به گزارش خبرگزاری ایمنا، امیرحسین بانکیپور در یک برنامه رادیویی اظهار کرد: با رفع مشکلات موجود در مسیر دریافت تسهیلات بانکی فرزندآوری و ازدواج، طی ماههای آخر سال گذشته شاهد کوتاه شدن صف دریافت وامهای ازدواج و فرزندآوری بودیم، همچنین میزان وامهای پرداختی طی سال گذشته از مبلغ پیشبینی شده که برابر با ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بود، بیشتر شد.
وی افزود: در بودجه سال جاری، میزان مبلغ وام ازدواج افزایش قابل توجهی داشته که به طور کلی برای مردان زیر ۲۵ و زنان زیر ۲۳ سال ۱۵۰ هزار میلیارد تومان و برای سایر گروههای سنی زیر ۵۰ سال، هر یک ۳۰۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
عضو کمیسیون مشترک قانون جوانی جمعیت با بیان اینکه به طور کلی مبلغ در نظر گرفته شده برای وام فرزندآوری نیز برای فرزند اول ۴۰ هزار میلیارد تومان است که این مبلغ تا فرزند پنجم به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان میرسد، تصریح کرد: میزان مبلغ پیشنهادی ارائه شده برای تسهیلات زوجهای جوان و وامهای فرزندآوری طی سال جاری برابر با ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بود و در صورت جذب مبلغ مذکور، صفی برای وامهای مذکور وجود نخواهد داشت و پیگیریها در این خصوص در حال انجام است تا از رخداد مشکل در این روند جلوگیری شود.
بانکیپور گفت: طبق گزارش بانک مرکزی چهار درصد تسهیلات بانکی مربوط به وام ازدواج بوده است که همین مبلغ وام نیز وارد چرخه اقتصاد میشود و بازپرداخت بیش از ۹۵ درصد وامهای ازدواج انجام شده است، لذا نبود پول، بهانه قابل قبولی محسوب نمیشود و این موضوع مورد تاکید ریاست محترم جمهوری است.
وی اضافه کرد: در سالهای گذشته جلسههای متعددی در خصوص پرداخت وامهای ازدواج برگزار شده و پیگیریها در این خصوص در حال انجام است، بانک مرکزی نیز آئیننامه خود را در همین روزهای نخست سال اعلام کرده است، اما بانکهای خصوصی همراهی لازم را نداشتهاند.
عضو کمیسیون مشترک قانون جوانی جمعیت افزود: دارا بودن یک ضامن برای دریافت وام در قانون جوانی جمعیت ذکر و در بودجه نیز دیده شده است و حتی زوجین میتوانند از سهام عدالت یا یارانه خود به عنوان ضامن استفاده کنند، البته پیگیریها در حال انجام است که درخواست وام زوجین و معرفی به شعبه به صورت سامانهای انجام و بسیاری از مشکلات موجود رفع شود، این موضوع در بعضی از بانکها آغاز شده است.
بانکیپور تصریح کرد: گاهی اوقات مشکلات و درخواستهای متقاضیان تسهیلات بانکی به بانک مرکزی گزارش میشود، اما مورد بررسی قرار نمیگیرد که در این خصوص بازرسی کشور تذکرهای لازم را به بانکهای مربوطه طی سال گذشته داده است و افراد نیز میتوانند علاوهبر گزارش به بانک مرکزی، مراتب را به بازرسی کل کشور نیز گزارش کنند، همچنین معاونت نظارت ستاد ملی جمعیت پیگیر درخواستها و مشکلات مردم است.
وی با بیان اینکه بانکها باید متوجه باشند که شیرینی حسن اجرای ارائه خدمتی که توسط قانون برعهده آنها قرار داده شده است را تلخ نکنند، ادامه داد: حجم وامی که بانکها سال گذشته پرداخت کردهاند، از آنچه که طی هفت تا هشت سال گذشته پرداخت میشده، بیشتر بوده که این موضوع بسیار قابل توجه است.
عضو کمیسیون مشترک قانون جوانی جمعیت با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد متقاضیان وامهای فرزندآوری و ازدواج تسهیلات خود را دریافت کردهاند، گفت: امید است هنگام مراجعه زوجین برای دریافت وام، حداکثر زمان دریافت وام مشخص و اعلام شود و در شورای عالی جوانان، ریاست جمهوری مصوب کردند که تسهیلات زوجهای جوان طی یک ماه پرداخت شود؛ همچنین پیشنهاد میکنم نام بانکهای دارای تأخیر در این روند در رسانهها مطرح شود تا مدیرعاملهای بانکها همراهی بیشتری در این خصوص داشته باشند.
نظر شما