به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، محمود افتخاریفرد صبح امروز _چهارشنبه بیستونهم فروردین_ در جلسه مدیران شهری اراک با سمنهای فعال در حوزه محیط زیست اظهار کرد: یکی از تأثیرگذارترین اقدامات در راستای ارتقای فرهنگ و اجرای ویژهبرنامههای فرهنگی، استفاده از نقطه نظرات سمنها و انجمنهای مردمنهاد است.
وی افزود: در سال پیشرو بر آن هستیم تا با استفاده از نقطه نظرات این گروهها برنامههایی را بر اساس نیازسنجی انجام شده، اجرا کنیم.
سرپرست سازمان فرهنگی شهرداری اراک از اجرای ویژهبرنامههای روز جهانی زمین پاک خبر داد و خاطرنشان کرد: این جلسه برای برنامهریزی اجرای روز جهانی زمین پاک بوده و هدف از این نشست جلب مشارکت، تعامل و همافزایی در راستای ارتقای فرهنگ محیط زیست شهری در حوزههای مختلف از جمله استفاده از حملونقل عمومی، نریختن زباله و ته سیگار در معابر عمومی و انهار، حفظ و نگهداری فضای سبز، حفظ و نگهداری مبلمان شهری و استفاده از ظرفیت تخصصی و مطالبهگری سمنها است.
افتخاریفرد تاکید کرد: سمنهای فعال در حوزه محیط زیست میتوانند حلقه گمشده اتصال شهرداریها با مردم باشند تا در نتیجه هماهنگی و مشارکت با شهرداری شاهد افزایش مشارکت اجتماعی و به دنبال آن توسعه شهر و ارتقای فرهنگ شهروندی باشیم.
وی اضافه کرد: در اجرای مسائل زیستمحیطی، قوانین بالادستی برای حفظ و حراست از این سرمایههای ارزشمند بازدارنده نیست و نیاز است تا با فرهنگسازی توسط خود مردم آنها را مسئولیتپذیر کنیم تا حامی محیط زیست شهری شوند.
محمد عسگری، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اراک نیز پیشنهاد تشکیل یک کارگروه تخصصی با حضور اندیشمندان و مطالبهگران شهر اراک برای مطالبهگری مسائل مرتبط محیط زیست شهری توسط سمنها را در راستای شناسایی نقاط ضعف و ارائه راهکار به عنوان طرح به نمایندگان دولت ارائه و تصریح کرد: شورای اسلامی شهر اراک همواره حامی سمنها خواهد بود.
وی با قدردانی از فعالیت سمنها در حوزه محیط زیست ادامه داد: ایجاد سرمایه اجتماعی ارزشمند بوده و وقت آن رسیده است که تفکر و راه و روش مدیریت شهری در شهرها تغییر پیدا کند و باید مسیر را از مدیریت شهری سنتی به سمت شهرسازی پایدار سوق دهیم.
پیمان عینالقضاتی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اراک تاکید کرد: این مهم محقق نخواهد یافت مگر با همراهی و همدلی شهروندان و در رأس آنها سمنها که امید است شاهد افق روشنی در این حوزه باشیم.
وی ادامه داد: شهرسازیهای مدرنیست و واپسگرا و سنتی نتوانستند نیازهای اجتماعی شهروندان را تأمین کند، اما در شهرسازی پایدار، اهمیت به محیط زیست یکی از اولویتهای مدیریت شهری در نظر گرفته میشود و نگاهها نیز باید به سمت مردممحور بودن امتداد پیدا کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اراک تاکید کرد: برخی از معضلات زیستمحیطی در شهرها از جمله آلودگیهای هوا، صوت و نور میتواند بر روان شهروندان اثرگذار باشد و موجب بروز معضلات اجتماعی شد.
عینالقضاتی تصریح کرد: از دیگر مسائلی که سمنها میتوانند مطالبهگر آن باشند در خصوص تغییر کاربریهای شهری، سرانههای فضای سبز است.
به گزارش ایمنا، در این جلسه نمایندگان سمنها با قدردانی از برگزاری و نشست مذکور به ارائه پیشنهادهای خود پرداختند و در پایان مقرر شد به مناسبت گرامیداشت روز زمین پاک جمعه هفتم اردیبهشت در دره نورالشهدا (منطقه گردشگری گردو) پیاده روی خانوادگی به همراه برنامههای متنوع فرهنگی، اجتماعی و ورزشی برگزار شود.
همچنین مقرر شد روز دوم اردیبهشت در پیادهراه امیرکبیر نیز غرفه نقاشی کودکان با هدف آگاهسازی و فرهنگسازی برای پاسداشت این روز برگزار شود.
در اولین نشست سمنهای فعال در حوزه محیط زیست با رؤسای کمیسیونهای سلامت، محیط زیست و خدمات شهری و فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر، رؤسای سازمانهای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، سیما، منظر و فضای سبز شهری و مدیریت حملونقل بار و مسافر شهرداری اراک، پیرامون اجرای ویژه برنامههای روز جهانی زمین پاک، هماندیشی و گفتوگو شد.
نظر شما