به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، علیرضا ایزدی امروز_ پنج شنبه دوم فروردین_ در آئین گشایش عمارت دیوان خانه وکیل در شیراز اظهار کرد: در خصوص ثبت مجموعه جهانی زندیه و بافت تاریخی اخیراً در سفر دوم ریاست جمهوری به شیراز این موضوع مطرح شد و بلافاصله این موضوع در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: طی نشستی که با مجموعه دستاندرکاران و متولیان این حوزه صورت گرفت، دستور کار مشخص تصویب شد تا برای ساماندهی، رفع موانع به لحاظ بصری و مجموعه فعالیتهایی که مانع از ثبت جهانی شود، برای پاکسازی آنها اقدام شود.
مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: طی تعاملاتی که با استانداری و مجموعه اداره کل میراث استان و شهرداری وجود دارد، معتقدم آنچه که باید اتفاق بیافتد، رقم خورده و امید است هر چه زودتر مشاور برای طرح ساماندهی با هدف ثبت داشته باشیم.
ایزدی ادامه داد: حسب دستور قائم مقام وزارت خانه، این موضوع در دستور کار است و فرآیند زمانی هفت تا هشت ماه خواهد بود و طی دو سال آینده این مجموعه میتواند در اولویت ثبت قرار گیرد، چرا که این موضوع به بافت تاریخی شیراز هم کمک خواهد کرد.
وی تصریح کرد: تعداد و کثرت آثار دلیلی بر بی اهمیتی ما نیست در حالی که طی سال گذشته وزارت میراث بارها در خصوص نبود اعتبارات گلایه داشتند.
مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: آن دسته از آثار که ثبت ملی است، اعتبارات ملی آنها تعیین شده و توضیح اعتبارات براساس یک چارچوب بوده که اولویت با خود مجموعه است.
ایزدی اضافه کرد: طی تعاملاتی که وزیر میراث فرهنگی، ریاست جمهوری و دولت وجود دارد اعتبارات وزارت خانه بیش از دو هزار میلیارد تومان بیشتر نمیشود و بارها این موضوع را وزیر میراث اعلام کرده است که میانگین اعتبار به هر آثار ۶ میلیون تومان است که این میزان فاجعه است.
نگاه ما به حوزه گردشگری دچار مشکل است
وی تصریح کرد: نگاه دولت به آثار تاریخی امیدوارانه است و انتظار میرود حوزه برنامه و بودجه نیز نگاه منطقیتر باشد و این درخواست را داریم که مجموعه قانون گذار و افراد فعال در حوزه بودجهای، واقعیت توسعه کشور را ببینند. چرا که گردشگری اولویت اول کشور در آینده خواهد بود، و با نگاه برنامه محور میتوانیم اشتغال مناسب را ایجاد کنیم و به علاوه تحول قابل توجهی را در اقتصاد گردشگری برای کشور به ارمغان بیاوریم.
مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اظهار کرد: نگاه برنامهای ما به حوزه گردشگری دچار مشکل است و امید است در فضای تعاملی و نگاه عمیقی که دولت به حوزه گردشگری و توسعه پایدار دارد، این اتفاقات محقق شود.
ایزدی افزود: قریب به یک میلیون اثر در سطح کشور داریم و بر اساس دسته بندی که برای آنها صورت میگیرد در قالب سند توسعه راهبردی موضوعات آنها لحاظ شده است.
افزایش قیمت بلیت بازدید از اماکن گردشگری دیگر موضوع مورد اشاره مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بود.
وی تاکید کرد: هزینه فرهنگ در سبد خانوار هزینه ناچیزی است و نگاه جدی ما به موضوع درآمدزایی است.
ایزدی اضافه کرد: این موضوع را قبول داریم که این اتفاق یک شبه صورت گرفت، اما فرآیند طولانی برای تحقق آن از سوی وزیر میراث فرهنگی صورت گرفت و معتقدیم این هزینه باید برای توریست و تورهای گردشگری بیشتر باشد.
به گزارش ایمنا، در این مراسم عمارت دیوان خانه وکیل بخش مهمی از مفهوم شهری شهر تاریخی شیراز در دوره زندیه است که در ضلع شمال شرقی میدانگاه توپخانه واقع شده و از این نظر حائز اهمیت است که با احیای و بازسازی میدان توپخانه، به کارکرد واقعی و مسنجم مجموعه زندیه از نظر ساختار اداری و حکومتی بوده است، دوباره احیا شد و از امروز پذیرای گردشگران خواهد بود.
نظر شما