ایوب زارعی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا از فارس اظهار کرد: در ۱۰ ماه نخست سالجاری از طریق گمرکات استان فارس ۷۴۵ هزار و ۷۴۶ تن کالا به ارزش بیش از ۲۳۰ هزار میلیارد ریال صادر شد که در مقایسه با ۱۰ ماه اول سال ۱۴۰۱ از لحاظ وزنی ۱۰ درصد و از لحاظ ارزش ریالی ۳۰ درصد رشد داشته است.
وی میزان در آمد گمرکات استان فارس را بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: در ۱۰ ماه نخست ۱۴۰۲ درآمد گمرکات استان فارس نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۴ درصد رشد داشته است.
مدیر کل گمرکات استان فارس اضافه کرد: در این مدت ۳۶۰ نوع کالا به ۶۰ کشور جهان صادر شد که عمده کالاهای صادراتی شامل شمش آلومینیوم، شمش فولادی، کود اوره، بستنی، شیرین بیان و سایر کالاها بوده است.
زارعی خاطرنشان کرد: عمدهترین کشورهای هدف صادرات از گمرکات استان فارس به ترتیب ۳۴ درصد به ترکیه، ۲۶ درصد اندونزی، ۲۰ درصد چین، ۶ درصد قطر ،۲ درصد امارات و ۱۲ درصد به سایر کشورهای هدف بوده است.
وی افزود: بیشترین درصد سهم کالای صادراتی شمش آلومینیوم با ۵۳ درصد و ارزش ۳۲۳ میلیون دلاری و پس از آن شمش فولادی ۲۹ درصد با ارزش ۱۷۶ میلیون دلار است.
افزایش ۳۵ درصدی وزن واردات کالا از طریق گمرکات فارس
مدیرکل گمرکات استان فارس در ادامه این گفتوگو در خصوص واردات کالا از طریق گمرکات این استان اظهار کرد: در ۱۰ ماه نخست سالجاری ۱۷۹ هزار و ۵۴۳ تن کالا به ارزش ۲۵۹ میلیون و ۹۵۸ هزار دلار از طریق گمرکات استان فارس به این استان وارد شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ از نظر وزنی ۳۵ درصد و از نظر ارزش دلاری ۱۲ درصد افزایش داشته است.
زارعی افزود: عمدهترین کشورهای مبدا واردات به گمرکات استان فارس به ترتیب چین با ۴۸ درصد، هند ۲۴ درصد، ترکیه ۵ درصد، اندونزی ۴ درصد، آلمان ۴ درصد و سایر کشورها ۱۵ درصد بوده است.
وی ادامه داد: در ۱۰ ماه نخست سالجاری تشریفات گمرکی بیش از چهار هزار و ۶۲۴ تن کالا از ترانزیت مبدأ از طریق گمرکات فارس صورت پذیرفت که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۳ درصدی داشته است و از ترانزیت مقصد تشریفات گمرکی ۶۸۳ هزار و ۹۲۱ تن کالا صورت گرفت که رشد ۲۲ درصدی داشته است.
مدیر کل گمرکات استان فارس در پایان تصریح کرد: عمده کالاهای وارداتی به استان فارس پودر آلومینیوم، کشنده به صورت CKD ، کمپرسور، ورق رنگی، اجزا و قطعات موتور سیکلت و سایر بوده است.
نظر شما