به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، آئین سنتی طبخ حلوا در شب شهادت مولای متقیان حضرت علی (ع) از سنن دیرین استان اردبیل محسوب میشود و یکی مراسمات شاخص و قدیمی مذهبی در دیار عاشقان اهلبیت عصمت و طهارت (ع) است.
مراسم سنتی حلواپزی که قدمتی دیرینه و ریشه در تاریخ دارالرشاد اردبیل دارد، همه ساله در آستانه شب شهادت حضرت علی (ع) در محل زورخانه حضرت علی بن ابی طالب (ع) اردبیل برگزار میشود و حاضران با پخت حلوا و مراسمات معنوی به سوگواری شهادت مولی الموحدین، علی (ع) میپردازند.
این حلوا که به «ساری حالوا» معروف است (حلوای زرد) از کره محلی، آرد گندم، شکر، زعفران و گلاب و… تشکیل شده که ساختار و مواد تشکیل دهنده اصلی در پخت حلوا هستند و در برخی مراسمات از مغزیجات نیز برای طبخ این حلوای سنتی استفاده میشود این حلوا با اصول و روش خاصی در طشتهای بزرگ مسی تهیه میشود.
آئین حلواپزی در نوع خود کم نظیر و مختص به اردبیل بوده و ساری حالوا جزو جدایی ناپذیر مراسمات ایام شهادت حضرت علی (ع) در شهر اردبیل است.
نظر شما