بزرگان ادب فارسی سرچشمه‌های حکمت هستند

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد گفت: در نگاه ما بزرگان ادب فارسی سرچشمه‌های حکمت هستند، این سرچشمه‌های حکمت جاری است و ما آنها را یار هم ‌نفس می‌دانیم، به همین دلیل است که کماکان و همواره به ارتباط با آنها و خواندن آثار آنها نیاز داریم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، یاسر احمدوند امشب _جمعه سی و یکم فروردین_ در آئین گرامیداشت سعدی شیراز اظهار کرد: جای سوال است که ما امروز چه نیازی به سعدی و خواندن آثار شاعران بزرگی مانند او داریم؟ آیا بزرگداشت و گرامیداشت این آثار و این افراد توجه به یک تاریخ و یا یک شیء موزه‌ای است‌؟ بدون شک در نگاه مردم ایران چنین نیست، در نگاه ما بزرگان ادب فارسی سرچشمه‌های حکمت هستند، این سرچشمه‌های حکمت جاری است و ما آنها را یار هم نفس می‌دانیم به همین دلیل است که کماکان و همواره به ارتباط با آنها و خواندن آثار آنها نیاز داریم.

وی افزود: این پرسش همواره مطرح است که چرا ما به خواندن این آثار نیاز داریم و دلیل این نیاز دلیلی ماهیتی است، ماهیت یعنی ماهی و سوال از چیستی اشیا می‌شود ماهیت‌.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد ادامه داد: اگر کسی دچار خشکی در ماهیت شود و ماهیت او در معرض نابودی قرار گرفت آن زمان است که قیمت آب را می‌داند، آبی که حکمت است و آثار سعدی و حافظ هم همین آب و حکمت هستند که ماهیت از آنها زنده است.

احمدوند اضافه کرد: آبی که حکمت را زنده می‌کند و آبی که باعث زنده بودن ماهیت ما می‌شود همین حکمتی است که در بیان، زبان، شعر و نثر بزرگان این سرزمین جاری و ساری است؛ آب همین غزلیات، بوستان و گلستان است.

وی آب، نور و رنگ را سه عنصر ویژه در حکمت اسلامی و حکمت ایرانی دانست و خاطر نشان کرد: در حکمت اشراق حکمای ایران باستان منشأ ماهیت وجود را نور می‌دانند اما به اعتقاد من در ادب فارسی ماهیت را باید آب بدانیم.

معاون وزیر ارشاد افزود: ما در برخی از چیزها ریشه در آب نداریم. راه، اتصال به سنت و حکمتی است که جاری در آثار، اشعار و بیان بزرگان ادب این سرزمین است، محور آنها هم خدا باوری و توحید است که نقطه اصلی افتراق تمدن اسلامی و تمدن غرب است.

احمد وند ادامه داد: برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پاسداشت شاعران و بزرگان ادب فارسی برنامه‌های کلان و مفصلی است که امیدواریم به نحو احسن برگزار شود.

جوانان با گنجینه‌های ارزشمند دو شاعر بزرگ ادب پارسی آشنا شوند

در ادامه این مراسم محمد هادی ایمانیه استاندار فارس در این آئین اظهار کرد: سعدی در بسیاری از حکایات خود با صراحت وشفافیت به موضوع بی توجهی به انسانیت برخورد می‌کند.

وی افزود: گم شده امروز بشریت و جامعه ما علی رغم اینکه در تکنولوژی، علم و هوش رشد داشته است اما آیا به همان میزان اخلاق، تربیت، معنویت و سبک زندگی ما رشد کرده است و این پرسش همواره مطرح است.

استاندار فارس ادامه داد: باید تلاش شود تا جوانان و نسل‌های آینده را با گنجینه‌های ارزشمند که در ادب فارسی به ویژه دو شاعر بزرگ ادب پارسی داریم، در میان جوانان شناخته شده باشند.

ایمانیه تصریح کرد: در گذشته اصل یادگیری سواد با خواندن اشعار سعدی و حافظ آغاز می‌شد اما این اصل فراموش شد و وزارت فرهنگ می‌تواند برای اینکه این مفاهیم با ظرافت و جامعیت بیشتر به نسل جوان منتقل شود با مشارکت دستگاه‌های متولی همچون آموزش و پرورش برنامه ریزی برای اشاعه این اندیشه‌ها در دستور کار باشد.

سعدی شیرازی هنوز هم در میان مردم زنده است

پروفسور دریا اُرس سفیر سابق ترکیه در تهران و استاد ادبیات فارسی و عضو افتخاری فرهنگستان ادب فارسی، اظهار کرد: به جرأت می‌توان گفت پس از هشت قرن از درگذشت وی سعدی شیرازی هنوز هم در میان مردم زنده است.

وی افزود: در قرن هفتم و هشتم دو ستاره بزرگ در آسمان شیراز درخشیدند و در جهان شناخته شدند و با اینکه حافظ شیرازی در جایگاه مهمی برخوردار است قدر و منزلت سعدی در غزل سرایی و تألیف نظم و نثر غیرقابل انکار است.

سفیر سابق ترکیه در تهران و استاد ادبیات فارسی و عضو افتخاری فرهنگستان ادب فارسی اضافه کرد: گلستان و بوستان شاهکار ادب فارسی و یکی از ارزنده ترین کتاب‌های ادبیات فارسی محسوب می‌شود و امروزه داستان‌های بوستان و گلستان مورد استفاده در جمع‌ها قرار می‌گیرد و بسیاری از صحبت‌های سعدی در میان مردم استفاده می‌شود.

ارس تصریح کرد: به جرأت می‌توان گفت پس از هشت قرن از درگذشت وی سعدی شیرازی هنوز هم در میان مردم زنده است.

وی در مورد تأثیر جناب سعدی در ادبیات ترکیه خاطر نشان کرد: در زمان عثمانی و جمهوریت یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین آثار ادب فارسی، همین کتاب گلستان بوده است که توسط ادیبان ترک ترجمه شده است و از گلستان و بوستان ترجمه برای مردم ترکیه انجام شده است.

به گزارش ایمنا، در پایان این مراسم با حضور مقامات کشوری و استانی آرامگاه سعدیه شیراز گلباران شد.

کد خبر 746065

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.