اصفهانی‌ها نمی‌پذیرند که زاینده‌رود به رودخانه فصلی تبدیل شود/ شهرداری خانه بزرگ مردم است

شهردار قم گفت: ۴ هزار سال آب در زاینده‌رود جاری بوده است؛ اینکه گفته می‌شود بار این حوضه آبریز زیاد شده و یا خشکسالی بوده است را قبول داریم، اما برای اصفهانی‌ها قابل پذیرش نیست که زاینده‌رود به رودخانه فصلی تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سیدمرتضی سقائیان‌نژاد در برنامه تلویزیونی «بهار بهار» اظهار کرد: از آخرین بار که با همشهریانم در صدا و سیمای مرکز اصفهان گفت‌وگو کردم، ۱۰ سال می‌گذرد، از این نظر بسیار خوشحال هستم که امشب در این برنامه حضور دارم.

وی با بیان اینکه نخستین روزهای آغاز به‌کار به عنوان شهردار در اصفهان در سال ۱۳۷۷ سخت‌ترین دوره کار من محسوب می‌شود، زیرا از شهرداری و کار در آن آگاهی چندانی نداشتم، افزود: روحیه من این نبود که از کار عقب بمانم و این امر موجب شد حتی بعضی شب‌ها در محل شهرداری بخوابم، اما در کمتر از چهار ماه توانستم کار را در دست بگیرم و در این راستا تشکیلات شهرداری را بازبینی کردم.

شهردار اسبق اصفهان و شهردار فعلی قم با بیان اینکه اولین حرکت ما در آن زمان ایجاد معاونت برنامه‌ریزی بود، تصریح کرد: در ادامه معاونت فرهنگی را شکل دادیم و، بعضی معاونت‌ها همچون عمران و حمل‌ونقل را که در هم ادغام شده بود، جدا کردیم، همچنین ۱۰ منطقه شهری را به ۱۴ منطقه افزایش دادیم و در نهایت با اضافه شدن خوراسگان به شهر اصفهان تعداد مناطق به ۱۵ منطقه رسید.

سقائیان‌نژاد با تاکید بر اینکه یک تشکیلات برای آنکه خوب کار کند، باید داری چهار مؤلفه برنامه، انسجام، منابع و مدیریت باشد تصریح کرد: در این راستا برنامه اصفهان ۸۵، اصفهان ۹۰ و اصفهان ۹۵ را تدوین کردیم.

وی ادامه داد: در راستای تحقق انسجام در داخل شهرداری، تشکیلات باید اصلاح می‌شد که انجام گرفت، شهرداری باید در مسیری قرار می‌گرفت که اقتدار داشته باشد، بنابراین تا حد امکان تلاش کردیم تا این انسجام ایجاد شود.

شهردار قم اظهار کرد: تحقق انسجام و شکل‌گیری معاونت برنامه‌ریزی منجر به تربیت نیرو برای شهرداری شد و در ادامه هماهنگی با خارج از مجموعه شهرداری و با دستگاه‌هایی همچون دادگستری، ارتش، نیروی انتظامی، استانداری و اوقاف انجام و تعامل برقرار شد.

وی با تاکید بر اینکه مردم منابع شهرداری را تأمین می‌کنند، افزود: درست است که دولت در بعضی بخش‌ها از جمله مالیات بر ارزش افزوده کمک می‌کند، اما ارزش افزوده نیز بهای خدمات ۲۶ قلم بود که پس از تجمیع عوارض، تبدیل به مالیات ارزش افزوده شد.

سقائیان‌نژاد با بیان اینکه اگر مردم ببینند برای آن‌ها کار می‌کنیم، با تمام سختی‌ها و با دل و جان در کنار مدیریت شهر قرار می‌گیرند، گفت: شهرداری خانه بزرگ مردم است و هر عضوی در داخل این خانه یک وظیفه‌ای دارد.

وی با بیان اینکه مردم به شهرداری پول می‌دهند و ما نیز برای آن‌ها خدمت انجام می‌دهیم، گفت: معتقدم رضایتمندی باید از دو سو فراهم شود، در این راستا زمانی که شهردار بودم، روی فعالیت رسانه‌ها در شهر متمرکز شدیم، در نهایت روزنامه اصفهان زیبا، خبرگزاری ایمنا، صدا و سیمای شهر شکل گرفت تا هم زمینه تعامل ما با مردم ایجاد شود و هم بستری برای نظر سنجی از مردم باشد.

یک وزارتخانه ۲۵ وظیفه بیشتر ندارد، اما شهرداری‌ها ۳۷۲ وظیفه دارند

شهردار قم با تاکید بر اینکه وحدت و انسجامی که آن زمان وجود داشت، موجب شد طی ۱۲ سال فعالیت به عنوان شهردار، حرکت‌های بسیار خوبی در شهر انجام شود، تاکید کرد: اگر شهر به اینجا رسیده است، مرهون شهردارانی است که هر کدام وظیفه خود را انجام دادند و این زنجیره ادامه یافت.

