به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، به دستور ولیعهد دبی، رئیس شورای اجرایی شهر و کمیته عالی مدیریت بحران و بلایای دبی، تیمهای میدانی از نهادهای مختلف دولتی در امارات به فعالیت شبانهروزی خود برای اطمینان از بازیابی کامل خدمات ادامه میدهند.
با جاری شدن سیل در امارات، پزشکان در مورد خطرات سلامتی ناشی از چنین رویدادهای آبوهوایی هشدار و نکات سلامتی را برای ساکنان مناطق سیلزده ارائه میدهند. آنها با اشاره به میزان آلایندههایی که در سیلاب وجود دارند و به سلامت انسان آسیب میرسانند، به ساکنان مناطق، بهویژه کودکان توصیه کردند از تردد و بازی در آبهای سطحی خودداری کنند.
سیلاب حاوی انواع مختلفی از زبالههای خطرناک، میکروبها و آلایندههایی است که میتواند منجر به بیماریهایی مانند عفونت، بثورات پوستی، بیماریهای گوارشی و کزاز شود. ممکن است اشیای فیزیکی مانند چوب و زباله و حتی حیوانات مانند جوندگان و مارها در آب وجود داشته باشند، علاوه بر این، خطر برقگرفتگی به دلیل وجود خطوط برق در جریان آب سلامت مردم را تهدید کند.
پزشکان معتقدند وقوع سیلاب خطرات لپتوسپیروز و ملیوئیدوز (شبه مشمشه) را افزایش میدهد. لپتوسپیروز یک عفونت باکتریایی است که افراد میتوانند از تماس با آب یا خاک آلوده به ادرار حیوانات آلوده به آن مبتلا شوند و علائمی شبیه بیماری آنفلوانزا و حتی عوارض بسیار شدید ایجاد میکند. ملیوئیدوزیس نیز یک عفونت باکتریایی است که توسط یک باکتری موجود در خاک و آب ایجاد میشود و بهطور معمول ریهها را تحت تأثیر قرار میدهد و بموجب ایجاد طیف وسیعی از علائم از بیماری خفیف آنفلوانزا تا ذاتالریه شدید میشود.
خطرات راکد شدن آب
آبهای راکد به بستری برای رشد پاتوژنهای مختلف از جمله باکتریها، ویروسها و انگلها تبدیل میشود که میتوانند منجر به بیماریهایی مانند وبا، تب حصبه و هپاتیت A شوند. بهعلاوه امکان انتقال بیماریهای مسری از طریق آب نیز میتواند سلامت ساکنان را به خطر بیندازد، همچنین پشههایی که در آبهای راکد تکثیر میشوند منجر به افزایش بیماریهای مسری مانند تب دنگی و مالاریا میشود، هرچند حضور این پشهها در منطقه امارات نادر است. تشدید آسم و واکنشهای آلرژیک از دیگر بیماریهایی هستند که ممکن است به دلیل وجود هاگهای کپک پس از بارانهای شدید رخ دهد.
پیشنهادهای حفاظت از سلامتی در برابر سیل
اصلیترین راه برای حفظ سلامتی، قرار نگرفتن در معرض سیلاب است، حتی اگر افراد باید وارد آب سیل شوند، بهتر است چکمههای لاستیکی، دستکش لاستیکی و عینک بپوشند و در صورت تماس با آب، در اسرع وقت محل تماس را با صابون و آب تمیز بشویند، همچنین لباسهای آلوده باید با آب داغ و مواد شوینده شسته شوند. نکته قابل توجه مراقبت از زخمها هنگام قرار گرفتن در معرض آب سیل است. پزشکان بر ممانعت از حضور کودکان در مناطق سیلابی توصیه اکید دارند.
در صورت نشت بنزین از خودروهای غوطهور در آبهای سیل، مردم باید محتاطتر باشند و در صورت تماس با چنین مواد شیمیایی، دستها و چشمها را کاملاً بشویند و از روشن کردن سیگار یا هرگونه جرقه در نزدیک این مناطق خودداری کنند. برای مقابله با خطرات نیش پشه بهتر است از مواد دافع پشه استفاده شود، همچنین بهتر است مردم لباسهای آستین بلند و شلوار بپوشند و از پشهبند برای محافظت در برابر نیش پشه استفاده کنند و هرچه سریعتر آب راکد اطراف خانهها را تخلیه کنند. پزشکان از ساکنان خواستند دستورالعملهای مدیریت ساختمان و خدمات تأسیسات را در مورد هرگونه آلودگی احتمالی مخازن آب خود دنبال کنند، چراکه آلوده شدن مخازن آب خانگی، خطرات جبرانناپذیری را به دنبال خواهد داشت.
نظر شما