به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، محمدحسین عطایی بعدازظهر امروز _دوشنبه سیام بهمن_ نشست طرح جهش تولید در دیمزارها اظهار کرد: در سال زراعی گذشته با توجه به اینکه این استان ۱۰ درصد نسبت به سال قبل افت بارندگی داشتهایم، علیرغم این کاهش با توجه به مجموعه اقدامات فنی انجام شده در طرح جهش تولید افزایش ۸ درصدی افزایش تولید داشتهایم.
وی افزود: در سال زراعی جاری سطح زیرکشت در طرح جهش تولید در دیمزارها دو برابر نسبت به سال گذشته شده و امسال ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی دیم استان به این طرح اختصاص یافته که در تلاش هستیم تا این میزان سطح پشتیبانی شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: با اجرای طرح جهش تولید شاهد افزایش تولید محصولات دیم در استان و افزایش درآمد دیمکاران خواهیم بود.
عطایی ادامه داد: اعتبار اجرایی برای طرح جهش تولید در دیمزارها برای استان مناسب نیست و لازم است تأمین اعتبارات طرح جهش تولید متناسب با سطح ابلاغی کشت باشد تا بتوان طرح جهش تولید در دیمزارها را بخوبی در استان عملیاتی کرد.
وی تاکید کرد: سطح کشت محصولات کشاورزی دیم استان قزوین در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها صددرصد رشد کرده است.
کشت دیم در ۱۰۹ هزار هکتار محقق شد
علی راه انجام، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین هم در این جلسه گفت: قزوین در سطح بیمه محصولات زراعی دیم در طرح جهش تولید در دیمزارها در سطح کشور رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است. تاکنون سطح بیمه محصولات زراعی دیم در طرح جهش تولید در دیمزارهای این استان به ۶۸ هزار و ۵۵۰ هکتار رسیده است.
وی تاکید کرد: بر اساس برنامه ابلاغی این طرح برای سال زراعی جاری ۱۲۰ هزار هکتار تعیین شده که تاکنون ۱۰۹ هزار هکتار آن محقق شده است. در این طرح ۱۰ محصول زراعی گندم، جو، نخود، عدس، گیاهان دارویی و روغنی به زیر کشت رفته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی ادامه داد: بیشترین سطح زیر کشت مربوط به کشت گندم دیم با ۱۰۰ هزار و ۱۶ هکتار و جو دیم با هفت هزار و ۷۰۱ هکتار است.
عطایی با اشاره به اینکه این طرح در شش شهرستان و ۳۸۵ روستای این استان در حال اجرا است، گفت: تاکنون با سه هزار و ۵۸۳ نفر از کشاورزان قرارداد تولید در طرح جهش تولید در دیمزارها منعقد شده است.
وی افزود: در راستای طرح جهش تولید در دیمزارها ۱۶۵ برنامه ترویجی و آموزشی در استان اجرا شده که سه هزار ۶۵۰ نفر روز و هفت هزار ۶۵۰ نفر هم به صورت انفرادی از این آموزشها بهره مند شدهاند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰۵ کشاورز برای اخذ تسهیلات کم بهره خرید ادوات کشاورزی دیم به بانک ملی معرفی شده که شش نفر موفق به دریافت ادوات شدهاند و مابقی نیز در دست اقدام است.
نظر شما