واقعه «۵ رمضان» در اصفهان ، پیشگام تمام حرکت‌های انقلابی در کشور است

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: واقعه ۵ رمضان در اصفهان، پیشگام همه حرکت‌های انقلابی در کشور است، خاطرات بسیاری از این واقعه را در ۳۶ جلسه بیان کردم که مرکز اسناد کشور همه آنها را ثبت کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجت‌الاسلام احمد سالک در برنامه تلویزیونی «بهار بهار» اظهار کرد: امسال ماه رمضان از چند جهت بسیار جالب آغاز شد، نخست بارش رحمت الهی است که برای خشکسالی اصفهان نعمت بزرگی است و هنوز هم ادامه دارد.

وی افزود: دوم آنکه مردم محکم پای نماز و روزه خود ایستادند، ما این موضوع را به دلیل آنکه با مردم به ویژه با جوانان در ارتباط هستیم، می‌بینیم، آن‌ها شادابی خود را از عبادات خدا به ما منعکس می‌کنند.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به خاطرات دوران کودکی خود از ماه رمضان و ویژگی‌های پدر مرحوم شأن که در اخلاق و تهجد زبانزد بودند، تصریح کرد: پنج دوره نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی بودم، دلیل آنکه این مسیر را ادامه ندادم، پاسخ به بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری بود که فرمودند میدان را برای نسل جوان باز کنید.

سالک افزود: البته صحبت‌هایی هم با من می‌شد که احساس کردم، بودن من مانعی است و کنار آمدم تا میدان برای خیلی‌ها باز شود.

وی ادامه داد: هم‌اکنون فعالیت‌های متنوع دیگری در حوزه فرهنگی دارم، از جمله در مؤسسه نهج البلاغه استان اصفهان فعالیت می‌کنم، در این راستا کنگره بین‌المللی نیز در پیش داریم.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به واقعه ۵ رمضان در اصفهان گفت: پیش از انقلاب در اصفهان جلسات مخفی، نیمه مخفی و آشکار داشتیم، جلسات آشکار ما با عنوان تفسیر قرآن پر مساجد اصفهان برگزار می‌شد، ساواک نیز از آن اطلاع داشت.

وی ادامه داد: البته این جلسات سبک خاصی داشت، هسته مقاومت ۳، ۵،۷و۱۱ نفره در هر مسجدی متناسب با جمعیت داشتیم که برای آن‌ها صحبت می‌کردیم، اما جمعیت زیادی از مردم در آن حضور داشتند.

سالک با تاکید بر اینکه فعالیت‌های آشکار ما مبتنی بر برنامه‌ریزی بود، گفت: از میان همین جوانان بهترین آن‌ها را انتخاب می‌کردیم، برای آن‌ها جلسات مخفی برگزار می‌شد، در این جلسات مباحث سیاسی و اجتماعی و اعتقادی مطرح می‌شد.

وی با اشاره به جمعیت ۱۶۰ نفری جوانان در مسجد الهادی صبح روزهای جمعه در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تصریح کرد: در مسجد جایگاه اجرای نمایش با موضوعات مختلف همچون استقامت داشتیم، که جمع‌بندی همه این نمایشنامه‌های هر صبح جمعه مبارزه با شاه بود.

رونمایی از کتاب تحصن روایت واقعه پنج رمضان در خانه انقلاب

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به راهپیمایی‌ها از میدان مجسمه سابق در اصفهان تا منزل آیت‌الله خادمی افزود: جمعیت بسیاری زیادی می‌آمدند و در نهایت ساواک حمله می‌کرد.

وی با اشاره تحصن مادران در منزل آیت الله خادمی که فرزندان آن‌ها در زندان تحت شکنجه ساواک بودند، گفت: این مادران ۱۵ روز در منزل آیت‌الله خادمی تحصن کردند، از جمله آن‌ها شهیده عسگری که معلم آموزش و پرورش و همسر سردار شهید حبیب خلیفه سلطانی بود که در ادامه، این تحصن منجر به واقعه ۵ رمضان شد.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی افزود: در واقعه ۵ رمضان مردم در کنار بیت آیت‌الله خادمی خیمه زدند، مقاومت‌های بسیاری شد، تا اینکه به جمعیت حمله شد، در این روز جوانانی از جمله شهیدان دوازده امامی، نم نبات، مغربی، موحدیان، نبوی‌منش و نوری به شهادت رسیدند.

وی تاکید کرد: واقعه «۵ رمضان» در اصفهان پیشگام تمام حرکت‌های انقلابی در کشور است.

سالک با اشاره به رونمایی از کتاب تحصن روایت واقعه پنج رمضان در خانه انقلاب ادامه داد: من نیز خاطرات بسیاری از این واقعه را در ۳۶ جلسه بیان کردم که مرکز اسناد کشور همه آن‌ها را ثبت کرده است.

وی از مردم اصفهان به ویژه پدر و مادران خواست تا گسل نسلی را با بیان خاطرات و تجربیات خود پر کنند گفت: نگذارید جوانان تحت تعلیم بیگانگان و امپراطوری رسانه قرار گیرند، آن‌ها را با قرآن آشنا کنید، برنامه قرآنی در خانه‌ها داشته باشید، از ماه رمضان به ویژه شب‌های قدر خوب استفاده کنید.

سالک یادآور شد: قلب‌های خود را با هم یکی کنید و وحدت تان را محور ولایت حفظ نمائید، این انقلاب امانت خدا است و باید آن را سالم به دست آیندگان بسپاریم، به همه به ویژه مردم فلسطین که گرفتار خون آشامی همچون اسرائیل هستند، دعا کنید.

کد خبر 736874

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.