به گزارش خبرگزاری ایمنا، میرسامان پیشوایی امروز _چهارشنبه بیستوسوم اسفند_ در جلسه شورای راهبری بهرهوری شهرداری اصفهان با بیان اینکه مهمترین سندی که در کشور بهعنوان سند بالادستی وجود دارد، سند سیاستهای کلی برنامه هفتم است، اظهار کرد: هدف کلی و اولویت اصلی برنامه هفتم تحقق رشد اقتصادی از محل بهرهوری است.
وی با بیان اینکه برای پنج سال آینده مهمترین هدفی که باید بر آن تمرکز میکنیم، تحقق رشد اقتصادی از محل بهرهوری کل عوامل تولید است، افزود: اگر بخواهیم مطالبه رهبر را محقق کنیم، این موضوع نه تنها برای حوزه دولت بلکه برای تمام دستگاههای عمومی، حتی برای سایر قوا باید جاری باشد.
رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران با بیان اینکه مقرر شده است در برنامه هفتم، هشت درصد سالانه رشد اقتصادی داشته باشیم که از این مقدار باید ۳.۵ درصد از محل بهرهوری باشد، گفت: در برنامه ششم توسعه تا پایان سال ۱۴۰۰ قرار بود ۲.۸ درصد رشد بهرهوری داشته باشیم، اما فقط ۰.۴ درصد طی چهار سال محقق شد.
پیشوایی با بیان اینکه رشد اقتصادی سه مؤلفه دارد، ادامه داد: رشد اقتصادی از محل سرمایهگذاری، افزایش نیروی کار است، دو مورد اول نیازمند منابع است که در حال حاضر منابع در کشور محدود است، بیش از ۹۰ درصد بودجه کشور، جاری است که اتفاق خوبی نیست و باید بیشتر بودجه متعلق به عمرانی باشد، بنابراین بعید است که رشد اقتصادی از محل سرمایهگذاری و نیروی انسانی تأمین شود، از این رو تمام نگاهها به سمت بهرهوری است.
وی با بیان اینکه در دو سال ابتدایی دولت مردمی رشد بهرهوری نسبت به گذشته جهش داشته است، گفت: سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ متوسط رشد بهرهوری کل عوامل تولید ۳.۷ بوده است که در مقایسه با ۰.۴ درصد رشد خوبی تجربه کرده است، در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۲ رشد بیش از ۳ درصد است، اما تا نسبت مطلوب فاصله زیادی داریم.
در دو سال ابتدایی دولت مردمی رشد بهرهوری نسبت به گذشته جهش داشته است
رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران با بیان اینکه در حال حاضر یکی از موضوعات مورد اهمیت در حوزه بهرهوری نیروی کار است که باید بتوانیم آن را ارتقا دهیم، اظهار کرد: توانمندسازی و ایجاد انگیزه مواردی مهمی در افزایش بهرهوری نیروی انسانی است، بعضی از دستگاهها این مورد را عملیاتی و پاداش مبتنی بر عملکرد را در ادارات جاری کردند که ثمرات خوبی داشته است.
پیشوایی با بیان اینکه برای تحقق ارتقای بهرهوری باید در نظام تدبیر بهبود ایجاد کنیم یا نظام نوآوری اصلاح شود، گفت: بها دادن به حوزه نوآوری و فناوری بهویژه در حوزه مدیریت شهری که مسائل ملموسی دارد، شرکتهای دانشبنیان به راحتی میتوانند مداخله و کمک کنند.
وی با بیان اینکه در صورتی که کشور ما دومین منابع نفت و گاز را در دنیا دارد، اما دچار ناترازی انرژی است، ادامه داد: در سال گذشته در پیک مصرف گاز ۷۵۰ میلیون متر مکعب در یک روز گاز مصرف شده است، تمام صادرات گاز روسیه به اروپا در روز ۳۵۰ میلیون متر مکعب است یعنی ما بیش از دو برابر در روز به طرز ناکارآمد مصرف میکنیم، کورههای گازی یکی از عوامل مؤثر است، این کورهها تکنولوژیهای منسوخ شده است که میتوانیم با کورههای جدید جایگزین کنیم و مصرف را به یک پنجم برسانیم، دولت منابعی در اختیار ندارد، باید سرمایهگذار پیدا شود، درواقع باید بتوانیم برای بهرهوری و صرفهجویی انگیزه ایجاد کنیم تا منابع به سرمایهگذار برگردد.
رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران با بیان اینکه در کشور حدود ۴۰ میلیون کولر آبی داریم که موتور آنها القایی و به شدت نابهرهور است، تصریح کرد: اگر موتور تمام این کولرها را تعویض کنیم ۵۰۰۰ مگاوات برق در تابستان صرفهجویی میشود که به اندازه پنج نیروگاه بوشهر است؛ بهرهوری برای کشور ما گنج است و نکته حائز اهمیت اینکه در حوزه گاز حدود ۱۰۰ برابر بودجههای عمرانی میتوانیم صرفهجویی کنیم.
پیشوایی با بیان اینکه در حوزه شهری ایدهای که دنبال میشود پیرامون مفهوم شهر بهرهور است، تاکید کرد: حجم قابل توجه بودجه در حوزه خدمات شهری صرف میشود و راهکاری که پیشنهاد میشود استفاده از فناوری ساده است.
وی تاکید کرد: در سازمان ملی بهرهوری آمادگی داریم تا برای تحقق شهر بهرهور کمک کنیم، همچنین شهرداری دستگاهی است که لبه تماس با مردم است، در این ارگان امکان ارتباط چهره به چهره با مردم وجود دارد که از این طریق میتوان فرهنگسازی انجام داد.
نظر شما