۱۸ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۱
فرآیند تولید ورق آجدار

ورق های آجدار از جمله محصولات پرکاربرد در بین ورق های فولادی به شمار می آیند. این فلزات از طریق فرآیند نورد گرم تولید می شوند و با داشتن طرح های مختلف در مصارفی مانند پوشش دهی کف کامیون، وانت، ماشین های باربری، دیواره آن ها، ساخت پله های اضطراری و مواردی از این قبیل به کار برده می شوند.

تولید ورق های آجدار نیز از طریق ورق های سیاه، گالوانیزه، روغنی و آلومینیومی نیز امکان پذیر است؛ زیرا همان طور که می دانید هر کدام از این محصولات از مشخصات جداگانه ای برخوردار می باشند و در نتیجه کاربری های مختلفی دارند.

در فرآیند تولید ورق های آجدار نیز در ابتدا باید در نظر داشت که ماده اولیه این فلزات شمش های فولادی هستند که در کوره های پیش گرم حدود 1300 درجه سانتی گراد حرارت می بینند تا در مرحله بعدی یعنی نورد کاهش ضخامت یافته و به عرض و طول آن ها اضافه گردد. ضخامت مورد نظر برای تولید ورق آجدار در این مرحله 5/1 تا 10 میلی متر می باشد. با این حال بهتر است بدانید فرآیند آج زنی و تولید ورق های آجدار پرسی و فابریک با یک دیگر متفاوت است.

رایج ترین ورق آجدار با نام پرسی شناخته می شود. در تولید این محصول پس از کنترل ضخامت تختال های فولادی، آن ها را سرد کرده و به دستگاه مخصوص آج زنی وارد می کنند. این دستگاه ها معمولاً با نام های گرمایش فلاش و امباسینگ معرفی شده و محصول فولادی در آن ها به شدت تحت فشار قرار می گیرد تا الگو یا همان آج مورد نظر بر روی آن اعمال گردد. در این فرآیند ورق آجدار پرسی از زیر دارای فرورفتگی هایی مانند الگو سطح آن می باشد.

در تولید ورق های آجدار که امروزه محبوبیت زیادی را به خود اختصاص می دهند، فرآیند آج زنی و اعمال پترن یا الگو پیش از سرد شدن ورق نورد گرم شده بر روی محصول فولادی صورت می گیرد. ورق آجدار فابریک با استفاده از دو لایه ورق تخت فولادی تولید شده که یکی از آن ها آجدار بوده و بر روی ورق نورد شده پرس می گردد.

تفاوت تولید ورق آجدار و گالوانیزه

فرآیند تولید ورق آجدار

همان طور که اشاره شد، ورق های آجدار می توانند به صورت محصولات گالوانیزه، روغنی و سیاه تولید شوند و مورد استفاده قرار بگیرند، اما بهتر است بدانید ورق های آجدار گالوانیزه کاملاً با ورق های فولادی گالوانیزه متفاوت هستند. علت نامگذاری این فلزات به علت انجام فرآیند گالوانیزاسیون بر روی ورق های آجداری است که از پیش تولید شده اند. در طی این فرآیند، محصولات آجدار با هر طرحی در محلول روی مذاب فرو برده می شوند تا سطح آن ها از یک لایه پوششی با جنس روی پوشانده شود و به این ترتیب ورق آجدار گالوانیزه تولید شود.

این در صورتی است که ورق های گالوانیزه فرآیند تولید متفاوتی دارند. در ابتدا ورق های سیاهی که تحت فرآیند نورد گرم تولید شده اند، طی فرآیندهای اسیدشویی و سپس نورد سرد به ورق های فول هارد با سطحی بسیار صاف و صیقلی و البته ضخامت کنترل شده تبدیل می شوند. سپس این فلزات در واحد تولید ورق گالوانیزه به طور کامل با محلول های قلیایی و بعد آب تمیز شستشو داده شده تا عاری از هر گونه آلودگی، چربی، اکسید و ... باشند.

در بخش بعدی ورق ها خشک شده و به ترتیب وارد حوضچه های مذابی حاوی فلز روی با غلظت مناسب می گردند. پس از مدت زمان مشخصی یک لایه پوششی بر زیر و روی ورق ها از جنس فلز روی اعمال می شود که سبب حفاظت از آن ها در برابر عواملی مانند زنگ زدگی و خوردگی خواهد شد. پس از خروج شیت های گالوانیزه شده از حوضچه ها، جت هوا سریعاً به آن ها برخورد کرده تا علاوه بر کنترل ضخامت سبب چسبندگی بیشتر پوشش و خشک شدن آن گردد. در نهایت طی مراحل مختلف مجدداً ضخامت پوشش روی تنظیم شده و پس از خشک شدن ورق ها طی عبور از محفظه هوای گرم، آن ها را به صورت شیت های گالوانیزه برش خورده یا رول های گالوانیزه بسته بندی و ارسال می نمایند.

