به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجانشرقی، تبریز به عنوان یکی از شهرهای پیشرو در زمینه توریسم سلامت شناخته میشود؛ این شهر با داشتن شبکه ای گسترده از بیمارستانهای خصوصی و دولتی با کیفیت مطلوب، امکانات و تجهیزات پیشرفته، متخصصان مجرب، هزینههای مناسب درمانی و جذابیتهای گردشگری دارد.
حادثه همیشه امکان دارد رخ بدهد؛ بنابراین آشنایی با مراکز درمانی یک شهر همراه با آدرسهای آنها از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این گزارش به معرفی مراکز درمانی دولتی و خصوصی شهر تبریز پرداختیم.
۱. بیمارستان امام رضا (ع)
در حال حاضر بیمارستان امام رضا (ع) تبریز به دلیل جامعیت و حضور اکثر گروههای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به عنوان بزرگترین مرکز شمال غرب کشور شناخته میشود.
بخشهای بستری و کلینیکی این بیمارستان شامل داخلی اعصاب، ENT، فوق تخصصی جراحی توراکس، فوق تخصصی جراحی فک و صورت، جراحی مغز و اعصاب، ارولوژی، ارتوپدی، فوق تخصصی داخلی کبد و گوارش، ICU جنرال، فوق تخصصی غدد و روماتولوژی، فوق تخصصی داخلی کلیه و داخلی است.
بخشهای ستاره دار شامل اتاق عمل، دیالیز، تختهای بخش اورژانس، اتاق عمل اورژانس، تختهای تحت نظر اورژانس، تالاسم و هموفیلی است.
بخشهای پاراکلینیک بیمارستان امام رضا (ع) تبریز شامل درمانگاه ارولوژی، درمانگاه ENT، درمانگاه داخلی اعصاب، درمانگاه انکولوژی، درمانگاه جراحی مغز و اعصاب، درمانگاه جراحی عمومی، درمانگاه فوق تخصصی، جراحی فک و صورت، درمانگاه داخلی، درمانگاه ارتوپدی، عفونی، فیزیوتراپی، ادیومتری و شیمی درمانی است.
آدرس: تبریز، جنب دانشگاه تبریز
۲. بیمارستان تخصصی قلب و عروق شهید مدنی
این بیمارستان تخصصی در سال ۱۳۴۸ با تلاش و همت پدر جراحی نوین قلب ایران پروفسور عباسقلی دانشور که بعدها به نام مرکز ملی قلب نامیده شد، فعالیت خود را آغاز نمود. بیمارستان شهید مدنی به عنوان بزرگترین و مجهزترین مرکز ارجاع بیماران قلبی و عروقی در شمال غرب کشور بوده است.
بخشهای بستری بیمارستان قلب و عروق مدنی تبریز شامل آی سی یو قلب، فوق تخصصی، اطفال قلب، جراحی قلب مردان، داخلی قلب مردان داخلی و داخلی قلب زنان است.
بخشهای ستاره دار شامل اتاق عمل، اورژانس قلب، دیالیز و تختهای تحت نظر اورژانس است.
بخشهای کلینیکی بیمارستان قلب و عروق مدنی تبریز شامل درمانگاه فوق تخصصی قلب و عروق و بخشهای پاراکلینیک بیمارستان قلب و عروق مدنی تبریز شامل درمانگاه فوق تخصصی قلب و عروق است.
آدرس: تبریز، جنب دانشگاه تبریز، روبروی خیابان گلباد
۳. بیمارستان سوختگی سینا
مرکز آموزشی و درمانی سینا تبریز در سال ۱۳۳۰ با اهداف امداد و درمان، به نام پایگاه امداد و درمان که کار امداد جادهها و حوادث را انجام میداد با درمانگاههای عمومی زیر نظر جمعیت شیر و خورشید سرخ تبریز شروع به فعالیت کرد.
در سال ۱۳۴۰ ساختمان فعلی جراحی که ساختمان اصلی جمعیت شیر و خورشید سرخ تبریز که یکی از بیمارستانهای مجهز و تکمیل آن زمان بود با بخشهای ۳- ۲- ۱ شامل ارتوپدی، سوختگی، زنان و زایمان و مغز و اعصاب و جراحی عمومی با دو اتاق عمل با همان اهداف اولیه مذکور به بهره برداری رسید.
مرکز آموزشی و درمانی سینا تبریز فعلی با همین منوال و نام تا سال ۵۷ به فعالیت خود ادامه میداد که در سال ۵۶ خیابان آزادی فعلی احداث و به بهره برداری رسیده است.
آدرس: تبریز، خیابان آزادی، نرسیده به چهارراه حافظ
۴. بیمارستان کودکان مردانی آذر
این بیمارستان بیش از ۵۰ هزار متر مربع بوده و بزرگترین و جامعترین بیمارستان کودکان در کشور است.
