بختیار خلیقی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در کردستان اظهار کرد: در کارگروه توسعه صادرات، برنامه کمی و عملیاتی برای توسعه صادرات غیرنفتی مد نظر قرار گرفته است که در استان کردستان با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته، ۱۰۷ درصد برنامه صادرات محقق شد.
وی افزود: در حال حاضر استان کردستان یکی از استانهای مرزی کشور و به عنوان دروازه تجاری توسعه شرق به غرب شناخته شده و همچنین دروازه تجاری به سمت اقلیم کردستان عراق است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کردستان خاطرنشان کرد: با افتتاح راهآهن در کردستان انتظار میرود در سال آینده شاهد امتداد راه آهن به سمت مدیترانه باشیم و دروازه تجاری جدیدی به سمت اقلیم کردستان عراق برای بهرهبرداری از واحدهای تولیدی صادرات محور در منطقه باز شود.
خلیقی تصریح کرد: استان کردستان با توجه به مزیتهای خوبی که در زمینه تجاری داشته، در حال حاضر سه گمرک رسمی فعال در باشماق مریوان، سیرانبد بانه و سنندج دارد.
وی ادامه داد: طی سال گذشته ۴۶۶ میلیون دلار صادرات در استان کردستان داشتهایم که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، شاهد ۱۵ درصد رشد بودهایم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کردستان گفت: در مجموع حجم مبادلات ما چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بوده است که با توجه به مناسبتهای قومی و فرهنگی که بین کردستان عراق و ایران وجود دارد انتظار میرود در زمینه صادرات شاهد افزایش آمارها باشیم.
۹۲ درصد صادرات کردستان به اقلیم کردستان عراق است
خلیقی ادامه داد: در حال حاضر ۹۲ درصد صادرات استان کردستان به اقلیم کردستان عراق انجام میشود و ۸ درصد صادرات نیز به سایر کشورها صورت میگیرد.
وی اضافه کرد: بر اساس آئین نامه سامانه بازارچههای موقت غیررسمی در شعاع ۲۰ کیلومتری در استان کردستان، ۸۷ هزار نفر مرزنشین وجود دارد که کارت بازرگانی آنها در سامانه یکپارچه مرز نشینان صادر شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کردستان خاطرنشان کرد: همچنین در تعاونی مرزنشینان در شعاع ۳۰ کیلومتری نقطه صفر مرزی نیز ۱۹۶ هزار نفر جمعیت مرزنشین در قالب ۱۹ تعاونی ساماندهی شده است.
خلیقی گفت: در حال حاضر ۹۰ هزار جمعیت در واحدهای صنفی استان عضو هستند که بیشترین فعالیت آنها در زمینه تولید صنفی، توزیع خدمات و خدمات صنفی است.
نظر شما