سیدعلی قاسمزاده در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در قزوین با بیان اینکه تولید، رمز بقا و توفیق یک اقتصاد پویاست، اظهار کرد: از هر حیث بنگریم چه سیاسی و امنیتی، چه فرهنگی و تاریخی و چه اقتصادی و اجتماعی کشور مصرفکننده و مصرفزده بدون پشتوانه تولیدی محکوم به شکست است.
وی اضافه کرد: امروزه به خوبی آشکار شده که راه نجات اقتصادی کشور در شرایط بحرانی تحریم، فشار اقتصادی و برخی بیماریهای مزمن تاریخ اقتصاد کشور که همانا آفتهای تک محصولی بودن کشور (وابستگی نفتی) در گذشته و همچنین وابستگی به صادرات، دلالبازی، واسطه گری و تورم همیشگی است، تنها و تنها افزایش تولید است.
رئیس دانشگاه بینالمللی امامخمینی (ٰره) با بیان اینکه نگاه حکیمانه رهبری گواه دردآشنایی و نقطه زنی دقیق ایشان در حوزه اقتصادی است، گفت: این حقیقت به سرمنزل مقصود نمیرسد مگر با کاسته شدن از تصدی گری دولت، ایجاد جذابیت و رقابت در بازار، سپردن اقتصاد و تولید به مردم (سرمایهگذاران خرد و کلان) که هم دغدغه پیشرفت کشور را دارند و هم سلامت و توان لازم برای مدیریت اقتصاد جامعه.
قاسمزاده حمایت و نظارت را دو کار اصلی دولت در حوزه اقتصاد و تولید دانست و تصریح کرد: تنها اگر در این مسیر حرکت کنیم، میتوانیم به آینده اقتصادی کشور امیدوار باشیم. البته امروز تجارب انباشته و موفق برخی نهادهای انقلابی چون جهاد سازندگی، بنیاد مستضعفان، سپاه پاسداران و کمیته امداد در توانمندسازی خانوادههای تحت تکفل میتواند الگوی خوبی برای جهش تولید با مشارکت مردم قرار گیرد.
وی اضافه کرد: در ضمن برنامههای تولیدپایه سازمان اوقاف و نظایر آنها در مردمیسازی اقتصاد، اشتغالآفرینی و در نتیجه افزایش تولید ناخالص ملی میتواند الگوی خوبی برای جهش تولید با مشارکت مردم باشد.
نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استان قزوین با اشاره به اینکه همافزایی همه امکانات و ظرفیتهای کشور برای تحقق شعار سال امری ضروری و حیاتی است، گفت: بیدرنگ باید ستاد یا قرارگاههای مشترک دولت، نهادها، نمایندگان مردم و سرمایهگذاران مردمی در هر روستا، بخش، منطقه و استان ایجاد شود.
قاسمزاده با بیان اینکه فرصت برای راهاندازی این قرارگاهها اندک است، ادامه داد: از طرفی هم زمان کنونی مغتنم و بیشک دانشگاهها و نخبگان دانشگاهی متخصص میتوانند به عنوان اتاق فکر دولت محترم در تحقق شعار سال و عملیاتی شدن فرمان مقام معظم رهبری یاریگر باشند.
وی یادآور شد: امیدواریم با تلاش جهادی دولت خدمتگزار و مردمی در سال ۱۴۰۳ شاهد ایجاد فضای مناسب برای تولید پایدار و مطمئن، ایجاد اقتصاد رقابتی و سالم، شکست اقتصاد دلالی و ضدتولید، رفع بیکاری، مهار تورم، افزایش سرانه درآمدی خانوار و در نتیجه افزایش رفاه عمومی، اجتماعی و تولید ناخالص ملی باشیم.
نظر شما