به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابطعمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، محمد علی نیکبخت در جمعبندی سفر رئیس جمهوری به استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: طی چند روز اخیر سیلابها در سیستان و بلوچستان بر اثر بارشهای رگباری به بخشهای مختلف کشاورزی این استان به ویژه شهرستانهای دشتیاری، چابهار و کنارک خسارتهای شدیدی وارد کرد که عمده این خسارتها به زمینهای زراعی، محصولات کشاورزی، قنوات، راههای دسترسی به مزارع، آببندها و بندسارها بود.
وی ادامه داد: با توجه به تأکیدی که رهبر معظم انقلاب داشتند، رئیس جمهور به بنده مأموریت دادند تا با حضور در استان سیستان و بلوچستان به بررسی دقیق خسارتهای وارده سیلاب به بخش کشاورزی این استان بپردازم که بر اساس برآوردهای اولیه تاکنون بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان بارندگی به بخشهای مختلف کشاورزی این استان خسارت وارد کرده است.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: هنوز خسارتهای این بخش نهایی نشده است چرا که در برخی نقاط به دلیل شدت آسیبها امکان بررسی دقیق وجود نداشت.
وی گفت: وزارت جهاد کشاورزی برای رفع مشکلات آسیبدیدگان بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان با توجه به سطح خسارتها دو کار مهم را در دستور کار قرار داد که در مرحله نخست و به فوریت و اورژانسی تأمین کالاهای اساسی و ارزاق مردم از جمله آرد و در صورت نیاز برنج، روغن و شکر در دستور کار قرار گرفت.
نیکبخت بیان کرد: همچنین در مرحله بعد عملیاتی و ترمیمکردن بخشهای زیر ساختی حوزه کشاورزی این استان مورد توجه قرار گرفته است.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: همکاران ما در بخشهای کشاورزی استان سیستان و بلوچستان و شهرستانهای تابعه بازسازی قنوات را در دست اولویت قرار داده که این روند در بخشهای دیگر این حوزه نیز در صورت فراهم شدن شرایط انجام خواهد شد.
وی یادآور شد: همچنین تاکنون ۲۰۰ تن علوفه و نهاده دامی نیز برای تأمین خوراک دام در مناطق آسیبدیده از سیلاب این استان توزیع شده است و این روند همچنان تداوم دارد.
وی با اشاره به اهمیت آب بندها و بندسارها در سیستان و بلوچستان گفت: سازه بندسار، مکانیزم مبتنی بر دانش و خرد بومیان این استان است و از جمله شیوههای دانش محور تحت تأثیر شرایط اقلیم منطقه بشمار میرود که الگویی راهبردی برای مدیریت منابع آب و آبخیزداری و همچنین انجام کشاورزی پایدار محسوب میشود.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: مردم این دیار از دیرباز با ایجاد و احداث سدهای خاکی (بندسار) توانستهاند در راستای حفاظت از منابع پایدار اقلیمشان برای کنترل سیلابها، جلوگیری از فرسایش خاک و در راستای استحصال محصولات کشاورزی پایدار اقدام مثبتی انجام دهند که این مهم به عنوان اولویت ویژه راهبرد اساسی و اصولی با مشارکت مردم و دولت به طور ویژه در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد.
نظر شما