نقش ورق گالوانیزه رنگی در ساخت سقف های شیروانی

فرآیند تولید ورق آجدار

حال که با فرآیند تولید ورق گالوانیزه و همچنین گالوانیزه کردن محصولات آجدار آشنا شدید، بهتر است از فواید و مهم ترین کاربرد آن ها نیز آشنا شوید. ورق های گالوانیزه دارای قابلیت هایی مانند مقاومت در برابر زنگ زدگی، اکسیداسیون، خوردگی، رطوبت و حرارت هستند. این فلزات دارای خاصیت انعطاف پذیری عالی، جوش پذیری، رنگ آمیزی، طول عمر زیاد و ... نیز می باشند؛ از این رو با رنگ آمیزی ورق های گالوانیزه ساده طی مراحل مشخص، ورق های رنگی با خواصی بالاتر از موارد ذکر شده تولید می شوند.

این فلزات با داشتن قابلیت فرم پذیری گزینه ای مناسب برای ساخت محصولات فرمینگ یا شیروانی به شمار می آیند که در پوشش دهی انواع سقف های شیروانی، نما و دکوراسیون های داخلی و خارجی، حصار دور زمین، درب های مختلف و ... به کار می روند. ورق های فرمینگ یا شیروانی با داشتن طرح های متفاوت مانند ذوزنقه ای، کرکره سینوسی، پالرمو، سفالی، شادولاین، دامپا و ...علاوه بر زیبا سازی و پوشش دهی سقف های ساختمان ها، دارای ویژگی هایی مانند جلوگیری از اتلاف انرژی های سرمایشی و گرمایشی، مقاومت در مقابل زنگ زدگی، خوردگی، نور خورشید و ... هستند.

سایت آهن اینفو درباره ورق های کرکره ای می نویسد:

ورق کرکره ای از نظر ضخامت، ابعاد و رنگ نیز تنوع زیادی داشته که در ادامه به بررسی آن ها پرداخته می شود. با این وجود بهتر است بدانید این فلزات در هر ضخامت برای کاربرد خاصی مناسب می باشند و پیش از استعلام قیمت و ثبت سفارش بهتر است اطلاعات جامعی درباره آن کسب نمایید. از سوی دیگر می توان گفت ورق کرکره ای بیشتر از جنس گالوانیزه بوده و خواص این محصول را با خود به همراه دارد.

https://www.ahaninfo.ir/products/%D9%88%D8%B1%D9%82-%DA%A9%D8%B1%DA%A9%D8%B1%D9%87

عوامل مؤثر بر قیمت ورق شیروانی رنگی

همان طور که اشاره شد، ورق های گالوانیزه دارای قیمت مقرون به صرفه ای هستند که همین موضوع سبب فروش ورق شیروانی با قیمت مناسبی نیز شده است. با این وجود یک سری عوامل همواره باید در زمان خرید این فلزات در نظر گرفته شوند؛ زیرا بر قیمت اثرگذار هستند. از جمله این عوامل می توان به نوسانات ارز و بازار جهانی دلار، قیمت مواد اولیه یا همان ورق های فول هارد، وضعیت بازار بورس، رنگ محصول، طرح ورق شیروانی، کارخانه سازنده، ابعاد و وزن اشاره کرد.

بسیاری از این موارد نیز بسته به بازار فروش ورق های شیروانی تعیین می شوند. به طور مثال برخی از رنگ های ورق شیروانی همواره با تقاضا بیشتری در بازار فیزیکی رو به رو هستند و همین موضوع سبب شده تا با قیمت و ارزش بالاتری عرضه شوند. میزان ضخامت پوشش روی و مقاومت آن در برابر عوامل مختلف نیز از دیگر مواردی است که سبب ایجاد نوسان در نرخ ورق های شیروانی رنگی شده است.

به همین دلیل است که پیشنهاد می شود پیش از خرید ورق های شیروانی رنگی با هر طرحی با کارشناسان شرکت آهن اینفو تماس بگیرید تا اطلاعات کافی در مورد نوسانات قیمت بازار ورق های فرمینگ را به همراه کاربرد مناسب هر کدام به دست آورید. همچنین باید گفت کاربرد و ابعاد هر طرح با دیگری تفاوت دارد.

کد خبر 742117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.