حجت الاسلام مهدی بصیرتی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان، اظهار کرد: چاووش خوانی ماه مبارک رمضان یکی از آئینهای سنتی کاشان است که با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، نوید رسیدن ماه میهمانی خدا، ماه بهار قرآن، ماه برکت، رحمت، مغفرت، توبه، ماه تقوا و طهارت و رهایی از شر نفس و به خدا پیوستن را برای مردم منطقه کاشان به ارمغان میآورد.
وی افزود: مردم کاشان طبق سنت دیرینه با برگزاری آئینهای خاص به استقبال ضیافت آفریدگار میروند، مردمان این منطقه با هم افزایی و همدلی شادیانههای ایرانی اسلامی را پاس نگه داشته و در کنار همدیگر به خلق اجتماعی شاد کمک میکنند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی کاشان با اشاره به پاسداشت آئینهای کهن کاشان گفت: چاوش خوانی یکی از آئینهای بومی و سنتی این منطقه است که برای فرا رسیدن ماه رمضان است و با خواندن اشعار نقاره زنی و زدن طبل از آمدن ماه مبارک رمضان خبر میدهند.
حجت السلام بصیرتی خاطر نشان کرد: چراغانی و آذین کردن شهر و پخش نقل و شیرینی و حضور مردم و هیأت در کنار چاوشخوانان نشان از مهیا شدن شهر برای ماه رمضان است.
وی افزود: مردم این شهر از چند روز قبل از آغاز ماه مبارک رمضان با جنب و جوش تمام با نظافت و خانه تکانی منازل، مساجد، حسینیهها و تکایا به استقبال این ماه روحانی و با فضیلت میروند.
بصیرتی گفت: از دیگر کارهای خوب و پسندیده در ماه رمضان، آشتی کنان و حلالیت طلبیدن است، بسیاری از افرادی که از هم کدورت و ناراحتی داشته باشند با دیدار یکدیگر حلالیت میطلبند، همچنین بزرگتر خانواده و یا بزرگتر محله با دادن مهمانی و دعوت از کسانی که در فامیل و بستگان با یکدیگر قهر هستند آنها را آشتی میدهند.
وی اظهار داشت: هدیه دادن یکی دیگر از رسوم پسندیده مردم این شهر است، از طرف بزرگتر خانواده به فردی که برای اولین بار روزه میگیرد، هدیه داده میشود، هنگام افطار روزه دار تا هدیه خود را از بزرگتر نگیرد روزه خود را باز نمیکند و بعد از گرفتن هدیه دست و صورت بزرگتر خانواده را می بوسد و بزرگتر برای او دعا میکند.
نظر شما