چگونه از ابتلا به تب کریمه کنگو پیشگیری کنیم؟

مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرکل روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور‬ راهکارهای پیشگیری از بیماری ابتلا به تب کریمه کنگو را تشریح کرد.

امین اسدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: ‬ تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی ‬ قابل انتقال بین انسان و دام است، عامل این بیماری، ویروسی است که توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافت‌های دام آلوده ‬ زمان کشتار دام ‬ یا خرد کردن گوشت پیش سرد نشده ‏به انسان منتقل می‌شود.‏

وی با با بیان اینکه ویروس در برابر حرارت حساس است، افزود: از همین رو توصیه می‌شود افراد از مصرف جگر خام و نیم‌پخته خودداری و موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک هنگام تماس، ذبح دام و خرد کردن گوشت را رعایت کنند.

مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرکل روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور‬ تصریح کرد: خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت ‏اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سم‌پاشی‌های ادواری دام و جایگاه، جمع‌آوری کود و فضولات دامی و خارج کردن‬ از دامداری از جمله مواردی است که باید مد نظر قرار گیرد.

اسدی ادامه داد: ‬ بهسازی و اصلاح ‏ساختار دامداری‌ها توسط دامداران، کشتار دام در کشتارگاه‌های مجاز، تهیه ‏گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه‬از جمله دیگر مواردی است که باید در دستور کار قرار گیرد.

وی با بیان اینکه ‬ نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ ‬ ساعت‬ و جگر‬ به مدت ۴۸ ساعت در دمای چهار‬ درجه سانتی‌گراد ‏در یخچال، از‬ دیگر‬ راهکارهای پیشگیری از ابتلاء به تب کریمه کنگو به شمار می‌رود، گفت: با رعایت نکات بهداشتی، این بیماری به سهولت قابل پیشگیری است.

کد خبر 741421

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.