بخشهایی که در این بیمارستان ساخته و در حال تجهیز است شامل نوزادان، عفونی، روانپزشکی، هماتولوژی، انکولوژی، اعصاب، روماتولوژی، ایمونولوژی، ریه، غدد، کلیه، گوارش، جراحی گوش، حلق و بینی، جراحی قلب، جراحی عمومی اطفال، جراحی مغز، اورتوپدی، جراحی چشم، پوست و سوختگی و سایر بخش هاست.
اورژانس بیمارستان مستقل بوده و دارای ورودی جدا، شامل ۸۴ تخت با اتاق عمل، بخش تصویر برداری و آزمایشگاه است.
آدرس: تبریز، شهرک خاوران، فاز دو
۵. بیمارستان زنان و زایمان الزهرا
مرکز آموزشی درمانی و غربالگری الزهرا (س) بهعنوان یکی از مراکز ارجاعی زنان و مامایی و ارائهدهندهی خدمات پیشگیری، تشخیصی، درمانی و باز توانی برای زنان و نوزادان در منطقه شمال غرب کشور بشمار میرود که بهصورت هیئتامنایی اداره میشود. این مرکز در چهار شاخه زنان، انکولوژی، پریناتولوژی و نوزادان ارائه خدمت مینماید.
این مرکز تاکنون در چهار زیرشاخهی انکولوژی، پریناتولوژی، نازایی و اوروگاینوکولوژی ارائه خدمت کرده است.
آدرس: تبریز، خیابان ارتش، چهارراه باغشمال
۶. بیمارستان خصوصی شفا
بیمارستان گروه پزشکی شفا نخستین بیمارستان خصوصی شهر بزرگ تبریز است که فعالیت خود را از سال ۱۳۴۸ با مشارکت سرشناسترین پزشکان این شهر، با نام آریا شروع نموده است. این بیمارستان همواره میعاد گاه بهترین و حاذق ترین تیمهای پزشکی تبریز بوده و اغلب مردم منطقه در طول این سالها فعالیت این مرکز، از خدمات تخصصی گروه پزشکی آن بهره مند و از آن به نیکی یاد مینمایند.
هم اکنون نیز گروههای صاحب نامی از متخصصین و جراحان رشتههای مختلف پزشکی مانند متخصصین زنان و زایمان، جراحی عمومی، ارتوپدی، ارولوژی، جراحی مغز و اعصاب، گوش و حلق و بینی، جراحی توراکس، جراحی پلاستیک، جراحی عروق و متخصصین در رشتههای داخلی قلب و داخلی مغز و اعصاب در این بیمارستان به خدمت اشتغال دارند.
آدرس: تبریز، مابین چهارراه قونقا و چهارراه نادر
۷. بیمارستان بینالمللی ولیعصر تبریز
بیمارستان بین المللی ولیعصر تبریز به عنوان بزرگترین بیمارستان خصوصی کشور طیف وسیعی از خدمات تخصصی و فوق تخصصی تشخیصی، درمانی و بازتوانی را در سطح کشور ارائه میدهد.
این خدمات توسط گروهی از بهترین متخصصان پزشکی و مراقبت در محیطی زیبا با اتاقهای تک تخته و با آرامش ارائه میشود تمامی مراجعین میتوانند خدمات تخصصی جراحی، زنان و زایمان، کودکان و نوزادان، مراقبتهای ویژه، مراقبتهای سرپایی و درمانگاههای تخصصی، شیمی درمانی و رادیوتراپی، خدمات تشخیصی، درمان ناباروری، دیابت و فشارخون را در این مرکز با کیفیت مطلوب دریافت کنند.
آدرس: تبریز، ابتدای بزرگراه شهید سردار سلیمانی (اول راهنمایی)
۸. بیمارستان خصوصی بهبود
بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی بهبود در قالب شرکت تعاونی است و به عنوان کلینیک نصر و در یک ساختمان استیجاری شروع به کار کرده است که با تلاش مستمر و پیگیریهای بنیانگذاران آن و خوش نامی در بین مردم تبریز و پیشنهادها از جانب افراد سرشناس تبریز مسئولین امر را بر توسعه آن واداشت و بر این اساس بعد از طی کارهای اداری و خرید قطعه زمینی در محل فعلی بیمارستان یک ساختمان در شش طبقه بنا نهاده شد.
آدرس: تبریز، خیابان ارتش، نرسیده به میدان ساعت
۹. بیمارستان الغدیر
بیمارستان الغدیر تبریز، یکی از مجهزترین بیمارستانهای شمال غرب کشور است که به همت معاونت بهداشت، امداد و درمان ناجا در کلانشهر تبریز احداث شد.
کلینیک طب فیزیکی و درد این بیمارستان با امکانات مطلوب و به روز آماده ارائه خدمات به ویژه برای پرسنل نیروی انتظامی است.
