به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیتالله رئیسی روز گذشته با هدف دیدار رسمی دوجانبه، همچنین حضور در هفتمین مجمع سران کشورهای صادرکننده گاز در رأس هیئت عالیرتبه اقتصادی و سیاسی به دعوت رسمی «عبدالمجید تبون»، رئیسجمهور الجزایر عازم الجزیره، پایتخت این کشور شد و مورد استقبال نخستوزیر الجزایر قرار گرفت.
سفر آیتالله رئیسی، چهارمین سفر رؤسای جمهوری اسلامی ایران به الجزایر است که با فاصلهای حدود ۱۴ ساله پس از سفر سال ۱۳۸۹ رئیس دولت دهم انجام شده است؛ سفری که گرچه به منظور نشست فوقالعاده هفتمین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) انجام میشود اما در چهارچوب تحولات پرشتابی قابل ارزیابی است که در ماههای اخیر در روند دیپلماسی همهجانبه جمهوری اسلامی با قریب به اتفاق کشورهای عربی غرب آسیا و شمال آفریقا به جریان افتاده است.
رئیس جمهور پیش از عزیمت خود، جایگاه الجزایر در شمال آفریقا و نیز در حوزه تمدنی اسلامی را مورد توجه قرار داد و تأکید کرد که تقویت رابطه تهران و الجزیره میتواند کمک مؤثری به ارتقای سطح روابط جمهوری اسلامی با کشورهای آفریقایی بهخصوص کشورهای شمال این قاره کند.
رئیس جمهور پس از حضور در نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز بر آمادگی ایران برای تبدیل شدن به هاب انرژی و مسیری امن برای توزیع و ترانزیت گاز بین تولیدکنندگان و بازارهای مصرف تأکید کرد و پیشنهاد تشکیل سازمانی از سوی دبیرخانه مجمع برای تبادل دانش فنی و تجربیات کشورهای عضو در صنعت گاز را مطرح ساخت.
سابقه مبارزاتی ضد استعماری الجزایر در رفتار مقامات این کشور مشهود است
سیدرضا صدرالحسینی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به دستاوردهای سیاسی و اقتصادی این سفر برای جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: الجزایر یکی از کشورهای پیشرو در قاره آفریقا است که سابقه انقلابیگری و الگو بودن او برای حرکتهای آزادیبخش در آفریقا و دیگر کشورهای عربی و اسلامی مد نظر و شناخته شده است و به عنوان کشوری فعال در حوزه حمایت از مسلمانان شناخته میشود.
وی افزود: این کشور سابقه استعمار فرانسه را نیز در تاریخ خود دارد و توانسته است با یک انقلاب مردمی در دهه ۶۰ میلادی حرکت بزرگی را در این زمینه انجام دهد که ریشههای این حرکت انقلابی همچنان در فکر و عمل مردم و مقامات الجزایری مشهود است.
الجزایر کشوری انقلابی و پیشرو در حمایت از آرمان فلسطین
کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: کشور الجزایر یکی از کشورهایی است که تاکنون رژیم صهیونیستی را به رسمیت نشناخته و مورد هجمه رسانهای نظام سلطه و این رژیم بوده است؛ بنابراین ارتباط با کشوری انقلابی و پیشرو در موضوع حمایت از فلسطینیان و آرمان فلسطین بهطور قطع پس از انقلاب اسلامی در دستور کار سیاست خارجه جمهوری اسلامی ایران بوده است.
وی با اشاره به ارتباطات دو کشور ایران و الجزایر پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا حدود ۱۶ سال پیش ابراز کرد: دهمین رئیسجمهور کشور ما نیز به الجزایر سفر کرده بود و تا آن زمان روابط خوب و حسنهای بین دو کشور وجود داشت، اما در طول حدود ۱۶ سال اخیر این ارتباط به سردی گرایید و با وجود ارادت مقامات دو کشور نسبت به همدیگر، روابط سیاسی قوی در این رابطه حاکم نبود و سفرها به حداقل خود رسیده بود.
روابط ایران و الجزایر به نفع جهان اسلام و موجب تقویت ارتباط ایران با آفریقاست
صدرالحسینی تاکید کرد: باید توجه داشت که الجزایر یکی از کشورهای فعال در حوزه انرژی است و ارتباط با این کشور هم از نظر صادرات کالاها و مصنوعات برای جمهوری اسلامی تأثیرگذار است و هم میتواند در حوزه سیاسی اقدامات مشترکی بین دو کشور انجام شود که به نفع جهان اسلام محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: سفر اخیر رئیسجمهور در نشست مجمع سران کشورهای صادرکننده گاز (GECF)، حتماً میتواند در نزدیکی مواضع دو کشور در حمایت از فلسطین و مقابله یا مخالفت با اقدامات رژیم صهیونیستی همچنین همکاریهای بینالمللی و تقویت ارتباطات جمهوری اسلامی با قاره آفریقا مؤثر واقع شود.
نظر شما