به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابطعمومی شهرداری سنندج، سیدانور رشیدی امروز _سهشنبه بیستوهشتم فروردین_ در نشست ساماندهی وضعیت وانتهای میوهفروشی اظهار کرد: موضوع وانتهای میوهفروش از پدیدههایی است که مربوط به سالهای اخیر نبوده و این معضل از چندین دهه گذشته وجود داشته است.
وی با تاکید بر اینکه مشکل بیکاری از دلایل اصلی وجود پدیده دستفروشی و وانتهای میوهفروشی است، افزود: امروز وجود دستفروشان و وانتهای میوهفروش به نوعی معضل بیکاری را در شهر سنندج نشان میدهد، اما این موضوع نافی انجام اقدامات لازم برای مدیریت آن نیست.
شهردار سنندج تصریح کرد: در این راستا با همراهی خوبی که بین دستگاههای متولی صورت گرفت، توانستیم سال ۱۴۰۱ به بهترین شیوه ممکن طرح ساماندهی وانتهای میوهفروشی را اجرا کنیم که به عنوان مطالب جدی شهروندان فهیم بازخورد بسیار خوبی به دنبال داشت.
رشیدی اضافه کرد: ا به دلیل اتفاقات تلخی که سال ۱۴۰۱ در کل کشور و بهتبع آن در استان کردستان افتاد، این طرح ناتمام ماند.
وی با عنوان اینکه شهرداری سنندج خود را موظف به خدماترسانی هرچه شایسته به شهروندان فهیم و فرهنگی و قدرشناس دیار فرهنگ و هنر میداند، تصریح کرد: موضوع وانتهای میوهفروش یکی از معضلات شهری است که مدیریت شهری در راستای رفع آن برنامههای کوتاه، میان و بلندمدت دارد.
۵۵ درصد بافت شهری سنندج ناکارآمد است
شهردار سنندج با بیان اینکه ۵۵ درصد بافت شهری در سنندج، ناکارآمد و فرسوده است، ادامه داد: کاربریهای عمومی در این بافتها کم و حتی در برخی نقاط اصلاً وجود ندارد.
رشیدی تصریح کرد: تعریف نشدن چنین کاربریهایی در گذشته از یکسو و نبود زمین لازم از سوی دیگر، موجب شده است در برخی محلات قدیمی مانند، سرتپوله، خیابان شهدا، حاجیآباد و حتی نواحی منفصل شهری دست مدیریت شهری در اجرای برنامهها بسته باشد.
وی افزود: در ۴۵ درصد فضای باقیمانده نیز تفکیک بازارهای روز به عنوان یکی از نیازهای جدی صورت نگرفته است و به همین دلیل مجموعه مدیریت شهری با مشکلاتی در زمینه استقرار و هدایت وانتهای میوهفروش در سطح شهر مواجه بود.
شهردار سنندج با تاکید بر اینکه مدیریت شهری هرگز دنبال بریدن نان و منبع درآمدی وانتهای میوهفروش و دستفروشان نیست، گفت: هدف ما اجرای طرحهای کارشناسی شده برای مدیریت و ساماندهی وضعیت وانتبارها و دستفروشان است.
رشیدی از آغاز طرح ساماندهی وانتهای میوهفروش از پانزدهم اردیبهشت سال جاری خبر داد و اضافه کرد: پنج نقطهای که در راستای استقرار وانتهای میوهفروش پیشتر در نظر گرفته شده بود، به ۱۰ نقطه افزایش یافته است.
وی ادامه داد: اجرای موفق این طرح نیازمند همراهی دستگاههای مختلف و مشارکت مردم است، چرا که مجموعه مدیریت شهری تمام توان و ظرفیتهای خود را در این راستا بهکار میگیرد.
شهردار سنندج تصریح کرد: مکاتباتی با دستگاههای مختلف از جمله راه و شهرسازی و اوقاف صورت گرفته است که اگر زمینهایی در اختیار دارند، معرفی کنند تا شهرداری بازارهای درونمحلی را راهاندازی کند.
رشیدی از راهاندازی هفتهبازارها بهویژه در نواحی منفصل شهری به صورت دورهای و چرخشی در شهر سنندج خبر داد و گفت: این سه طرح به صورت کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت در راستای ساماندهی وانتهای میوهفروشی در سنندج انجام میشود.
نظر شما