به گزارش خبرگزاری ایمنا، حسین ادیب امروز _دوشنبه هفتم اسفند_ در نشست خبری کانون وکلای دادگستری استان اصفهان اظهار کرد: آنچه که به عنوان استقلال کانون وکلا یاد میشود، دستاوردی است که در سال ۱۳۳۱ کسب شد و پس از این موضوع با تصویب لایحهای کانون وکلا مستقل شد و مواردی از جمله اداره آنها، صدور، تمدید، تعلیق و ابطال پروانه بر عهده خود کانونهای وکلا قرار گرفت.
وی افزود: استقلال کانونهای وکلا پذیرفته شده و بینالمللی است، چرا که برای یک دادرسی عادلانه و حفظ حقوق مردم، وکیل دادگستری نباید به حاکمیت وابستگی یا ترس و واهمهای از انتخاب موکل و نوع دفاع در پرونده داشته باشد و افراد جامعه نیز باید در انتخاب وکیل آزادانه عمل کنند.
رئیس هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری استان اصفهان با تاکید بر اینکه نفع استقلال کانون وکلا برای حاکمیت و مردم یک جامعه خواهد بود، تصریح کرد: حاکمیت نیز به این مسئله نظر داشته و خواهد داشت، در مواردی نیز شاهد بودیم که مسئولان مربوطه اعلام کردند که استقلال وکیل و کانون از بدیهیاتی است که قابل خدشه نیست، اما در طول سالهای اخیر با مشکلاتی در این مسیر مواجه بودهایم.
ادیب با اشاره به وجود چالشهایی متعدد برای استقلال کانونهای وکلا ادامه داد: در جلسات متعدد کانونهای وکلا و اتحادیه سراسری کانونهای وکلا (اسکودا) بر این مسئله و ضرورت استقلال کانون وکلا تاکید شده است و انتظار میرود برای تصویب قانونی برای یک نهادی مانند کانون وکلا، از افراد مسئول در آن نهاد نیز به منظور شرکت در جلسه و دفاع از خود حضور داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه وکالت نباید درگیر مصوبات آنی، فوری و غیرکارشناسانه باشیم، گفت: یک وکیل، از جان، مال، ناموس و حیثیت افراد جامعه دفاع میکند و شغلی نیست که بدون تعاملات، آزمونها و بررسیهای مشخص بتوان فردی را وکیل خطاب کرد.
رئیس هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری استان اصفهان با بیان اینکه حضور وکلا و حقوقدانان در مجلس تأثیرگذار خواهد بود، اضافه کرد: این کانون از بودجه دولتی استفاده نمیکند و حتی مالیات نیز میپردازد، اما ذهنیتی وجود دارد مبنی بر اینکه کانونهای وکلا باید محدود شوند، در این میان شاهد هستیم که قوه قضائیه در کنار کانون وکلا قرار گرفته است، چراکه اطلاع دارد آسیبهای تهدید این استقلال به مردم بازمیگردد.
ادیب با بیان اینکه دادگستری و قوه قضائیه روشنگرایانه برخورد و مشکلات و اقدامات را بررسی و به آن اشاره میکنند، افزود: کیفیت کار در دادگستری نیز کاهش یافته و دادگستری نیز اعلام کرده است که این موضوع از آثار مخرب قانون تسهیل وضع شده است و حتی معاون حقوقی رئیس جمهور نیز مسیر رفته را اشتباه میداند و امروز با بحران بیکاری وکلا مواجه هستیم.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در کانون وکلای اصفهان تصریح کرد: تعدادی از وکلای ما به مدارس سطح شهر مراجعه کردند و یک روز را به روشنگری در خصوص اطلاع دانشآموزان از رشتههایی که از علوم انسانی منشعب میشود اختصاص دادیم تا در صورتی که در رشته حقوق تحصیل کردند، ذهن آگاهی نسبت به آینده خود داشته باشند؛ دعوت از کاندیداهای مجلس حقوقدادن و وکیل بهمنظور همفکری، برگزاری نمایشگاه آثار هنری وکلا، اطلاعرسانی عمومی و برگزاری همایشهای خانوادگی، افتتاح مرکز مطالعه و کتابخانه وکلا، حضور در دانشگاهها، برگزاری مراسم بزرگداشت هفته وکالت و نصب تابلو و بنر در سطح شهر از جمله اقدامات انجام شده است.
رئیس هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری استان اصفهان ادامه داد: ۳۱۱۹ نفر وکیل در استان اصفهان فعالیت دارند که تعداد وکلای زن برابر با ۱۱۸۰ نفر و وکلای مرد برابر با ۱۹۳۹ نفر است، تعداد کارآموزان نیز برابر با ۲۰۰ نفر و کارآموزان طرح تسهیل برابر با ۴۰۰ نفر هستند.
نظر شما