مدت بازگشایی آب در زاینده‌رود ۱۲ روز است/ قرار نیست توسعه صنایع آب‌بر را داشته باشیم

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: مدت بازگشایی آب در زاینده‌رود ۱۲ روز است، زیرا حجم آب پشت سد در حال حاضر حدود ۳۰۰ میلیون متر مکعب است که نسبت به دوره‌های مشابه قبل و نیاز آبی تا پایان فصل و آب شرب که اولویت اول است، آب کمی محسوب می‌شود و باید مدیریت لازم را انجام دهیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهران زینلیان در برنامه تلویزیونی «بهار بهار» اظهار کرد: میان دستگاه‌های مختلفی اجرایی باید یک هماهنگ‌کننده وجود داشته باشد که این نقش بر عهده استانداری است تا اگر جایی تضاد منافع در خدمت‌رسانی به مردم وجود داشت، استانداری به‌عنوان هماهنگ‌کننده و نماینده حاکمیت در استان نقش خود را ایفا کند.

وی با تاکید بر اینکه ما باید انتظارات مردم را بشنویم، افزود: اولین انتظار مردم ما در استان و شهر اصفهان حل مسئله آب و هوا است و البته هر آنچه که به فضای زندگی مردم برمی‌گردد، در این راستا وظیفه ما بسیار سنگین است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان تصریح کرد: گلایه‌هایی پیرامون زمان بازگشایی آب در زاینده‌رود وجود دارد، اما باید گفت در این موضوع کمیته‌ای چند جانبه تشکیل می‌شود و بر اساس آنچه مورد نیاز کشاورزان است، تصمیم‌گیری می‌شود.

زینلیان گفت: حتی ساعت بازگشایی آب در زاینده‌رود نیز برای ما مهم است، بنابراین باید این بازگشایی انجام می‌شد تا کشت کشاورزان به تأخیر نیفتد.

وی با بیان اینکه بارندگی این روزها کمک بسیار خوبی بود، اما به حدی نبود که جلوی بازگشایی را بگیرد، گفت: خوشحالم که فضای شهر و استان را با طراوت می‌بینم و مسافران نیز از آن استفاده می‌کنند، به‌طور قطع حوزه گردشگری برای ما بسیار مهم است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان ادامه داد: این بارندگی نیز کمک کرد که حجم و سرعت انتقال آب بهبود پیدا کند، تلاش همه دستگاه‌ها است که جریان دائمی آب را در زاینده‌رود ببینند.

وی یادآور شد: مدت بازگشایی آب در زاینده‌رود ۱۲ روز است، زیرا حجم آبی که هم‌اکنون پست سد است، حدود ۳۰۰ میلیون متر مکعب بوده که نسبت به دوره‌های مشابه قبل و نیاز آبی تا پایان فصل و آب شرب که اولویت اول محسوب می‌شود، آب کمی است، در این راستا مجبور هستیم که برای استفاده از آن مدیریت لازم را انجام دهیم.

زینلیان این سخن یکی از نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی را که خبر از تحقق جریان دائمی زاینده‌رود در خرداد داده بود، نادرست خواند، گفت: از این نماینده باید پرسید بر چه مبنایی این صحبت را بیان کرده است، زیرا آبی که از دریای عمان (از نقطه سیرجان و کرمان) برسد، آب گران‌قیمت است و به صنایع اختصاص دارد، آبی نیست که داخل رودخانه بیاید.

وی ادامه داد: قرار نیست توسعه صنایع آب‌بر را در اصفهان داشته باشیم، این موضوع جز خطوط قرمز ما است، آبی که قرار است بیاید، جایگزین آب‌های مصرفی صنایع بزرگ استان می‌شود که در دهه‌های گذشته در اصفهان ایجاد شد و در حال حاضر زیرساخت کشور محسوب می‌شود.