وی با بیان اینکه کار شهرداری بسیار دشوار است، گفت: یک وزارتخانه ۲۵ وظیفه بیشتر ندارد، اما شهرداری‌ها ۳۷۲ وظیفه دارند، اگرچه روزی شهرداری‌ها فقط ارگان خدماتی بودند، اما اکنون نهادی خدماتی، اقتصادی، سیاسی و البته فرهنگی است که جای خود را باز کرده است.

سقائیان‌نژاد ادامه داد: اگر بودجه همه وزارتخانه‌ها را جمع کنید، یک دهم بودجه شهرداری‌ها نمی‌شود و این مهم، حرکت و موج آفرینی شهرداری‌ها را بیان می‌کند.

شهردار اسبق اصفهان با بیان اینکه ۹۸ درصد خیابان‌های طرح تفصیلی در ۱۲ سال مدیریت شهری که من شهردار بودم احداث شد، افزود: احداث ۹۲ خیابان در نقاط مختلف شهر، تکمیل ۴۶ کیلومتر رینگ سوم با ۲۲ تقاطع آن، پل دو طبقه امام خمینی، پل‌های دفاع مقدس و وحید، ساخت همه تقاطع‌های رینگ دوم بخشی از اقدامات در آن سال‌ها است.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۰ به اصفهان آمدند و ۶ ساعت در مجموعه تخت فولاد بودند، تصریح کرد: ایشان در آن سفر و بازدید فرامینی دادند که برای ما الگو شد، در این راستا ۴ جلد دایره‌المعارف تخت فولاد تدوین و ساماندهی این مجموعه نیز انجام شد.

سقائیان‌نژاد کاشت سالانه یک میلیون درخت در اصفهان، ساخت کتابخانه‌ها و فرهنگسراها و مجموعه‌های ورزشی، ارتقای شاخص ایمنی شهر را از دیگر توفیقات مدیریت شهر در آن سال‌ها برشمرد که در پرتو انسجام و وحدت انجام شد اظهار کرد: آن زمان سفری به پاریس و دیداری با رئیس یونسکو داشتم که یادآور شد اگر سالن‌هایی را شما در اصفهان داشته باشید، کنفرانس‌های بین‌المللی در منطقه آسیا را به اصفهان خواهم آورد، در این راستا ایده ساخت سالن اجلاس شکل گرفت، به‌ویژه آنکه میزبانی از اجلاس سران غیر متعهدها در یکی از شهرهای ایران هم مطرح بود.

سالن اجلاس می‌تواند جایگاه اصفهان را چند درجه ارتقا ببخشد

وی ادامه داد: در اصفهان زمینی به مساحت ۵۰ هکتار که هم‌اکنون سالن اجلاس در آن ساخته شده است، از سوی دولت وقت مورد پسند قرار گرفت، شهرداری نیز ۵۰ هکتار دیگر به آن اضافه کرد.

شهردار قم افزود: در ادامه این زمین‌ها در اختیار ارتش بود که شهرداری برای اینکه این زمین‌ها آزاد شود، سختی‌های بسیار زیادی متحمل شد، اما در نهایت موفق شدیم و طرح سالن اجلاس را پیاده سازی کردیم و این پروژه شکل گرفت، معتقدم که سالن اجلاس می‌تواند جایگاه اصفهان را چند درجه ارتقا ببخشد.

وی با بیان اینکه موقعیت جغرافیایی سالن اجلاس به گونه‌ای انتخاب شد که نزدیک فرودگاه باشد، همچنین مباحث ایمنی آن در نظر گرفته شد، ادامه داد: ساخت ویلا برای رؤسای جمهوری که قرار بود مستقر شوند، در این پروژه پیش‌بینی و همچنین ساخت هتل پنج ستاره نیز طراحی شد.

سقائیان‌نژاد با اشاره به ۱۵ خواهر خوانده شهر اصفهان گفت: آتش‌نشانان را آن زمان برای شرکت در دوره‌های آموزشی به فرایبورگ آلمان فرستادیم تا در ادامه بتوانند ایمنی شهر را ارتقا بخشند.

شهردار قم با بیان اینکه نگران موضوع آب اصفهان هستم، افزود: ۴ هزار سال آب در زاینده‌رود جاری بوده است؛ اینکه گفته می‌شود بار این حوضه آبریز زیاد شده و یا خشکسالی بوده است را قبول داریم، اما برای اصفهانی‌ها قابل پذیرش نیست که زاینده‌رود به رودخانه فصلی تبدیل شود.