آدرس: تبریز، میدان جهاد (چهارراه نصف راه)
۱۰. بیمارستان محلاتی
این بیمارستان، بیمارستانی تخصصی و فوق تخصصی و تنها بیمارستان دارای نشان برتر کشوری است و به عنوان یک مرکز درمانی فراگیر وابسته به نهاد مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حدود نزدیک به سه دهه فعالیت میکند.
آدرس: تبریز، خیابان امام (ره)، نرسیده به چهارراه نصف راه
۱۱. بیمارستان ارتش
بیمارستان ارتش وابسته ارتش جمهوری اسلامی است که در بخشهای مختلف از جمله بخش نوزادان جنرال، داخلی و جراحی مردان، -داخلی و جراحی زنان، زنان و زایمان و سایر بخشها در حال فعالیت است.
آدرس: تبریز، خیابان آزادی، نبش خیابان ارتش
۱۲. بیمارستان کلیوی امیرالمومنین
بیمارستان کلیوی حضرت امیرالمومنین علی ابن ابیطالب (ع) با بهره گیری از متخصصترین و متعهد ترین پزشکان شمالغرب کشور با تجهیزات پیشرفته و دانش پزشکان متخصص در حال فعالیت است.
این بیمارستان با استفاده از پزشکان متعهد و تجهیزات پیشرفته درمان ایمنی را برای مراجعین ارائه میکند.
آدرس: تبریز، خیابان قره آغاج (قدس)، نرسیده چهارراه آخونی
۱۳. بیمارستان رازی
مرکز آموزشی، درمانی رازی از بزرگترین مراکز آموزشی، درمانی در سطح استان هست که پذیرای بیماران روانی و معتادین بوده و با تمامی توان در درمان و نگهداری آنها میکوشد.
این مرکز دارای ۱۶ بخش با ۶۵۰ تخت ثابت ۶۶۵ تخت فعال بخشهای پاراکلینیک است که شامل درمانگاه تخصصی، ECT,EEG ,EMG ,TCD، رادیولوژی، سونوگرافی و اکوکاردیوگرافی، آزمایشگاه تخصصی و فیزیوتراپی بوده و با تیمی متشکل از متخصصین روانپزشکی، روانشناسان، متخصصین اعصاب، متخصصین داخلی و کارشناسان متعهد و ورزیده پرستاری و پیراپزشکی بهصورت شبانهروزی در خدمت مردم و بیماران است.
این مرکز در سایهی فعالیتهای جمعی همکاران هیئتعلمی باتربیت نیروی انسانی متخصص و درمان بیماران بهعنوان یکی از مراکز آموزشی پژوهشی و تخصصی درمانی شناختهشده است.
۱۴. بیمارستان خصوصی شمس
بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی گروه پزشکی شمس از جمله بزرگترین و مجهزترین و علمی ترین بیمارستانهای سطح کشور و همچنین فعالترین بیمارستان خصوصی در شمال و شمال غرب کشور و جز ۱۰ بیمارستان برتر و منتخب توسط وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در جذب توریسم درمانی است.
بیمارستان با داشتن ۱۴ اتاق عمل پیشرفته و مجهز، پزشکان بنام و چیره دست و کادر پرستاری مجرب و کارآمد، دستگاههای لاپاراسکوپی، آرتروسکوپی و سیستوسکوپی اعمال جراحی متنوع را پوشش میدهد.
آدرس: تبریز، خیابان آزادی، نرسیده به چهارراه عباسی
۱۵. بیمارستان شهدا
مرکز آموزشی درمانی شهدا قبل از انقلاب به عنوان آسایشگاه ۴۰۰ تختخوابی مسئولان تبریز احداث شده ولی به علت عدم تجهیز تا سال ۶۳ مورد استفاده قرار نگرفته بود. به علت نیاز خاص دوران دفاع مقدس جهت خدمت رسانی به موقع به مجروحین جنگی مسئولین درمان استان، این بیمارستان را جهت تبدیل به یک مرکز ارتوپدی انتخاب کرده است.
این بیمارستان به عنوان مرکز تخصصی جراحیهای ارتوپدی افتتاح شد و طی سالهای دفاع مقدس با تلاش جمعی پزشکان محترم و کادر دلسوز با تمامی توان در خدمت مجروحین عزیز قرار گرفت.
جراحی مغز و اعصاب، ICU جراحی، فیزیوتراپی و ارتوپدی از جمله فعالیتهای این مرکز درمانی است.
