امین اسدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی قابل انتقال بین انسان و دام است، عامل این بیماری، ویروسی است که توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافتهای دام آلوده زمان کشتار دام یا خرد کردن گوشت پیش سرد نشده به انسان منتقل میشود.
وی با با بیان اینکه ویروس در برابر حرارت حساس است، افزود: از همین رو توصیه میشود افراد از مصرف جگر خام و نیمپخته خودداری و موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک هنگام تماس، ذبح دام و خرد کردن گوشت را رعایت کنند.
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرکل روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سمپاشیهای ادواری دام و جایگاه، جمعآوری کود و فضولات دامی و خارج کردن از دامداری از جمله مواردی است که باید مد نظر قرار گیرد.
اسدی ادامه داد: بهسازی و اصلاح ساختار دامداریها توسط دامداران، کشتار دام در کشتارگاههای مجاز، تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاهاز جمله دیگر مواردی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت و جگر به مدت ۴۸ ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد در یخچال، از دیگر راهکارهای پیشگیری از ابتلاء به تب کریمه کنگو به شمار میرود، گفت: با رعایت نکات بهداشتی، این بیماری به سهولت قابل پیشگیری است.
نظر شما