به گزارش ایمنا و به نقل از توانیر، مصطفی رجبی مشهدی در نشست آشنایی تولیدکنندگان برق با سازوکار جدید جریان مالی صنعت برق اظهار کرد: از سال گذشته مشترکان با قدرت قراردادی بالای یک مگاوات مکلف به خرید برق از بورس انرژی شدند و در این مرحله شرکتهای توزیع عمده برق مورد نیاز خود را از این طریق خریداری میکنند.
وی با اشاره به عزم دولت و وزارت نیرو بر عدم مداخله در خرید و فروش برق اظهار کرد: خرید برق خارج از بازار عمده فروشی در سال گذشته با حدود ٣٠ درصد افزایش به ۵۳ تراوات ساعت رسید، این میزان سهم مصرف حدود ۱۵ درصد کل معاملات بازار برق بوده و ۵۹ درصد مجموع برق مصرفی صنایع بالای یک مگاوات کشور را شامل میشود.
مدیرعامل توانیر افزود: در برنامه هفتم توسعه تکلیف شده حجم معاملات برق خارج از بازار عمده فروشی از ۱۵ درصد کنونی به ٣٠ درصد در سال اول اجرای برنامه و حداقل ۶۰ درصد در سال پایان برنامه برسد که در دستور کار سال جاری شرکت توانیر و وزارت نیرو قرار دارد و اقدامات اولیه در این زمینه انجام شده است.
رجبی مشهدی فعال سازی حسابهای وکالتی خرید برق در بخش توزیع را از جمله اقدامات انجام شده بیان کرد و تصریح کرد: انتظار میرود از یکم اردیبهشت سال جاری، ماهانه حداقل ٢ هزار میلیارد تومان در این حسابها شارژ شود تا شرکتهای توزیع نیروی برق نسبت به تأمین برق مورد نیاز خود از بورس انرژی اقدام کنند.
وی یادآور شد: بر اساس رویه جدید مالی صنعت برق کشور، تمام مبالغ واریزی به حساب مدیریت منابع صنعت برق به صورت منظم و یکشنبه هر هفته تسویه و به حساب ذینفعان و همچنین حساب خرید برق شرکتهای توزیع واریز خواهد شد.
مدیرعامل توانیر استقلال مالی شرکتهای توزیع و انجام نقدی معاملات را از مزایای سازوکار جدید روابط مالی صنعت برق عنوان کرد و گفت: در فاز دوم و با فعال شدن بازار خردهفروشی، سهم شرکتهای توزیع برق نیز در عملیات خرید و فروش برق کاهش مییابد و فقط هزینههای مربوط خدمات شرکت در بخشهای بهرهبرداری را دریافت میکنند و عملیات بازرگانی برق به شرکتهای خردهفروش برق واگذار میشود.
نظر شما