برای اصفهانی که در همه عرصه‌ها کامل است، فقط نگرانی «آب» وجود دارد

وی ادامه داد: در سال ۱۳۸۰، مقام معظم رهبری پیرامون موضوع آب فرامینی ارائه کردند که انجام نشد، همان سال رهبری وقتی از مقابل زاینده‌رود خشک عبور می‌کردند، جلوی چشمان خود را گرفتند که نبینند زاینده‌رود خشک است.

سقائیان‌نژاد با بیان اینکه طرح بهشت‌آباد و تونل‌های کوهرنگ می‌توانست انجام شود تا بر اساس عدالت از سرآب تا پایاب همه از آن استفاده کنند، اما انجام نشد، یادآور شد: برای اصفهانی که در همه عرصه‌ها کامل است، فقط نگرانی «آب» وجود دارد؛ هر بار که آب در زاینده‌رود جاری می‌شود، این نگرانی و حسرت ما بیشتر خواهد شد.

وی ادامه داد: شهرداری ارگانی است که بعضی از کارهایش مردم را ناراحت می‌کند، برای نمونه وقتی خیابانی می‌خواهد احداث شود، باید در مسیر خانه‌هایی خراب شود، اما معتقدم خدوم‌ترین ارگان، شهرداری است و مدیران شهری جزو خدمتگزار ترین مدیران هستند.

شهردار اسبق اصفهان یادآور شد: اصفهان سه قرن پایتخت بوده ودوره‌های تاریخی اصفهان بسیار مهم است، بنابراین باید قدر و ارزش اصفهان را بدانیم.

