به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، اوتیسم یکی از شایعترین اختلالات رشدی-عصبی است و بهعنوان طیف گستردهای از اختلالات مرتبط با چالشهای مربوط به مهارتهای اجتماعی و ارتباطی، رفتارهای تکراری، گفتار و ارتباط غیرکلامی شناخته میشود. این اختلال در میان همه گروههای سنی رخ میدهد، البته تشخیص آن در کودکی آسانتر است، با این حال در بعضی موارد وجود آن در فرد حتی تا سنین بالا نیز تشخیص داده نمیشود.
افراد اوتیستیک در بیشتر موارد در دوران کودکی پس از چهار سالگی تشخیص داده میشوند، با این حال علائم آن ممکن است در سن دو یا سه سالگی خود را نشان دهد. تحقیقات نشان میدهد که مداخله پزشکی اولیه در چنین مواردی منجر به نتایج مثبت در آینده برای افراد مبتلا به اوتیسم میشود. این افراد ممکن است همزمان از حساسیتهای حسی و مسائل پزشکی مانند اختلالات گوارشی، تشنج یا اختلالات خواب، همچنین مشکلات سلامت روانی مانند اضطراب، افسردگی و اختلالات توجه نیز رنج ببرد.
هر سال از هر ۶۸ کودک یک نفر مبتلا به اوتیسم تشخیص داده میشود و پسران پنج برابر بیشتر از دختران در معرض ابتلاء به قرار دارند. جالب آنکه گفته میشود افراد مشهوری همچون آلبرت انیشتین، آیزاک نیوتن، اندی وارهول و بیل گیتس نیز به احتمال زیاد به اوتیسم مبتلا بودهاند.
تاریخ روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان
روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان هر سال در ۱۸ آوریل (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) برگزار میشود.
علت اوتیسم
ابتلاء به اوتیسم هیچ دلیل خاصی ندارد و مطابق با تحقیقات این اختلال ممکن است از تأثیرات ژنتیکی و محیطی ناشی شود. علائم اوتیسم در بزرگسالان متفاوت از علائم آن در کودکان ظاهر میشود. بسیاری از بزرگسالان یاد گرفتهاند با گذشت زمان با علائم خود کنار بیایند.
علائم و نشانههای اوتیسم در بزرگسالان بسیار زیاد است و میتواند شامل مشکل در صحبت کردن با دیگران و حفظ دوستیها، کنترل احساسات، تمرکز علاقه روی یک موضوع خاص و صحبتهای مکرر در مورد آن یا مواردی از این قبیل باشد.
علائم اوتیسم از فردی به فرد دیگر متفاوت و اغلب فردی است.روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان برای تسهیل زندگی برای چنین بزرگسالانی و ایجاد آگاهی در سراسر جهان ایجاد شده است.
بزرگسالان مبتلا به اوتیسم نیز سهم قابلتوجهی در زمینههای هنر، تجارت، علم و موارد دیگر دارند. بنابراین روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان با این هدف راهاندازی شد که زندگی را برای بزرگسالان اوتیستیک راحتتر کند.
تاریخچه روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان
روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان فرصتی برای شناخت نقاط قوت و دیدگاههای باورنکردنی بزرگسالان واگرای عصبی به جوامع خود و توانمندسازی بزرگسالان این طیف در راستای ترویج فراگیری است. بزرگداشت این روز فرصتی برای ارتقا درک و پذیرش، ایجاد شبکههای حمایتی قوی و تشویق تغییرات عملی در مورد اختلال طیف اوتیسم است.
روز آگاهی از اوتیسم بزرگسالان در سال ۲۰۰۹ توسط انجمن آموزش عالی و ناتوانی، بهمنظور شناسایی و حمایت از بزرگسالان اوتیسم راه اندازی شد. تا به افزایش آگاهی بیشتر در مورد نیازها و تجربیات بزرگسالان از طریق یک رویداد بینالمللی شناختهشده در سطح جهانی کمک کند. این روز یادآوری مهمی است که هر قشری از بشر تواناییها و پتانسیل لازم برای ایجاد تغییر در زندگی عصبی خود را دارد، همچنین فرصتی برای شنیدن صدای جامعه در حال تکامل اوتیسم فراهم میکند.
انجمن اوتیسم تلاش سراسری خود را برای ارتقای آگاهی، شمولیت و تعیین سرنوشت اوتیسم برای همه بهکار میگیرد و سعی دارد اطمینان حاصل کند که به همه مبتلایان به اوتیسم این فرصت داده میشود تا به بهترین کیفیت زندگی ممکن دست پیدا کنند.
نظر شما