علی پاداش در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: لیشمانیوز یا سالک، نوعی بیماری عفونی است که توسط انگل لیشمانیا از طریق نیش نوعی پشه خاکی به بدن انسان منتقل و منجر به ایجاد اشکال مختلف بیماری از جمله لیشمانیوز جلدی (سالک)، لیشمانیوز مخاطی و احشایی میشود.
وی افزود: نوع جلدی این بیماری یک مشکل عمومی سلامت در بیشتر جهان بهخصوص مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری مانند ایران است که میتوان آن را با داروهای شیمیایی گلوکونات، مگلوبین آنتی موانات درمان کرد.
محقق و پژوهشگر تصریح کرد: تزریق دردناک، آسیبهای کلیوی شدید، سمیت قلبی و کبدی و مقاومت دارویی از جمله عوارض داروهای مذکور است و علاوه بر این موارد، گاهی بیمار برای طی کردن روند درمان نیازمند تزریقات متعدد و روزانه داروها است.
پاداش ادامه داد: ممکن است بیمار عوارض نامساعد دارو را نیز پس از استفاده تجربه کند، همچنین داروها برای برخی بیماران بیتأثیر هستند که با توجه به عوارض داروی گلوکانتیم و موارد بیان شده و بیتأثیری داروها برای برخی بیماران، داروهای جدید ضروری است.
وی گفت: رویکرد اخیر دنیای پزشکی در خصوص استفاده از روشهای طبیعی در پیشگیری و درمان بیماریها باعث شد که پژوهشی در این راستا آغاز شود و با گذشت مدت زمان سه سال و با تلاشهای وسیع، به عاملی بالقوه درمانی دست پیدا کردیم که این ماده مؤثر گیاهی از نوع پلیفنولیک بود و باعث درمان این بیماری میشد.
دکترای شیمی دارویی اضافه کرد: پس از مطالعات آزمایشگاهی و دریافت کد اخلاق، داروی کشف شده روی بیماران داوطلب با شرایط خاص و آگاهی کامل تست شد و بررسی نتایج حاصل از آزمایشهای بالینی نشان داد که این دارو با اطمینان قابل قبولی میتواند برای درمان سالک و زخم ناشی از انگل لیشمانیوز با همان تأثیرگذاری داروی شیمیایی مورد استفاده قرار گیرد.
پاداش با اشاره به مزایای رقابتی این دارو خاطرنشان کرد: داروی جدید کشف شده افراد را از عوارض داروهای شیمیایی دور میکند و طول دوره درمانی را از یک تا هفت سال به کمتر از سه ماه کاهش میدهد.
نظر شما