به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دبی با پیامدهای بارانهای سیلآسای بیسابقهای دستوپنجه نرم میکند که این شهر بیابانی را زیر آب برده است. تصاویر رسانهها نشان میدهد که ساکنان برای در امان ماندن از سیل، شب را در ماشینهای خود گذراندهاند. صحنههای آشفتهای از سرگردانی مسافران در بحبوحه آبگرفتگیها نیز در فرودگاهها مشاهده میشود.
بیش از ۲۵۹.۵ میلیمتر (۱۰.۲ اینچ) باران در روز سهشنبه در این کشور بارید که بیشترین میزان از زمان شروع رکوردها در ۷۵ سال پیش است. خبرگزاری دولتی امارات WAM بارندگیهای روز سهشنبه را «یک رخداد آبوهوای تاریخی» خواند که از «هر رویدادی که از زمان شروع جمعآوری دادهها در سال ۱۹۴۹ ثبت شده بود» پیشی گرفت.
در فرودگاه دبی، یکی از شلوغترین فرودگاههای جهان برای سفرهای بینالمللی، تقریباً همه پروازها بهطور مکرر به تأخیر میافتد و مسافران به نشانه اعتراض دست و سوت میزنند. مسافران هنگام مصاحبه در مورد وضعیت با خبرگزاریها بسیار محتاط عمل میکنند زیرا باور دارند که این کشور قوانین سختگیرانهای برای صحبتهای انتقادی دارد و ممکن است جرم تلقی شود.
زیرساختهای امارات اکنون با مشکلات اساسی مواجه شده است و مدارس در دبی تا هفته آینده تعطیل خواهند بود. دولت امارات متحده عربی اعلام کرد که کار از راه دور برای اکثر کارمندان دولت یک روز دیگر تمدید شده است. مقامات تانکرهای خدماتی را به خیابانها و بزرگراهها فرستادند تا آب را تخلیه کنند.
سیل بیسابقه این گمانهزنی را برانگیخته است که بارور کردن انسانی ابرها (پرواز هواپیماهای کوچک از میان ابرها که مواد شیمیایی را با هدف بارش باران پراکنده میکنند) ممکن است در ایجاد سیل نقش داشته باشد، اما کارشناسان گفتند که سیستمهای طوفانی که این باران را به وجود آوردند از قبل پیشبینی شده بودند و بارور شدن ابرها بهتنهایی موجب ایجاد چنین سیلهایی نمیشود.
چندین گزارش به نقل از هواشناسان در مرکز ملی هواشناسی نشان میدهد که آنها قبل از بارندگی شش یا هفت پرواز بارورکننده ابرها را انجام دادهاند. دادههای ردیابی پرواز که توسط آسوشیتدپرس تجزیه و تحلیل شد نشان داد که یک هواپیمای مرتبط با تلاشهای بارورسازی امارات متحده عربی روز دوشنبه در سراسر این کشور پرواز کرد.
امارات که برای تأمین آب بهشدت به نیروگاههای آبشیرینکن متکی است، تا حدودی برای افزایش آبهای زیرزمینی رو به کاهش و محدود خود، بارورسازی ابرها را انجام میدهد. دانشمندان همچنین میگویند که تغییرات آب و هوایی به طور کلی مسئول طوفانهای شدید، خشکسالیها، سیلها و آتشسوزیهای جنگلی در سراسر جهان است.
ترجمه از الهه سیفالدین، مترجم ایمنا
نظر شما