به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از خبرگزاری تاس، دیمیتری پولیانسکی اظهار کرد: مسکو پیشنویس بیانیهای را به شورای امنیت سازمان ملل ارسال کرد که در آن حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق محکوم شده است.
معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در کانال تلگرامی خود در این باره نوشت: این فرصتی دیگر برای آزمایش نیت واقعی همکاران غربی است. بیایید ببینیم کار روی این موضوع چگونه پیش میرود.
وی ادامه داد: ما در این بیانیه ارزیابی خود را از اتفاقات رخ داده ارائه دادیم و در پایان، از همکاران خود در شورای امنیت پرسیدیم: اگر نمایندگی دیپلماتیک کشور دیگری مانند یک عضو شورای امنیت یا یک کشور غربی مورد حمله قرار میگرفت، چه میشد؟ آیا شما همچنان سخنانی در محکومیت این حمله بر زبان نمیآوردید و تسلیت نمیگفتید؟
به گفته پولیانسکی، نمایندگان کشورهای غربی هیچ پاسخی برای سوالات روسیه ندارند. آنها در مورد هر چیزی صحبت کردند، اما نه در مورد حمله هوایی به یک مرکز دیپلماتیک.
وی اظهار کرد: در بیانیه ارائه شده به شورای امنیت سازمان ملل، تأکید کردهایم که در صورت وخامت بیشتر وضعیت، مسئولیت این امر بر عهده آمریکا، انگلیس و فرانسه خواهد بود که هرگز قدرت محکوم کردن حمله اسرائیل را پیدا نکردهاند.
وی یادآور شد: آخرین باری که شورای امنیت درباره چنین موضوعی بحث کرد ۲۵ سال پیش بود، زمانی که ساختمان سفارت چین در بلگراد در اثر حمله ناتو ویران شد.
این دیپلمات روس از اینکه دبیرخانه سازمان ملل نه بیانیهای در محکومیت اسرائیل بیان میکند و نه به ارزیابی مستقیم اقدامات تلآویو میپردازد، ابراز تأسف کرد.
به گزارش ایمنا، منابع خبری عصر دوشنبه، سیزدهم فروردین ۱۴۰۳ از حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان نزدیک سفارت ایران در دمشق خبر دادند که بر اساس آن، ساختمان کنسولگری ایران در دمشق به طور کامل تخریب شد و خودروهای مقابل آن نیز خسارت دیدند؛ جنایتی که تهران اعلام کرد بدون پاسخ نخواهد ماند و رژیم صهیونیستی از ارتکاب آن پشیمان خواهد شد.
در همین رابطه، روابطعمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در اطلاعیهای از شهادت سرداران محمدرضا زاهدی و محمدهادی حاج رحیمی و پنج تن از همراهان در جنایت تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله موشکی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق خبر داد.
نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه عصر سه شنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ به وقت محلی نیویورک برابر با دوم آوریل ۲۰۲۴ با حضور هیئت جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
پیشتر نمایندگی ایران در سازمان ملل برای محکوم کردن این اقدام به شورای امنیت سازمان ملل نامهای ارسال کرده و از این شورا خواسته بود که این اقدام جنایتکارانه را به شدیدترین وجه ممکن محکوم و نشستی فوری برای رسیدگی به نقض آشکار هنجارها و اصول حقوق بینالملل توسط رژیم اسرائیل برگزار کند.
به دنبال آن، روسیه برگزاری جلسه علنی شورای امنیت سازمان ملل را از کشور مالت که ریاست دورهای این شورا را در ماه جاری میلادی (آوریل) برعهده دارد، درخواست کرد.
سخنگوی سازمان ملل نیز روز سهشنبه پیش از جلسه شورای امنیت در این باره اعلام کرد که حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل درباره حمله اسرائیل به کنسولگری این کشور در دمشق سوریه گفتگو کرده است.
استفان دوجاریک در پاسخ به سوالی درباره اقدامات دبیرکل سازمان ملل و تماس او با رهبران جهان برای جلوگیری از تبدیل شدن حمله اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در سوریه به جنگی منطقهای گفت: بله، دبیرکل سازمان ملل امروز یک تماس از سوی وزیر خارجه ایران دریافت کرد.
دوجاریک تصریح کرد: ما از طریق کانالهای مختلف با طرفها در ارتباط هستیم. ما نگران تشدید احتمالی تنشها فراتر از تنشهایی هستیم که تاکنون شاهد آن بودهایم.
سخنگوی سازمان ملل پیش از آن گفته بود: آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل حمله به اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق در روز یکم آوریل و میزان تلفات گزارش شده را محکوم میکند.
نظر شما