ششمین اجلاس سالانه حوزه خراسان برگزار شد

ششمین اجلاس سالانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان که صبح امروز (پنجشنبه) به میزبانی تالار همایش‌های هتل آفتاب ولایت در مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه مشهد، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در ششمین اجلاس سالانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان که صبح امروز _پنجشنبه، بیست و ششم بهمن_ به میزبانی تالار همایش‌های هتل آفتاب ولایت در مشهد برگزار شد، ضمن تحلیل و بررسی جایگاه حوزه‌های علمیه در آگاهی بخشی و تبیین مسائل مختلف اظهار کرد: شاید بتوان گفت که هیچ جریان فرهنگی و تبلیغی به‌اندازه جامعه روحانیت، در عرصه جهاد تبیین مسئولیت ندارد، تا جایی که فقط در یک قلم مسائل تبلیغی، بیش از ۸۰ سال بار ترویج دین بر دوش روحانیت و طلاب بوده و تا به امروز نیز این مسئله ادامه دارد.

وی ترویج و تحکیم ضرورت تبلیغ در حوزه‌های علمیه را از دستاوردهای میدان‌داری آیت‎الله بروجردی دانست و خاطرنشان کرد: ماهیت و شخصیت حوزه‌های علمیه تا قبل از شهریور ۱۳۲۰ که تجدید حیات حوزه صورت بگیرد، فقط به‌عنوان یک نهاد آموزشی مطرح بود و حتی در حوزه سترگ و سابقه‌دار نجف، هرگونه اشتغال و حرکتی به‌جز تحصیل و تدریس به‌عنوان یک عامل مخل و مخرب نسبت به تکامل و تعالی حوزه و طلاب به حساب می‌آمد.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی ادامه داد: از این حیث، خدا رحمت کند مرحوم آیت‌الله العظمی بروجردی را که در جریان احیای حوزه در شهریور ۱۳۲۰، مسئله تبلیغ را نیز بر وظایف و تکالیف حوزویان افزودند تا یک جریان عظیم و سراسری شکل بگیرد و دستاوردهای فرهنگی و معارف حوزه را به مردم بچشاند.

وی افزود: از آن زمان که بیش از ۸۰ سال می‌گذرد، اکنون شاهد صدور حکم جهاد تبیین هستیم که اگرچه فقط متوجه روحانیت نیست و همه افراد به ندای رهبر معظم انقلاب مخاطب قرار داده شده‌اند، اما روح این فرمان ناظر بر همان تبلیغی است که هشتاد سال است به پرچم‌داری حوزویان انجام می‌شود.

حوزه علمیه، مسئول جامعه ‎پروری و مردم‎سازی

عضو شورای عالی حوزه خراسان تصریح کرد: امروزه در بدنه شوراهای عالی حوزه‌های علمیه نجف، قم و خراسان، کمیسیون‌هایی تشکیل شده که مغز متفکر جامعه حوزوی و روحانیت هستند و فعالیتشان، سند تضمین پویایی حوزه است؛ همان حوزه‌ای که روحانیت به‌عنوان یک جریان اجتماعی وابسته به اوست و از فقه و دانش و اصول و فلسفه گرفته تا کلام و بیان و تبلیغ، مسئولیت جامعه‌‎پروری و مردم‌‎سازی را برعهده دارد.

وی تأکید کرد: اسلام امروز، اسلام زندانی در مساجد و حسینیه‌ها نیست. مردم امروز نیز آن مردمی نیستند که فقط محدود به مسائل فقهی و کلام و زکاتشان باشند که جز اصلاح قرائت نماز و مسائل فردی، چیز دیگری از روحانیت نخواهند. اسلام امروز، اسلام برهم زننده معادلات سیاسی و میدانی استکبار روی زمین است و مسئله تبلیغ، مؤثرترین سلاحی است که روحانیت برای آگاه‌سازی مردم و رهاکردن آن‌ها از یوغ وابستگی‌ها در دست دارد.

طلبه باید سرباز به‌روز امام زمان (عج) باشد

آیت‌الله علم‌الهدی با تأکید بر اینکه هم تبیین و هم جهادی‎بودن آن نیازمند الگو و معیار است، گفت: برادران، خواهران، عزیزان من، ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، چه با اندیشه‌های روشنفکرانه بپذیریم و چه با اندیشه‌های متحجرانه قبول نکنیم، واقعیت این است که اسلام هیچ‌وقت به‌اندازه امروز گسترش نیافته و به‌موازات این، تقابل و عناد قدرت‌های دنیا در مسیر اسلام‎ستیزی و اسلام‎زدایی نیز هرگز به‌اندازه امروز توسعه پیدا نکرده است. به همین دلیل، اندیشمندان ما در کمیسیون‌های حوزه باید بنشینند، فکر کنند، برنامه‌ریزی کنند تا از حوزه نرم‌افزاری تا عرصه سخت‌افزاری و میدانی، اسلام با رویکرد مجاهدانه گسترش پیدا کند و مبانی دین منطبق با نیازهای روز مطرح شود.

وی بیان کرد: یک ایرادی که امروز در سطوح مختلف حوزه‌های علمیه وجود دارد، این است که بعضی دوستان ما در جریان تبلیغ و تبیین خود می‌نشینند از مباحثی سخن می‌گویند که نه حتی مربوط به ۵۰ سال قبل بلکه مربوط به ۲۰۰ سال قبل جامعه می‌شود. حتی ممکن است از زوایای مختلف هم این مطالب پرداخت بشود و مخاطب شما نیز بنشیند ساعت گوش کند و حتی لذت ببرد، اما واقعیت این است که امروزه سربازی در رکاب امام زمان (عج) به درد حضرت می‌خورد و می‌تواند مفید واقع شود که سرباز به‌روز باشد، اینجاست که از منظر امام زمان (عج)، شاید حتی یک طلبه ساده بر یک عالم فیلسوف ارجحیت پیدا کند، زیرا آن طلبه مباحثی در تبلیغ خود مطرح می‌کند که نیاز امروز جامعه عصر غیبت را موردواکاوی و تحلیل قرار می‌دهد.

کد خبر 728567

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.