کد خبر 740091

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 17
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۰
    10 5
    خب از مصارف کشاورزی و صنایع اببر کم کنید مشکلات حل میشه...
  • ناشناس IR ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۰
    13 3
    از زحمات ایشان بسیار تشکر می کنم خیلی به شهر اصفهان خدمت کردند بی منت
  • حمیدرضا اسدی US ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۰
    8 1
    به کوهستان اگر باران نبارد به سالی دجله گردد خشک رودی مردم شریف اصفهان را بهانه ای برای تغییر اقلیم زاگرس نکنید لطفا ، زاینده رود تا پیش از احداث سد شاه عباس ( زاینده رود فعلی ) از نیمه ی دوم مردادماه عملا خشک رودی بیش نبود (براساس عکس ها و فیلم ها و سفرنامه های موجود )، بعد از احداث سد و ذخیره آب برفهای کوهرنگ در پشت سد از سال ۱۳۳۲ به بعد جریان رودخانه زاینده رود داىمی گردید و .. اما سوءمدیریت ، اقلیم گرایی ، سیاست های نادرست دولت های برآمده از کویر ، احداث تمام صنایع آب بر کشور در استان های کویری و توسعه غیر عقلانی کشاورزی اصفهان و...و... سبب خشکیدن رگ حیات اصفهان شدند ، چرا شهر فرهنگی هنری اصفهان که آىینه ی هنر و فرهنگ ایران پس از اسلام بوده تبدیل به شهر صنعتی گردید حکایت اصفهان کلاغ و راه رفتن کبک است ...نه هویت فرهنگی هنری اصفهان حفظ گردید و نه صنایع خدمتی به این کهن شهر دوست داشتنی کردند !😭 مافیای فولاد و آب و سنگ و ... 😭😭
  • فرهاد قاسمی US ۱۲:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۰
    10 4
    خوب ، از خودتان سوال کنید که چرا زاینده رود خشک شد ، بارگزاری های بیش از حد ، برای کشاورزی غیر سنتی وصنایع آب بر وپر مصرف در اصفهان وتوجه نکردن به توصیه های کارشناسان محیط زیست ودانشگاه اصفهان در چهل ساله گذشته سرنوشت کنونی زاینده رود را رقم زنده است ، جهت اطلاع بیشترین مصرف کننده آب‌های زاینده رود ، کشاورزی غیر سنتی وصنایع آب بر اصفهان هست، پس از ماست که برماست
    • IR ۰۱:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۱
      4 1
      اول اطلاعات جمع کن بعد بگو زاینده رود الکی کم آب نشد زاینده رود دستی خشک کردن با بردن به شهر یزد وقم وکرمان ....
  • داریوش شیذر ارانی IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۰
    7 1
    متأسفانه کاری از مردم اصفهان ساخته نیست، و دولتمردان از دهه 70 زاینده‌رود را رودخانه فصلی کرده و قصد دارند اصفهان را با فرو نشست نابود کنند و احتمالاً پس از آن سراغ نابودی شهرهای دیگر بروند.
  • رصد IR ۱۳:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۰
    1 1
    خوب فعلا که بیست سال هست پذیرفتند زاینده رود فصلی سده
  • IR ۱۵:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۰
    1 1
    جانا سخن از زبان ما میگوئی
  • BR ۱۵:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۰
    1 5
    نگرانن که باشن میخوان که بخوان مگه هر چی اونا میخوان باید بشه آب از اونا نیست که میخوان میخوان راه بندازن
    • IR ۰۱:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۱
      6 0
      وقتی فهم نداری حرف نزنی نمیگن لالی نادان زاینده رود از هزار سال پیش جاری بوده وخدایی بوده نه دستی ولی خشکاندنش دستی بود
    • IR ۰۱:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۱
      5 1
      از اصفهان مظلوم تر کجا بیست وچند ساله آب را بردن برای شهرهایی که خواستن وبراشون نابودی شهر اصفهان ومردمش مهم نیست
  • محمدرضا BG ۲۳:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۰
    5 0
    هم وطن که قضاوت می‌کنی در مورد صنایع اصفهان این را در نظر داشته باش که زاینده رود از هزاران سال قبل جاری و دایی بوده این مهاجرت استانهای غربی و جنوبی به این استان بوده که کم بود آب در آن احساس میشود اگر این همه یعنی بیش از نیمی از ساکنان استان اصفهان را مهاجران تشکیل می‌دهند نبودند اصفهان کمبود آب نداشت آبهای خود استان هم بلا استفاده از استان خارج و از طریق رودخانه کارون به دریا میریزد!! لطفاً منصفانه قضاوت کنید
    • محمد IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۱
      0 0
      نبایدمردم برخی استانهافقط خودشون روببینن دچارکبر وغرور کاذب وبی جا باشن.ما باید وضعیت کویری سیستان وبیکاری لرستان وکردستان روهم ببینیم فکرمابسته به اطرافمون نباشه دید ملی داشته باشیم ایران فقط اصفهان نیست!!!
  • IR ۰۰:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۱
    1 5
    برنج کاری در دل کویری به نام اصفهان😏😏
  • IR ۰۱:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۱
    2 0
    از زمانهای خیلی خیلی دور از کتابهای تاریخ واقعی زاینده رود در اصفهان جاری بوده والبته از چند شهر عبور می کرده هم بالا دست داره هم پایین ولی با بستن و بردنش به شهر های دیگه باعث نشست زمین در خیلی از مناطق اصفهان شدن باعث خشک شدن گاو خونی وبلند شدن ریز گردهای بیماری زا شدن باعث کم شدن بارش برف وباران شدن باعث کم آبی در بهار وتابستان شدن باعث آلودگی آب آشامیدنی شدن وبعضی نادانها که میگن این آب مال این شهر یا آن شهره بیان ببینند از زمان جنگ ایران وعراق چقدر خوزستانی در اصفهان هستن ومردم اصفهان آیا توهینی به آنها کردن وهمینطور مردم چهار محال و شهر کرد
  • ایران IR ۰۲:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۱
    3 3
    صنایع رو از اصفهان ببرید اصفهان یه شهر کویری و باستانیه
    • پروانه IR ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۱
      1 0
      اشتباهی منفی دادم صنایع موجود در اصفهان به ضرر مردم اصفهان وبه نفع سود جویان وسرمایه گزاران شهر های دیگه
  • علی IR ۰۵:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۱
    0 0
    خوب حالا ایشون اومدند بگند همه کارااصفهان تو۱۲ سال کع ایشون شهرداربوده انجام شده بعدش دیگه کسی کاری نکرده دوره جناب جمالنژاد بهترین دوره شهرداری بود خدا عزتش بده به کارمند بها داد همون یسال ۱۲ سال شهرداربودی بسه دیگه واقعا شما نمیخواید بازنشسته بشید
  • IR ۰۸:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۱
    2 0
    چه قدر جاش خالیه .اگر با دقت بنگرید رد پای سقاییان نژاد توی تمام پروژه های اصفهان هست از شهر رویاها و سالن اجلاس و رینگ های ترافیکی بگیرید تا نمایشگاه بین المللی و آکواریوم
  • محمد IR ۰۹:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۱
    1 1
    سلام مردم ما مثل سیستان کردستان لرستان بامشکل بیکاری محرومیت فقر ونداشتن صنعت مواجهه هستندومسئولین اصفهان بافراهم شدن آب رودخانه .مردم ومسئولین خوبی های اصفهان رانمیبینید!خاک حاصلخیز بسیاری از استانها مناسب کشاورزی است ولی بخاطرنبودآب دارن به بیابان تبدیل میشن حالاشما نگران آب رودخانه هستید ازاین زیاده خواهی هادست بردارید ایران فقط اصفهان نیست!!!
  • علی US ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۱
    0 0
    با مدیریت آب این آقایون زاینده‌رود دیگه حتی رودخونه فصلی هم نیس