به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، با تلاش مجموعه استان یزد، یزد به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو مجمع گفتوگوی همکاری آسیایی در سال ۲۰۲۴ میلادی انتخاب شد و تندیس این عنوان همزمان با نمایشگاه بینالمللی گردشگری در تهران به استاندار یزد اعطا شد.
به همین واسطه شهر جهانی یزد، قرار است در طی یک سال آینده با برگزاری رویدادهای متنوع آسیایی، میزبان کنفرانسها و رویدادهای بین المللی متعددی با حضور مقامات عالی کشورهای عضو این مجمع باشد.
نقطه شروع این جریان، برگزاری اجلاس اکو و سفر سُفرای کشورهای عضو ACD به میزبانی یزد از امروز شانزدهم اسفند آغاز شده و شهر میراث جهانی یزد میزبان ۵۵ میهمان خارجی از ۱۵ ملیت است.
کاشت درخت توسط سفرای کشورهای مختلف در پارک ملل یزد
در این رابطه احمد آخوندی، دستیار ویژه استاندار یزد با اشاره به این موضوع از تدوین تقویم برنامههای یک ساله در راستای معرفی یزد به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو مجمع گفتوگوی همکاری آسیایی(ACD) خبر داد.
وی با بیان اینکه در طی یک سال آینده اجلاسها و رویدادهای مختلفی در یزد صورت خواهد گرفت ابراز امیدواری کرد: گامهای خوبی برای توسعه و پیشرفت استان یزد در زمینه گردشگری برداشته شود.
استاندار یزد خاطرنشان کرد: برنامههای استان در رویداد دو روزه اجلاس اکو و سفر سُفرای کشورهای عضو ACD شامل سه ضیافت با استاندار، مجموعه شهرداری و شورای شهر یزد و اتاق بازرگانی یزد خواهد بود و در این ایام میهمانان از اماکن تاریخی، بافت جهانی یزد، جاذبههای گردشگری یزد، قنات جهانی زارچ، آسیاب کشکنو و بازدید خواهند داشت و به مناسب ایام درختکاری توسط هر سفیر کاشت درخت در بوستان ملل یزد اتفاق خواهد افتاد.
حضور ۵۵ میهمان خارجی از ۱۵ ملیت جهان در یزد
«سید ناصر طباطبایی» دبیر اجرایی این برنامه و نماینده هتلداران کشور نیز با اشاره به میزبانی شهر یزد اظهار کرد: ۵۵ میهمان خارجی در این اجلاس از ۱۵ ملیت و کشور خارجی عضو ACD و سفرایی از کشورهای، قرقیزستان، ترکیه، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، پاکستان، قراقستان، اندونزی، مالزی، فیلیپین، برونئی و تایلند و … هستند.
دبیر اجرایی این رویداد گردشگری با اشاره به اینکه ۳۵ کشور عضو مجمع گفتوگوی همکاری آسیایی(ACD) هستند خاطرنشان کرد: این مجمع با در بر داشتن ۶۰ درصد جمعیت دنیا بازار خوبی است و جزو شرکای راهبردی خوبی برای کشورمان هستند.
طباطبایی ادامه داد: هم اکنون با بخشی از این مجموعهها همکاری اقتصادی و گردشگری داریم و امیدواریم در این دو روز به خوبی ظرفیتهای بالای تاریخی، فرهنگ زیبای مردم یزد، اصالت و تمدن این مردم را به میهمانان معرفی کنیم.
یزد خاستگاه؛ برگزاری رویدادهای فرهنگی و گردشگری
محمدحسین، پارساییان، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری یزد نیز با تاکید بر اینکه از موضوعات مورد تاکید استان انجام فعالیتهایی در راستای سند تحولی «یزد نوین» است اظهار کرد: هدف ما در ذیل این سند معرفی یزد به یک میلیارد نفر از مردم جهان است.
وی ادامه داد: امیدواریم با برگزاری چنین رویدادهای جهانی در طول چهار سال تا ۱۴۰۴ این شهر جهانی را به چهار میلیارد نفر معرفی کنیم.
معاون استاندار یزد با بیان اینکه هدف ما تبدیل یزد به خاستگاه برگزاری رویدادهای فرهنگی و گردشگری است ادامه داد: باید پایتخت رویدادهای ملی و بینالمللی گردشگری باشیم، لذا پیگیریهای مستمری شد و ضمن انتخاب یزد به عنوان پایتخت گردشگری حضور رئیس جمهور برای تحویل لوح تأکید شد.
پارسائیان گفت: هر چند هنوز کمبودهایی در ظرفیتها داریم و زیرساختهای تکمیل نشده زیادی در استان وجود دارد گفت: باید خودمان را به نرم بینالمللی برسانیم.
وی ادامه داد: البته باید با برگزاری این رویدادها، زیرساختها را به ناچار پای کار فعالیتهای بزرگ و مهم بیاوریم تا به مرور سطح خدمات را به طور شایسته و در خور رویدادهای بین المللی داشته باشیم.
۵۰ درصد بازار مصرف دنیا عضو مجمع گفتوگوی همکاری آسیایی(ACD)
محمد سپهر، نماینده اتاق بازرگانی یزد در رویداد گردشگری سفرا در یزد تاکید کرد: هم اکنون با توجه به شرایط اقتصادی و حجم بالای تولید در صنایع، معادن و واحدهای کشاورزی در استان نیازی به بازاری فراتر از کشور داریم.
وی ادامه داد: توجه به ۵۰ درصد بازار مصرف دنیا ارزشمند است، لذا در این رویداد جلسه اختصاصی با دبیرکل مجمع برای همکاری اقتصادی خواهیم داشت.
دبیر اجرایی اتاق بازرگانی یزد تاکید کرد: به پیشنهاد اتاق روز دوم این رویداد میزبان میهمانان خواهیم بود و نیاز است با رایزنی و معرفی وضعیت استان با تجار و بازرگانان برقرار شود و این امر را سفرای کشورها زمینهسازی خواهند کرد.
سپهر با اشاره به اینکه فراخوان داده شده است و مسائل و مشکلات واحدهای صنعتی، معدنی و کشاورزی استان شناسایی شده است تا در این زمان، مشکلات و مواردی که احیاناً با کشورهای عضو وجود دارد مطرح و حل و فصل شود.
وی ادامه داد: همچنین دبیر انجمنها تخصصی در حوزههای مختلف به عنوان نماینده مشکلات زیرمجموعههای خود را بررسی و موارد را مطرح خواهند کرد.
به گزارش ایمنا، از جمله این برنامههای دو رویداد بزرگ کنفرانس بین المللی گردشگری آسیا با حضور وزاری گردشگری کشورهای عضو ACD، اجلاس منطقهای اکو، برپایی نمایشگاه بینالمللی صنایع دستی، همایش تورگردانان و نشستهای تخصصی گردشگری، تورهای آشناسازی افراد تأثیرگذار و اصحاب رسانه کشورهای عضو، برگزاری نشست رؤسای ارتباط دانشگاههای کشورهای عضو و همایش بینالمللی دانش مرمت است.
نظر شما