ابوالفضل قربانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: انتخابات در جمهوری اسلامی ایران به منزله ظهور و بروز مردمسالاری دینی و قبول و استمرار آن از طرف مردم است.
وی افزود: آنچه که امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در بیانات خود به صورت مکرر بدان تاکید دارند، حضور گسترده مردم پای صندوقهای رأی و دخالت در سرنوشت خود است، بنابراین هرچه این حضور بیشتر و پررنگتر باشد، قدرت نظام در برابر تهدیدات نیز بیشتر خواهد بود.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: بر همین اساس وظیفه نخبگان و جمعیتها و صاحبان تریبون تشویق مردم به حضور و انتخاب گزینههای اصلح است، بهطوری که بتوانند حقوق آنها را بهدرستی مطالبه کنند و صدای اعتراض نسبت به تصمیمات اشتباه را به گوش مسئولان برسانند.
قربانی تصریح کرد: با استفاده از رهنمودهای امام خمینی (ره)، آنجا که فرمودند «مجلس در رأس امور است» و در فرمایشی دیگر اشاره داشتند «مجلس باید عصاره فضائل ملت باشد»، میتوان نتیجه گرفت مجلسی در رأس امور است که عصاره فضائل ملت باشد.
وی اضافه کرد: این خواسته وظیفه مردم و دستگاههای نظارتی را بسیار سنگین میکند که در انتخاب خود از هر جهت دقت لازم را بهعمل آورند و بدیهی است فردی میتواند در مجلس به این وظیفه بهخوبی عمل کند که در راه رسیدن به سمت نمایندگی، وامدار هیچ گروه و بنگاهی نشده باشد و توانمندی قبول این مسئولیت را از هر حیث دارا باشد و آن را در مسئولیتهای قبلی به اثبات رسانده باشد.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه صداقت، سلامت و دستپاکی برای دریافت مسئولیت نمایندگی مردم ضروری است و باید در طول نمایندگی حفظ شود، اضافه کرد: نماینده برگزیده باید اهل تفکر و اندیشه درست برگرفته از اعتقادات اسلامی و دینی و دانش مورد نیاز برای سمت نمایندگی باشد و دو بال تعهد و تخصص را با هم دارا باشد و در کنار این دو در مقابل مشکلات، همچنین زیادهخواهان و افراد سودجو از ویژگی شجاعت و شهامت برخوردار باشد.
نماینده منتخب مردم باید قدرت تشخیص مسائل کلی و جزئی را داشته باشد
قربانی ادامه میدهد: اینکه نماینده برگزیده بتواند در طول دوره نمایندگی بهصورت فعال در تصمیمات مجلس حضور داشته باشد و وظیفه خود را در برابر مردم، نظام و کشور چه در بعد قانونگذاری و چه در بعد نظارتی بهدرستی انجام دهد، همچنین در این مسئولیت از هیچ کوششی فروگذار نکند، یکی از مهمترین مواردی است که مردم باید به آن توجه کنند.
وی تصریح کرد: نماینده مردم باید قدرت تشخیص مسائل کلی و جزئی را داشته باشد و برای هر کدام در جایگاه خود، تصمیمات صحیح را در نظر بگیرد، بهطوری که در موضوعات کلی افقی دوردست را در نظر داشته باشد و با حل مسائل جزئی سرعت حرکت را بیشتر کند و مزاحمتها را برای رسیدن به این افق برطرف کند.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: از نظر من، نماینده مردم باید به مسائل نگاهی ملی داشته باشد و مصلحت کل کشور را در نظر بگیرد، زیرا تعداد اندکی از مصوبات مجلس ممکن است محلی و منطقهای باشد و دوم اینکه سرنوشت همه نقاط کشور به یکدیگر گره خورده است، بهطوری که گاهی باید برای رسیدن به یک هدف بزرگتر از بعضی خواستهها حتی برای مدتی کوتاه صرف نظر کرد.
قربانی با بیان اینکه البته گاهی مسائل محلی در حد موضوعات ملی است که غفلت از آن نیز خسارات جبرانناپذیری به دنبال خواهد داشت، اضافه کرد: بهعنوان مثال خشکی زایندهرود دیگر یک مسئله محلی نیست، بلکه این مشکل ضررهای جبرانناپذیری به اکوسیستم، فرهنگ، صنعت و سرمایه بخش وسیعی از جغرافیایی ایران وارد میکند، بنابراین نخستین افرادی که باید نسبت به این موضوع واکنش نشان دهند، نمایندگان حوزههای انتخابیه این بخش از کشور هستند.
وی تصریح کرد: نماینده مجلس نسبت به حوزه انتخابیه و مردمی که به او رأی دادهاند نیز وظایف و مسئولیتهایی دارد که نباید آنها را نادیده گرفت و مضاف بر آن، حضور نماینده در بین مردم موجب خواهد شد تا هم از مشکلات باخبر شود و موجبات دلگرمی آنها را فراهم آورد که البته این حضور نباید با هدف مردمفریبی و بیمورد و بیخاصیت باشد، بهطوری که از انجام وظایف اصلی خود غافل شود.
نظر شما