پیمان اسکندری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در کردستان اظهار کرد: در راستای ساماندهی بازار سیب زمینی مازاد تولیدی شهرستانهای قروه و دهگلان و به منظور حمایت از قشر زحمتکش کشاورزان، جلسات متعددی با حضور اتاق بازرگانی، بانکهای کشاورزی و توسعه تعاون برگزار و در نهایت مقرر شد در قالب سه طرح از تولیدکنندگان سیب زمینی استان حمایت شود.
وی افزود: عرضه سیب زمینی تولیدی کشاورزان کردستانی در داخل کشور از طریق بازار رسانی و هماهنگی با میادین میوه و تره بار، واحدها و کارخانجات فرآوری از جمله طرحهای حمایتی در این راستا است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان خاطرنشان کرد: خرید شش هزار تن سیب زمینی و توزیع در سایر استانها، خرید توافقی توسط تعاون روستایی و صادرات به کشورهای همسایه نیز از جمله طرحهای حمایتی دیگری بوده که برای کمک به سیب زمینی کاران استان اجرایی شده است.
اسکندری تصریح کرد: با پیگیریهای استاندار کردستان از ابتدای بهمن سال گذشته تاکنون بیش از ۱۵ هزار تُن از سیبزمینی استان توسط تجار و بازرگانان خبره استان به کشور عراق، کشورهای حاشیه خلیج فارس، افغانستان و ترکمنستان صادر شده است.
وی اضافه کرد: برای خرید توافقی و صادرات محصول سیب زمینی مازاد تولیدی استان، طی برنامهریزی انجام شده تسهیلات سرمایه در گردش به میزان ۱۱۰ میلیارد تومان برای صادرکنندگان سیب زمینی تولیدی در استان، در نظر گرفته شده است که توسط بانکهای عامل کشاورزی و توسعه تعاون پرداخت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان تاکید کرد: پیشبینی میشود در صورت تمایل کشاورزان تا پایان فروردین سال جاری، قریب به ۱۰ هزار تن سیب زمینی باقیمانده در سردخانهها و انبار استان نیز به خارج از کشور صادر شود.
اسکندری گفت: از کل ۲۲۰ هزار تن سیب زمینی مازاد تولیدی سال زراعی گذشته حدود ۳۵ هزار تن در سردخانهها و انبارهای فنی استان باقیمانده است که امیدواریم با توجه به بهبود شرایط بازار تا پایان فروردین به فروش برسد و کشاورزان استان آماده شروع سال زراعی جدید شوند.
نظر شما