به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز جمعه ۱۱ اسفند دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در سراسر کشور در حال برگزاری است.
انتخابات در دنیای امروز مهمترین نماد جمهوریت است و با امروز این سی و نهمین مرتبهای است که مردم در ایرانِ پس از انقلاب پای صندوق رأی میروند تا کارگزاران نظام را انتخاب کنند. این امر همچنین مؤید این حقیقت است، نظامی که ۴۵ سال پیش با داعیه اجرای احکام الهی در این کشور روی کار آمد تا چه اندازه برای نقش و رأی مردم اهمیت قائل است.
انتخابات در ۳۹ دوره، «تطورات» زیادی به خود دیده و تغییرات شکلی و محتوایی متعددی را از سر گذرانده است؛ از نتایج عجیب و غریب و غیرقابل پیشبینی گرفته، تا تحولاتی که در فرم و صورت فرآیند انتخابات رقم خورده و فراخور پیشرفت در عرصه فنآوری، نحوه برگزاری انتخابات متحول شده است.
انتخابات امسال اما علاوه بر همه مواردی که ماحصل سالها تحول بوده، با ابتکارات بدیعی همراه بوده که این انتخابات را از سالهای پیش متمایز کرده است.
ابتکارات انتخابات ۱۴۰۲ چه بود؟
در انتخابات امسال برای نخستینبار الزام رأی دادن با شناسنامه برداشته شد و مردم این امکان را یافتند که با مدارک هویتی ۵ گانه اعم از شناسنامه، کارت ملی، گذرنامه، گواهینامه و کارت خدمت دوره ضرورت نظام وظیفه، در انتخابات شرکت کرده و رأی خود را به صندوق بیاندازند.
امسال برای اولین بار بود که خبری از مُهر انتخابات نبود و مردم بیآنکه نشانی از شرکت در انتخابات در شناسنامهشان ثبت شود تنها با خلوص نیت و با هدف ادای وظیفه دینی و ملی خویش به پای صندوقهای رأی رفتند و گزینههای مورد نظر خود را انتخاب کردند، بدان امید که منتخبانشان نیز با عمل مخلصانه به وظایف نمایندگی پاسخ این اعتماد بیشائبه را بدهند.
دومین ابتکار انتخابات امسال، ایجاد سامانه «مردمناظر» بود که با هدف بالا بردن امنیت انتخابات راهاندازی شد و برای نخستین بار این امکان را فراهم آورد که مردم در لحظه و به صورت برخط بر انتخابات نظارت داشته و تخلفات احتمالی را به مسئولان ذیربط گزارش کنند تا هیچ شک و شبههای بر سلامت انتخابات وارد نشود و یکی از موارد چهارگانه مورد تأکید رهبر انقلاب اینگونه تحقق یابد.
امسال در حوزههای اخذ رأی نیز تحولی اساسی رخ داد و برای اولین بار صندوقهای سیار غیر از مکانهای صعبالعبور و بیمارستانها و مکانهایی از این دست، به ایستگاههای مترو و سواحل دریاها از خلیج فارس تا خزر اعزام شد تا مردم در هر گوشه و کناری امکان مشارکت در انتخابات را داشته و بی آداب و ترتیب خاصی در سرنوشتسازترین رویداد مملکت مشارکت کنند تا بستر تحقق «مشارکت حداکثری» بهمثابه یکی دیگر از مؤلفههای مورد تأکید رهبر معظم انقلاب فراهم آید.
امروز همچنین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد: برای اولین بار شرایطی مهیا شده که آمارها به صورت برخط به ستاد انتخابات ارسال شود و از این طریق اطلاعاتی در مورد تعداد شرکتکنندگان، ترکیب سنی و موارد دیگر به دست آید.
امروز جمعه ۱۱ اسفند انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی همزمان با ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در یک هزار و ۲۱۸ حوزه انتخابیه اصلی و فرعی و حدود ۵۹ هزار شعبه اخذ رأی در ۳۱ استان برگزار میشود که ۱۵ هزار شعبه سیار و ۴۴ هزار شعبه ثابت هستند.
منبع: ایرنا
نظر شما