به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان، باران یکی از شیرینترین اتفاقاتی است که در طول سال رقم میخورد، باران بهاری میتواند زمینهساز خاطرههای خوشی برای شهروندان و مسافران نوروزی باشد، به شرط آنکه همراه با آبگرفتگی نباشد.
تماشای بارش باران، قدم زدن زیر آن یا دور زدن با ماشین و تماشای مناظر طبیعی به یکی از تفریحات مردم تبدیل شده است. در اهواز اما بارش باران همواره با ترس و دلهره همراه است که مبادا شدت آن زیاد باشد، چراکه پس از هر بارش خیابانهای اهواز مملو از آب میشود.
از روزهای آخر سال گذشته تا به امروز، ورود سامانه بارش قوی به استان تمام دستگاههای مستقر در اهواز در حال آمادهباش قرار گرفتند، اما باز هم پس از یک ساعت بارندگی خیابانهای اهواز مملو از آب و به رودخانهای درون شهر تبدیل شدهاند.
علت عمده این مشکل نبود شبکهی دفع آبهای سطحی در اهواز و کم بودن ظرفیت شبکه فاضلاب شهر است، با این حال مدیریت شهری در کنار مدیریت استان با یک بسیج عمومی به صورت شبانهروزی در حال تخلیه آبهای سطحی از سطح شهر اهواز هستند.
قصور و کوتاهی از هیچ سازمانی قابل قبول نیست
علیاکبر حسینیمحراب، استاندار خوزستان بامداد امروز _دوشنبه ششم فروردین_ در نشست بررسی روند عملیات دفع آبهای سطحی که در محل شهرداری اهواز برگزار شد اظهار کرد: تمام امکانات و تجهیزات ارگانها و شرکتها باید برای رفع آبهای سطحی مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: انتظار داریم کار اطلاعرسانی به مردم انجام شود تا آنها با مشکل مواجه نشوند، باید با مردم به صراحت صحبت و اطلاعیه لازم را صادر کرد تا متوجه خطر شوند.
استاندار خوزستان تاکید کرد: در مواقع بحران همه مسئولان باید در یک راستا حرکت کنند و با تشکیل ستاد بحران جریان همدلی را تقویت و آسیبشناسی لازم را انجام دهند، در این مواقع باید با جدیت از اقدامات جزیرهای پرهیز کرد، قصور و کوتاهی از هیچ سازمانی پذیرفتنی نیست و همه باید در خدمت مردم باشند.
حسینیمحراب ادامه داد: مدیریت در کارها بسیار مهم است و باید با همفکری و همدلی نسبت به رفع آبگرفتگیها اقدام کرد تا تلاشها به موفقیت ختم شود. لازم است هماهنگیها و تقسیم کار به وضوح روشن باشد تا با مشکل مواجه نشویم، اولویت دستگاههای خدماترسان باید جلوگیری از ورود آب باران به منازل باشد تا مردم به زحمت نیفتند.
فعالیت ۲۰۰۰ نیرو، ۳۳ پمپ و ۱۰۰ تانکر برای دفع آبهای سطحی
علی شمسی، معاون خدمات شهری شهرداری اهواز به خبرنگار ایمنا گفت: همچنان در حال تخلیه آب از معابر سطح شهر هستیم و با گذشت زمان، دفع آبهای سطحی با روند بهتری امکانپذیر خواهد بود، با توجه به آبگرفتگیهای موجود در بعضی خیابانهای شهر، سازمان آتشنشانی جلوگیری از ورود آب جمع شده ناشی از بارندگیها به منازل مردم را در دستور کار قرار داد.
وی افزود: تمام هشت منطقه شهرداری اهواز در آمادهباش است تا دفع آبهای سطحی با سرعت بیشتری همراه باشد، در بعضی مناطق به دلیل فرسودگی لولهها، آب وارد منازل شد که تیمهای امدادی ما فوری وارد عمل شدند.
معاون خدمات شهری شهرداری اهواز خاطرنشان کرد: با استفاده از امکانات و تجهیزات شهرداری و سایر سازمانها، اقدامات لازم با هدف رفاه حال شهروندان را انجام میدهیم، با این حال با توجه به اینکه خروجی آب مشخص است، برای دفع آب از سطح شهر نیاز به زمان است که امیدوارم کار تخلیه آب به سرعت انجام شود.
شمسی با اشاره به اینکه برای رفع مشکل آبهای سطحی، ۱۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است، تصریح کرد: دو هزار نیرو با ۳۳ پمپ به همراه صد تانکرهای مکنده شهرداری، در حال جمعآوری آب از سطح شهر هستند، همچنین آتشنشانی به صورت ویژه در حال تخلیه آب از خیابانها است و کار تخلیه آب در مناطق چهار، پنج و شش دشوارتر از سایر نقاط است، با این وجود به دنبال رفع آبگرفتگی هستیم.
فعالیت ۶۰ نیروی آتشنشان برای دفع آبهای سطحی
ابراهیم قنبری، مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز نیز تاکید کرد: به محض آغاز بارشها، تیمهای عملیاتی آتشنشانی در حالت آمادهباش قرار گرفتند و به همت ۶۰ نیروی آتشنشان از ساعت ۱۵:۰۰ روز گذشته عملیات جمعآوری آبهای سطحی ناشی از بارندگی در اهواز توسط نیروها در حال انجام است.
وی اضافه کرد: ۱۵ تانکر و خودروی آتشنشان برای رفع آبگرفتگی در مناطق مختلف و معابر اهواز به کار گرفته شده و دو پمپ ۸ اینچ و هشت پمپ ۲ اینچ برای دفع آبهای سطحی در اهواز در حال کار است.
نظر شما