آدرس: تبریز، ائل گلی، بهارستان، خیابان گلستان
۱۶. بیمارستان ۲۹ بهمن
بیمارستان ۲۹ بهمن تبریز یکی از بیمارستانهای ملکی سازمان تأمین اجتماعی است. بیمارستان از زمان بهرهبرداری تا نیمه اول سال ۱۳۸۱ بهعنوان بیمارستان جنرال ۲۵۰ تخت خوابِ فعالیت میکرد که با راهاندازی بیمارستان استاد عالینسب تبریز و انتقال بخشهای آن به بیمارستان مذکور بهصورت بیمارستان تک تخصصی زنان و زایمان با ۴۰ تخت بستری اصلی دارای پلی کلینیک تخصصی و واحدهای کلینیکی و پاراکلینیک ادامه فعالیت کرده است.
افزایش تعداد تختهای اصلی بستری تا سقف ۹۶ تخت اصلی و ۱۴ تخت دیالیز مورد موافقت مقامات سازمان قرار گرفت در این راستا در مرحله اول در روز ۲۹ بهمن سال ۱۳۸۶ مصادف با سالروز قیام مردم غیور تبریز بخشهای داخلی، نفرولوژی، جراحی عمومی، NICU و کودکان و بخش دیالیز افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت با فعالیت بخشهای مذکور بیمارستان از حالت تک تخصصی خارج و بهصورت بیمارستان جنرال ادامه فعالیت کرد.
آدرس: تبریز، خیابان امام (ره)، نرسیده به راهنمایی
۱۷. بیمارستان نور نجات
بیمارستان نور نجات تبریز در سال ۱۳۷۵ با ۵۰ تخت فعال شروع به فعالیت کرد. در طی سالهای ۸۴-۸۹ ساختمان جدید جهت بالا بردن کیفیت خدمات تأسیس و در اواخر سال ۱۳۸۹ راه اندازی شد. بیمارستان با ۸۶ تخت مصوب و ۱۰۰ تخت فعال واقع در خیابان حافظ است.
آدرس: تبریز، خیابان حافظ
۱۸. بیمارستان فجر
بیمارستان تخصصی فجر تبریز در ۶ طبقه، این مرکز در زمان دفاع مقدس با نام آسایشگاه جانبازان در خیابان بهار قرار داشت که در آن زمان حدود پنج تا هفت نفر از جانبازان در آنجا پرستاری و نگهداری میشدند. با توجه به احساس نیاز و ارائه خدمات شایسته برای یادگاران دفاع مقدس از اوایل سال ۱۳۸۱ به بیمارستان فجر به بهره برداری رسید و از سال ۱۳۹۶ به ساختمان جدید فعلی انتقال یافت.
در حال حاضر به عنوان اولین بیمارستان خصوصی روانپزشکی در سطح استان، دارای یک بخش مردان با ۳۶ تخت فعال، بخش اورژانس، درمانگاه تخصصی و… است و علاوه بر جانبازان اعصاب و روان استان، از سایر استانهای همجوار، بیماران عادی نیز پذیرش میشوند.
آدرس: تبریز، خیابان گلکار
۱۹. بیمارستان عالی نسب
بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی استاد عالینسب تبریز یکی از بزرگترین مراکز درمانی سازمان تأمین اجتماعی در منطقه شمال غرب کشور است.
در حال حاضر این مرکز با داشتن ٣٠٠ تخت ثابت و ٢٩٩ تخت فعال بهعنوان بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی در ردیف یکی از بزرگترین مراکز درمانی سازمان تأمین اجتماعی در سطح کشور قرار دارد.
پوشش درمانی این بیمارستان وسیع بوده و با دارا بودن بخشهای فوق تخصصی و بخشهای تخصصی جراحی، داخلی، اعصاب، CCU، قلب، ICU جنرال و واحدهای کلینیکی و پاراکلینیکی شامل آنژیوگرافی قلبی و مغزی، رادیولوژی، MRI ،CT، اسکن، آزمایشگاه، پاتولوژی، اکوکاردیوگرافی و آزمودن ورزش، آندوسکوپی، فیزیوتراپی، سنگ شکنیر دندانپزشکی، اورژانس است.
آدرس: شهرک ارم، بلوار کوثر، نرسیده به پارک ارم
۲۰. بیمارستان طالقانی تبریز
این مرکز واقع در خیابان راه آهن، میدان راه آهن در سال ۱۳۵۹ به عنوان بیمارستان جراحیهای عمومی، فعالیتهای درمانی خود را آغاز کرد.
در سال ۱۳۶۲ به مرکز تک تخصصی زنان و زایمان تحت نظارت بهداری وقت تبدیل شد و از سال ۱۳۷۳ به عنوان مرکز آموزشی-درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تبریز علاوه بر فعالیتهای درمانی به فعالیتهای آموزشی پزشکی و پیراپزشکی پرداخت.
از سال ۱۳۸۴ جهت به کارگیری بهینه منابع انسانی و مالی، بنا به اقتضای سیاست مدیریت ارشد دانشگاه به مرکز جنرال تبدیل شد.
آدرس: تبریز، میدان راه آهن
نظر شما