به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، احمد اسماعیل زاده اظهار کرد: یکی از تنقلات رایج در ایام عید، آجیلها هستند، بنابراین باید توجه شود که زیادهروی در مصرف آجیل توصیه نمیشود و نباید یک وعده غذایی کامل به مصرف آجیلها اختصاص داده شود.
وی افزود: آجیلها چربی بسیار زیادی دارند و چنانچه در مصرف آنها زیادهروی شود، انرژی بیشتر از نیاز را وارد بدن میکند و این امر میتواند در طولانی مدت منجر به افزایش وزن شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: اگر یک وعده آجیل در یک ماه مصرف شود، در افزایش وزن تأثیری نخواهد داشت، اما اگر در هر هفته یک یا دو بار یا بیشتر مصرف شود، میتواند وزن فرد را زیاد کند.
اسماعیل زاده اضافه کرد: به دلیل اینکه مغزهای گیاهی حاوی چربی خوب برای سلامت انسان هستند، توصیه میشود که افراد هفتهای حداقل دو وعده غذایی را به مصرف سالاد اختصاص دهند و در تهیه این سالادها از انواع مغزهای گیاهی استفاده کنند، با این روش هم میتوان مصرف سبزیهای مورد نیاز را در افراد افزایش داد و هم از مغزهای گیاهی استفاده کرد، انرژی وارد شده به بدن نیز در این صورت بسیار کمتر خواهد بود.
توصیه ویژه تغذیهای به کودکان، سالمندان و افراد دارای رژیم
وی با بیان اینکه کودکان و سالمندان بهتر است از تمام گروههای غذایی استفاده کنند، افزود: کودکان و سالمندان از مصرف اقلام غذایی ناسالم پرهیز کنند، به ویژه در مورد سالمندان مصرف آجیلهای شور و شیرینیها باید با احتیاط صورت گیرد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: برای هر دو گروه سنی، انجام ورزش و تحرک بدنی در ایام تعطیل توصیه میشود، کودکان نیز بهتر است در مصرف شیرینیها و آجیلها زیاده روی نکنند و مطابق نیاز بدن خود از آنها استفاده کنند.
اسماعیل زاده اضافه کرد: افرادی که رژیمهای چاقی یا لاغری دارند نیز باید در این ایام رژیمهای خود را ادامه دهند و تحرک بدنی در این افراد نیز فراموش نشود و مطابق توصیه متخصص تغذیه خود واحدهای غذایی توصیه شده را مصرف کنند.
میوه خشک دارای ارزش غذایی بالا، اما کالری بالایی است
وی در خصوص مصرف میوه خشک عنوان کرد: میوههای خشک دارای ارزش غذایی بالایی هستند، هر چند که مصرف میوههای تازه بسیار بهتر از میوههای خشک است، اما جایگزین کردن شیرینیها و آجیلهای شور با میوههای خشک طبیعی از نظر تغذیهای، کاری پسندیده است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: به دلیل اینکه میوههای خشک آب خود را از دست دادهاند، نسبت به میوه تازه، فرد مقدار بیشتری از میوه خشک را مصرف میکند که در نتیجه منجر به دریافت بیشتر کالری میشود، بنابراین میوه تازه نسبت به میوه خشک از لحاظ فیبر کافی و کالری و احساس سیری در فرد ارجحیت دارد.
نظر شما