بازار نفت به آرامش رسید.
نظر شما