هم‌اکنون فقط به اندازه کشت متعلق به حقابه‌داران است و توسعه کشت فراتر از گذشته نخواهیم داشت

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان یادآور شد: این اتفاق موجب می‌شود، نیاز آبی صنایع از آب‌های سطحی و زیر سطحی که مستقیم با زاینده‌رود مرتبط است، قطع شود، از این جهت به احیای زاینده‌رود کمک می‌شود، اما هم مقدار آن که در این فاز ۷۰ میلیون متر مکعب آب است و هم نوع طرح به‌گونه‌ای نیست که خودش بتواند احیاکننده رودخانه زاینده‌رود باشد.

وی تصریح کرد: این طرح گام مثبتی محسوب می‌شود و کمک می‌کند تا ذخایر آبی بیشتر و آب پشت سد نیز افزایش پیدا کند.

زینلیان با تاکید بر اینکه درخواست ذی‌نفعان درخواست بازگشایی آب بیشتر از ۱۲ روز بود، گفت: در این مدت بسیاری از کشاورزان قادر نیستند، همه کشت خود را آبیاری کنند و در حال حاضر نیز با سختی آب می‌رسد، اگر منابع آبی بیشتر بود، این ۱۲ روز می‌توانست بیشتر باشد، اما هم‌اکنون فقط به اندازه کشت متعلق به حقابه‌داران است و توسعه کشت فراتر از گذشته نخواهیم داشت، اولویت ما توسعه کشت صنعتی و گلخانه‌ای است.

معاون استاندار اصفهان با بیان اینکه به آینده خوش‌بین هستیم، تصریح کرد: این طرح انتقال آب از دریا است، پروژه‌های دیگری نیز از منابع جنوبی استان داریم، پروژه‌هایی مانده بر زمین ادواری که چند ساله هستند.

زینلیان با بیان اینکه مسئله آب دغدغه‌ای است که هر روز استاندار و مدیران استان پیگیر آن هستند، اظهار کرد: مسئله آب، فقط موضوعی در حوزه آب نیست، بلکه بحث هویت اصفهان است؛ زاینده‌رود با تمدن اصفهان گره خورده است.

وی ادامه داد: نقش مدیران استان و نمایندگان این است که قانون اجرا شود؛ مقام معظم رهبری سال ۱۳۸۰ زمانی که به اصفهان آمدند، خطاب به مدیران با لحن تند و اصرار خواستند که پروژه‌های بر زمین مانده استان که آن موقع اجرا نشده بود، انجام شود که پس از حدود ۲۰ سال در سال ۱۴۰۱ رهبر معظم انقلاب دوباره درباره همان پروژه‌ها همان سخن را تکرار کردند، جای تأسف دارد که ما (کسانی که مسئولیت داشتند) نتوانستیم صحبت‌های ایشان را عملیاتی کنیم.

زینلیان تصریح کرد: امیدوارم در این دولت بخش قابل توجهی از آن‌ها را اجرایی کنیم و با تحقق آن رودخانه زاینده‌رود، دائمی شود.

کد خبر 739236

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 4
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهران IR ۲۱:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۰
    2 0
    جریان «۱۲ روزه» آب در زاینده‌رود در ابتدای فروردین‌ماه و لابد قطع کامل جریان در حدود یک هفته و تکرار این روند تا اواسط خرداد ماه و پایان آبیاری کشاورزی! و باز هم دلیل آن محدودیت آب پشت سد به اندازه نیاز آبی [کشاورزی] و شرب عنوان شده است! در حالی که ایشان هیچ‌گونه اشاره‌ای به نیاز محیط زیست، به عنوان اولویت قانونیِ دوم پس از شرب نکرده‌اند. مدیر کل محترم حفاظت از محیط زیست اصفهان! اگرچه جریان ۱۰ روزه ۶ میلیون متر مکعب آب در زاینده‌رود در آذرماه ۱۴۰۲ برای گاوخونی «یک قدم رو به جلو» بود، ولی نافی وظیفه قانونی شما جهت جلوگیری از «۱۰ قدم رفتن به عقب» با اینگونه رهاسازیِ بی‌سابقه، عجیب و کاملاً غیر قانونی آب در زاینده‌رود نیست.